Van Ommenstraat 2 A
8326CR
SINT JANSKLOOSTER
tel. 0527-246716

Sint Jansklooster - Het is de formatie van trainer Willem Jan Talsma gelukt om de derde competitiezege op een rij te boeken. Op bezoek bij koploper VHK werd de volle buit binnengehaald: 1-2.

Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk wat de strijdplannen van beide ploegen waren. VHK leunde achterover en loerde op de counter, terwijl Rouveen het spel wilde maken. Het was dan ook niet gek dat de eerste mogelijkheden in de wedstrijd voor de groen-witten waren. Desondanks kwam de thuisploeg toch op voorsprong na 14 minuten voetballen. Een slippertje in de achterhoede bij Rouveen leverde VHK een niet te missen kans op: 1-0. Het publiek was nog niet uit geapplaudisseerd of de stand werd al weer gelijk getrokken. Rouveen kwam via een droge knal van Rowan Trompetter razendsnel langszij: 1-1.

In het restant van de eerste helft bleef Rouveen de bovenliggende partij, kreeg het kansen op de tweede treffer en trof Yannick Lier nog de lat met een geplaatst schot, maar tot een voorsprong leidde dit niet.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Rouveen bleef heer en meester en kreeg al snel een flink aantal kansen op 1-2. Na een aantal scrimmages voor het doel van VHK en ballen die van de lijn gehaald werden, was het na 80 minuten spelen dan tóch eindelijk raak voor SC Rouveen; Milan Smit frommelde uit de kluts binnen en groeide zo uit tot matchwinner: 1-2. Na deze goal kwam de ploeg niet meer in gevaar en mocht het zich na ruim 90 minuten voetballen met recht tot winnaar noemen.

Hierdoor boekte het vlaggenschip van Rouveen de derde zege in 3C op rij en is de weg omhoog ingeslagen. Volgende week (zaterdag 5 november) komt hekkensluiter Hardenberg’85 op bezoek in Rouveen. De aftrap is om 14:30. Komt allen!