Rouveen 5 · Het weekend van schwalbes, kaarten en startkabels
15 april 2018 20:14 - Door: Ron Dunnink - Bekeken: 230
Na twee voetbalvrije zaterdagen stond er op zaterdag 14 april 2018 een uitwedstrijd in Vollenhove tegen VENO 3 op het programma voor Rouveen 5. VENO werd in de eerste competitiewedstrijd met 5-0 verslagen, maar zette na de winterstop een goede reeks neer waardoor ze aansluiting met de top 3 hebben weten te vinden.

Door afwezigheid van Ibrahim Hooikammer, Rene Mijnheer, Frank Laan en Christian Veijer werden Marco Timmerman en Rinus Spijkerman van Rouveen 4 opgetrommeld en was het aan leider Gernand Vos de taak om met enige creativiteit een opstelling te maken, hij kwam met de volgende namen:

Doel: Robin Oldeman
Verdediging: Robert van Reel, Bart Douma, Jasper Dunnewind, Matthijs Bouwmeester
Middenveld: Marc Kuiper, Erwin Harink, Martijn Boldewijn
Aanval: Mark Korterink, Ron Dunnink, Jarno Visscher

Wissels: Robert Korterink, Marco Timmerman, Rinus Spijkerman


Voorafgaand aan de wedstrijd bleek dat de vrijwilligers van VENO de doelnetten hadden vervangen en deden ze via Facebook een verzoek aan het 3e van de vereniging om deze veelvuldig te testen vanmiddag. Om 14:30 floot scheidsrechter Leytens af en kon de wedstrijd beginnen.

Het duel begon saai en mede door het slechte veld werden er veel fouten gemaakt en slechte passes gegeven. Maar na loop van tijd had Rouveen in de gaten dat VENO het lastig had wanneer er druk werd gezet. Na een half uur kwam VENO slecht onder de druk van Rouveen uit en leverde het de bal erg gemakkelijk in, zodoende kwam de bal voor de voeten van Marc Kuiper terecht en hij probeerde het eens van een meter of 25, helaas leek de bal ver over te gaan en liep hij terug naar zijn positie. Wat hij niet in de gaten had was dat de bal door de wind heel snel daalde en per pardoes in de goal viel: 0-1 Rouveen. Vlak na de 0-1 viel een van de spelers van VENO uit en viel ene Pieter in, dit is natuurlijk niet heel bijzonder, maar onthoud deze naam toch nog maar even. Er was in de eerste helft nog 1 spraakmakend moment: Robert van Reel kreeg het aan de stok met de linksbuiten van VENO en werd licht geraakt, het daarop volgende acteerwerk van Robert zorgde voor een verdeling van hilariteit en frustratie bij de veldspelers. De scheidsrechter was duidelijk en zat niet op zijn acteerwerk te wachten, dus Robert van Reel ging als een gewaarschuwd man de rust in.

Na rust kwamen Robert Korterink, Marco Timmerman en Rinus Spijkerman in de ploeg voor Erwin Harink, Jarno Visscher en Mark Korterink.

Vlak na rust werd het al gauw 0-2: Robert Korterink kwam op via de rechterkant en wist de vrijstaande Ron Dunnink te vinden, hij wist vervolgens de bal langs de keeper en in het net te krijgen.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan was Martijn Boldewijn het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter en liet hem dit duidelijk weten: de scheidsrechter stelde dit niet op prijs een gaf hem geel, maar door aanhoudelijk commentaar kreeg de rechtshalf nogmaals geel en dus rood. Rouveen zag de bui al hangen en ging vol in de verdediging, echter werd er weer slecht uitverdedigd door VENO en kreeg Rouveen nogmaals een kans. De bal werd recht in de voeten van Ron Dunnink gespeeld, hij stuurde vervolgens Marco Timmerman weg die in eerste instantie op de keeper stuitte, maar in 2e instantie was het Rinus Spijkerman die Rouveen op 0-3 zette. Na de 0-3 begon het slotoffensief van VENO, helaas konden zij dit niet lang in overtalsituatie doen, want de invaller ‘Pieter’ (niet de meest wenselijke naam voor een voetballer) onderbrak een uitbraak van Rouveen door Jasper Dunnewind onderuit te halen en werd met nog 10 minuten te spelen met geel van het veld gestuurd.

Vlak voor tijd wist VENO er nog eens gevaarlijk uit te komen, gelukkig wist Bart Douma met een faire tackle op de bal in de 16 de aanval te stoppen. De scheids die 40 meter van de situatie af stond dacht hier anders over en wees onmiddelijk naar de stip, de goed genomen penal was onhoudbaar voor Robin Oldeman en zo stond het dus 1-3 met nog 5 minuten te gaan. Na deze goal gebeurde er weinig spraakmakends meer en zodoende gingen de 3 punten mee naar Rouveen.

Door deze overwinning is VENO zo goed als zeker geen kanshebber meer voor de titel en is Rouveen (voor even) weer koploper in de competitie.

Na de wedstrijd hunkerden de spelers van het 5e naar de helft die hen het meest dierbaar is, helaas ging deze wat later van start aangezien de BMW van Erwin Harink niet wilde starten. Nadat de conclusie getrokken was dat niemand startkabels had moest er ter plekke gezocht worden naar een setje. Gelukkig was er een Vollenhovenaar in de buurt die net een setje startkabels van zijn vrouw had gekregen en deze nog niet getest had, deze splinternieuwe kabels deden hun werk en zodoende kon er richting de kantine in Rouveen gereden worden om de overwinning te vieren.

De stand in de competitie is als volgt:

  1. SC Rouveen        13 wedstrijden – 31 punten
  2. SVBS                 13 wedstrijden – 30 punten
  3. Staphorst           11 wedstrijden – 29 punten

Volgende week speelt Rouveen thuis tegen nummer 8 FC Meppel en spelen SVBS en Staphorst tegen elkaar, wat het belang van deze wedstrijd des te groter maakt.

Tot langs de lijn!

 

PS: achteraf bleek een scherpe VENO-supporter de overtreding op Robert van Reel gefilmd te hebben en plaatste deze op youtube onder de titel ‘beste schwalbe ooit’. De video is te vinden via: https://www.youtube.com/watch?v=N9kIGw5YJnI

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.