Luttekeweg 15 A
8031LG
ZWOLLE
tel. 038-4541325

Zwolle - Het is SC Rouveen voor de vierde wedstrijd op rij niet gelukt om te winnen. De groenwitte formatie kwam nog wel op voorsprong in de eerste helft, maar zag deze in het putje verdwijnen in het tweede bedrijf; 2-1. Zo zakte de ploeg van Willem Jan Talsma na een dramatische serie (VGVV) naar de 5e positie in 3C.

Dieze West startte de wedstrijd fel, zette de Rouveense defensie flink onder druk en creëerde al gauw een aantal kansjes op de voorsprong. Doelman Jordy Slager en de achterhoede hielden echter goed stand en in de omschakeling was SC Rouveen ook gevaarlijk. De openingstreffer van Rowan Trompetter was dan ook een flinke opsteker voor de bezoekers. Na een goede dieptebal van Jordy Slager en wat geklungel in de Zwolse defensie profiteerde Rowan Trompetter optimaal; 0-1. In het restant van de eerste helft bleven de Zwollenaren licht de bovenliggende partij, maar Rouveen gaf weinig weg. Zelfs kreeg Rowan nog een goede kans op de tweede treffer, maar hij kwam uiteindelijk slechts tot een zwakke inzet. Zo ging SC Rouveen met de voorsprong aan de thee.

In de tweede helft begon Rouveen als de betere ploeg. Dieze West ging hogerop staan, maar de groenwitte formatie vond de ruimtes achter de defensie meermaals. Dit mondde uit in een aantal goeie mogelijkheden voor Stefan Leeftink en Marcel Tiemes, maar de tweede Rouveense treffer bleef uit. Na een uur spelen was het echter ineens raak voor Dieze West; Alex Esselbrugge kopte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman; 1-1. Na deze treffer gingen de Zwollenaren weer geloven in de drie punten, wat ervoor zorgde dat Rouveen flink onder druk kwam te staan. Door een aantal goeie reddingen van Jordy Slager bleef de 2-1 echter lang uit. In de 85e minuut viel deze alsnog. Na een klutsbal uit een corner kon Dieze West uiteindelijk binnen tikken; 2-1. Rouveen bleef strijden voor een punt, maar ging uiteindelijk toch met lege handen naar huis. Zo bleef het vlaggenschip nog zonder zege in 2023.

Volgende week wacht de Stadswegderby. Op eigen veld gaat SC Rouveen dan op jacht naar de eerste overwinning van dit jaar. Aftrap tegen Olympia’28 is dan om 14:30. Wij hopen wederom op de fanatieke support, waar wij ook in Zwolle weer op konden rekenen. Tot dan!