7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - VV Heerde is koploper af.

In de absolute kraker met nummer drie SC Rouveen kreeg de geel-zwarte formatie geen schijn van kans; 4-0. Een flinke opsteker voor de ploeg van Willem-Jan Talsma, die met deze zege de aansluiting in de top van 3C terug heeft. Het heugelijke feit dat trainer Talsma voor nog een seizoen had bijgetekend bij de SCR werd hiermee flink kracht bijgezet.

Vanaf minuut één zat Rouveen er bovenop bij de bezoekers. De thuisploeg had het grootste aandeel balbezit en dat mondde ook uit in een aantal gevaarlijke situaties voor de goal van Heerde. Echt grote kansen bleven echter uit, waardoor de brilstand lang op het scorebord bleef staan. Heerde probeerde met veel overtredingen en irritant appelleren om Rouveen uit de wedstrijd te halen. Dit lukte in het eerste bedrijf aardig en de ruststand van 0-0 was dan ook niet gek.

In de tweede helft ging Rouveen door waar het gebleven was. Het spel bleef goed en al snel kwamen er kansen op de openingstreffer. In de 52e minuut was daar dan Rowan Pè met de verdiende 1-0. Heerde was het na deze goal helemaal kwijt en een totale blamage volgde. Rowan Pè maakte al gauw zijn tweede treffer. Na een goeie pass van David Boemie knalde hij raak achter de doelman; 2-0. De hattrick van Rowan bleef uit, maar deze zou hij uiteindelijk later op de avond compleet maken. Wel was Rowan belangrijk bij de derde Rouveense treffer. Invaller Elrik Schra kon na een afgemeten voorzet binnen tikken; 3-0. Voorafgaand aan de derde treffer had Heerde met 10 man verder gemoeten, nadat Milan Smit een gekneusde rib overhield aan een natrappende beweging van de nummer 10 van de bezoekers. Hij liet vandaag zien een zeer slechte verliezer te zijn, maar met zijn poging om Milan Smit de wedstrijd uit te trappen kwam daar Elrik Schra in het veld. Dat bleek achteraf een gouden wissel, want de invaller tekende met zijn tweede treffer ook nog aan voor de 4-0.

Zo werd de eindstand bereikt en kon Heerde huiswaarts met een enorme kater. Later dit weekend zouden zei nog een paar keer wakker schrikken van Rowan Pè en Elrik Schra. In Rouveen was het feest, want de ploeg houdt zijn ongeslagen reeks vast en is daardoor terug in de top van 3C. Volgende week sluit Rouveen de eerste seizoenshelft af in Ommen: middenmotor FC Ommen is dan de tegenstander op Sportpark Westbroek, de aftrap is om 14:30.