Burg Malcorpslaan 5
8061AG
HASSELT
tel. 038-4772303

Hasselt - SC Rouveen 2 heeft zich tekortgedaan in de stadsweg-derby tegen Olympia’28 2. Tegen alle verhoudingen in leidde de Hasseltse formatie halverwege met 1-0. Rouveen wist deze achterstand in het tweede bedrijf te herstellen, maar kon niet doorpakken. Zo eindigde het in Hasselt op 1-1.

In de eerste helft voerde Rouveen de boventoon. De ploeg had continu de bal en creëerde een aantal kansjes. Deze bleven echter onbenut, waarna Olympia’28 in de counter een aantal keer gevaarlijk werd. Na een ruim halfuur kwam de thuisploeg uit weer een gevaarlijke counter zelfs op voorsprong; 1-0. Het was Rouveen dat na de tegentreffer de bovenliggende partij bleef en genoeg kansen op de gelijkmaker creëerde. Deze gelijkmaker viel echter niet meer voor rust.

Na rust bleven de Rouveners de bovenliggende partij en weer waren de kansen voor hen. Echter schorte het telkens aan een goeie eindpass en afronding. Het was na ruim 65 minuten Mart Dunnink die de 1-1 op fraaie wijze en geheel verdiend wist binnen te schieten. Na de treffer kreeg Rouveen tot en met de slotfase aan toe een aantal enorme kansen om ook de 1-2 te maken, maar dit lukte de ploeg niet. Hierdoor bleef de 1-1 op het bord staan en werden de punten in Hasselt gedeeld.