Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - De formatie van Willem Jan Talsma heeft de eerste zege van 2023 te pakken. In een belangrijke wedstrijd tegen DVC Dedemsvaart won SC Rouveen vrij eenvoudig; 2-0. Zo kwam er een einde aan een reeks van vijf wedstrijden zonder zege én klom SC Rouveen naar plek 5 op de ranglijst van 3C.

Lang liet de eerste overwinning in het nieuwe kalenderjaar op zich wachten, maar thuis tegen DVC uit Dedemsvaart werd dan toch eindelijk de zege over de streep getrokken. In de openingsfase was het vanaf beide kanten wat aftasten, maar na ruim een kwartier voetballen begon SC Rouveen de schroom van zich af te spelen. Dit resulteerde niet per direct in grote kansen maar het spelaandeel van de groenwitte formatie groeide wel meer en meer. Het was dan ook niet gek dat Rowan Trompetter op slag van rust wist aan te tekenen voor de openingstreffer. Na een fraaie combinatie met Vincent Harink en de daaropvolgende solo, schoot Rowan koelbloedig binnen achter de doelman; 1-0. In het restant van de eerste helft was DVC de draad even kwijt en was de thuisploeg op zoek naar meer. Echter gingen beide ploegen aan de thee met de stand van 1-0.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld niet. Rouveen hield controle, gaf nauwelijks iets weg en creëerde zelf mogelijkheden op een tweede treffer. De tweede helft was dan ook nog niet lang onderweg toen Stefan Leeftink na een prachtige aanval kon aantekenen voor de 2-0; met rechts schoof de aanvaller een uitgespeelde aanval beheerst binnen. Zo leek het verzet van DVC gebroken. In het restant van de tweede helft wisten de bezoekers weinig te creëren en hield doelman Jordy Slager, op een enkele redding na, vrij eenvoudig de nul. Rouveen daarentegen kreeg een aantal behoorlijke kansen om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, maar de mogelijkheden van Stefan Leeftink, Marcel Tiemes, Dylan Bisschop en Mart Dunnink bleven onbenut. Uiteindelijk werd zo de eerste (belangrijke) zege van het kalenderjaar een feit voor het vlaggenschip.

Zo keert SC Rouveen terug in de top 5 van 3C. Volgende week wacht opnieuw een cruciale wedstrijd; de ploeg van Willem Jan Talsma gaat dan op bezoek bij Zwolsche Boys. De Zwolse formatie staat 3e met 26 punten, terwijl Rouveen op plek 5 volgt met 24 punten. Kortom; alle support is opnieuw van harte welkom. De aftrap op Sportpark Jo van Marle is op zaterdag 11 maart om 14:30. Komt allen!

Bij het minutenspel van deze week zijn de winnaars geworden: Klaas Bouwmeester (39.) en Ronald Kin (58.).