Blauwborgje 22
9747AC
GRONINGEN
tel. 06-25098913

Groningen - Het seizoen van SC Rouveen 2 is in mineur geëindigd. Nadat er een periodetitel werd overgenomen in de competitie, mocht de ploeg in Groningen tegen The Knickerbockers 7 strijden voor een plek in de halve finale van de nacompetitie. Dat lukte de groen-witte formatie van trainer Johan Knoll niet: 3-1.

Na een aantal wisselvallige weken (WVVVW) voor Rouveen 2 werd toch de 4e plaats op de ranglijst veiliggesteld. Dat leverde de ploeg een plekje in de nacompetitie op. De aftrap in de 1e ronde was om 12:15 in Groningen tegen TKB 7. Al vroeg in de wedstrijd leek Rouveen de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een enorme kans voor Arjen Palland op de 0-1, maar de doelman wist dit te voorkomen. Na deze mogelijkheid draaide het spelbeeld om: TKB werd sterker en creëerde steeds meer kansen op de openingstreffer. Deze viel uiteindelijk na een ruim kwartier spelen uit een corner: 1-0. Na deze tegentreffer was Rouveen het spoor even bijster en de Groningers zaten er boven op. Al snel werd het marge uitgebouwd na een wat gelukkige treffer: 2-0. Rouveen herpakte zich na deze tweede tegengoal en ging beter voetballen. De ploeg had voortdurend de bal, maar wist weinig echte kansen uit te spelen. Het was dan ook ongelukkig dat vlak voor rust uit een counter van TKB ook nog de 3-0 viel. Daarmee leek de wedstrijd al voor rust in het slot te zijn gegooid.

Echter was het spelbeeld de tweede helft anders. Rouveen jaagde fel en zette de Groningers onmiddellijk onder druk. Al snel kregen de bezoekers kansen op de aansluitingstreffer, maar telkens was het net niet. Na een klein uur spelen viel de bal gelukkig voor de voeten van Arjen Palland waarna hij met een verwoestende uithaal de 3-1 op het bord zette. Rouveen bleef na deze goal jagen op meer, maar de doelman van TKB zag de pogingen meermaals nét naast of voorlangs gaan. De tweede treffer voor Rouveen kwam er niet, waarna in de slotfase de ruimtes groter werden. TKB kreeg daardoor nog een aantal kansen op een vierde treffer, maar Gerco Ritsma voorkwam dit met een aantal goeie reddingen.

Zo kwam de wedstrijd ten einde en kon Rouveen uiteindelijk geen potten meer breken. The Knickerbockers 7 staan daardoor na een 3-1 zege in de halve finale en voor SC Rouveen 2 zit het seizoen er op.

Wij willen dan ook via deze weg alle supporters bedanken voor dit seizoen. Ook fotograaf Willeke Dunnink willen we via deze weg bedanken voor het maken van alle wedstrijdfoto’s!

Ook bedanken we via deze weg onze aanvoerder Herjan Dunnewind, die na dit seizoen gaat stoppen in het 2e.

Daar in de plaats komen volgend seizoen een aantal spelers vanuit de JO19-1 het 2e aanvullen. Wij kijken daar erg naar uit!

Dat was het voor het seizoen ‘21-‘22. Tot volgend seizoen!