Rouveen 5

Laatste uitslag
Rouveen 5 - Staphorst 6  ·  1-0

Volgende wedstrijd
Staphorst 8 - Rouveen 5  ·  30/09 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:30 uur
Donderdag20:30-21:30 uur

Begeleiding
LeiderErwin Harink
LeiderJasper Dunnewind


Klik hier voor spelers foto's seizoen 2008/2009

SC Rouveen 5 komt uit in de Reserve 6e Klasse Noord,
en wordt gesponsord door: Groenrecycling Rouveen BV.

Website: http://www.groenrecyclingrouveen.nl
 
Selectie voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.Jeroen Courtz
2.RenÚ Mijnheer
3.Ibrahim Hooikammer
4.Frank Laan
5.Gernand Vos
6.Jasper Dunnewind
7.Robert Korterink
8.Erwin Harink
9.Kristiaan van Reel
10.Matthijs Bouwmeester
11.Marc Kuiper
12.Jarno Visscher
13.Ron Dunnink
14.Bart Douma
15.Robert van Reel
16.Martijn Boldewijn
17.Mark Korterink
18.Christian Veijer
Programma
30/09Staphorst 8-Rouveen 514:30
07/10Rouveen 5-SVBS'77 214:30
14/10Tollebeek 4-Rouveen 515:00
28/10Steenwijk 1-Rouveen 514:30
04/11Rouveen 5-SVM 414:30

Uitslagen
23/09Rouveen 5-VENO Za 3-
06/09Rouveen 5-Staphorst 61-0
13/05Rouveen 5-Nagele 33-0
06/05Urk 8-Rouveen 53-0
02/05Rouveen 5-Staphorst 51-5

Rouveen 5 wint in slechte wedstrijd van VENO 3

Na een voorbereiding met oefenwedstrijden tegen 4e klassers Staphorst 5, Olympia ’28 3 (2 keer ruim verlies) en 5e klasser Staphorst 6 (1-0 winst) begon Rouveen 5 op 23 september het avontuur in de 6e klasse. Op het programma stond de wedstrijd tegen VENO 3 uit Vollenhove.

Door een karrenvracht aan geblesseerden en afwezigen werden Jan Timmerman, Hans de Graaf en Derk Knoll uit Rouveen 4 bereid gevonden om het team van leiders Gernand Vos en Jasper Dunnewind te versterken tijdens het debuut in de 6e klasse.

Door een gebrek aan verdedigers moesten leiders Vos en Dunnewind improviseren om tot een opstelling te komen waarmee ze hun strijdplan succesvol uit zouden kunnen voeren en kwamen met de volgende 11 namen:

Doel: Oldeman

Verdediging: K. van Reel, Douma, Laan, R. van Reel

Middenveld: Dunnink, Harink, Kuiper

Aanval: R. Korterink, Hooikammer, Veijer

Wissels: Timmerman, De Graaf, Knoll

2 minuten nadat scheidsrechter Hoeve voor het eerst op zijn fluit had geblazen deed al snel een waar ‘Kelderklasse-incident’ zich voor: Linksback Kristiaan van Reel had voorafgaand aan de wedstrijd lichte klachten en zag in het fenomeen tijgerbalsem de oplossing om toch fatsoenlijk te kunnen voetballen. Echter had hij zich vergist in de hoeveelheid balsem en moest hij zich als gevolg van de brandende pijn al snel laten wisselen voor Hans de Graaf.

De eerste 20 minuten was Rouveen veel sterker dan de Vollenhovenaren, maar ook bijzonder slordig. Kans na kans werd gecreëerd en vervolgens ook gemist, met als gevolg dat VENO er zo nu en dan ook nog eens (gevaarlijk) uit kwam. Maar na 24 minuten was het raak, Ibrahim Hooikammer alias Tup, werd de diepte in gestuurd een neergehaald in het zestienmetergebied. De nieuwe zomeraankoop eiste zelf de penalty op en schoot deze feilloos binnen: 1-0.

4 minuten later werd Erwin Harink rond de middenstip aangespeeld, doordat hij alle tijd een ruimte kreeg probeerde hij het eens vanaf 40 meter, de bal kreeg de juiste hoogte en snelheid mee en vloog fantastisch binnen. Rouveen op weergaloze wijze op 2-0. Naast een grotere achterstand zag VENO hun keeper ook nog eens wegvallen en zou een veldspeler het resterende uur als doelman fungeren.

Na de 2-0 viel het wat stil, maar 3 minuten voor rust wist het 5e weer het net te vinden. Hans de Graaf stuurde spits Tup de diepte in, welke beheerste het 1-op-1 duel met de gelegenheidskeeper van VENO wist te winnen, 3-0.

In de rust was het bericht van de leiders duidelijk: het voetbal was niet om aan te gluren, maar deze tegenstander moest met een grote nederlaag naar huis gestuurd worden. Jan Timmerman kwam in de rust in de ploeg voor Robert Korterink en Kristiaan van Reel loste broer Robert af.

Na rust was de wedstrijd niet veel anders dan in de eerste helft, Rouveen kreeg de kansen, maar ging hier veel te slordig mee om, het duurde daarom even voordat het 4e doelpunt van de wedstrijd viel. Na 68 minuten liet Rouveen weliswaar wat positiespel zien en kwam het er aardig uit, het eindstation van deze aanval was wederom Tup en hij luisterde zijn debuut voor Rouveen 5 in met een Hattrick, 4-0.

Het slotakkoord kwam op naam van Robert van Reel. Nadat spits Hooikammer vanuit de achterhoede de diepte in was gestuurd en door de keepende veldspeler van VENO onderuit werd gehaald kreeg Rouveen voor de tweede keer deze wedstrijd een penalty. De strafschop werd gegund aan verdediger van Reel. De man die voornamelijk bekend stond om zijn schouderworpen bleek ook een koele afmaker te zijn en schoot de strafschop feilloos binnen, 5-0, wat ook meteen de eindstand van deze wedstijd zou zijn.

Geen goed voetbal, maar wel een goed begin van de competitie van Rouveen 5. Volgende week staat de eerste derby van deze competitie op het programma tegen een tegenstander die haar eerste wedstrijd met maar liefst 20-2 (!) wist te winnen: Staphorst 8 – Rouveen 5. Tot dan!

Lees meer
 

Rouveen 5 wint avondtreffen met Staphorst 6

In verband met het aanstaande paasweekend (en de daardoor afwezigheid van een groot aantal spelers van het 5e) werd de derby tegen Staphorst 6 in goed overleg verplaatst naar donderdagavond, een beslissing welke het management van Rouveen 5 achteraf vaker zal overwegen. Op zomaar een donderdagavond in april 2017 stond er wederom een heuse derby op het programma in de Kelderklasse: Rouveen 5 tegen Staphorst 6, een derby waar 'het vijfde' goede herinnering aan over had gehouden nadat de uitwedstrijd tegen alle verhoudingen in met 1-3 werd gewonnen door de groen-witten. Voorafgaand aan de wedstrijd was het duidelijk dat deze nederlaag nog erg diep zat bij Staphorst, aangezien de mannen hun achterban oproepte om massaal naar Rouveen te komen voor een revanche.

Rouveen 5 was er op gebrand om ook ditmaal 3 punten uit het vuur te slepen tegen de trotse nummer 3 op de ranglijst, leiders Harink en Dunnewind waren van mening dat dit met de volgende opstelling moest gaan lukken:

Doel: Oldeman
Verdediging: K. van Reel, Douma, Dunnewind, Visscher
Middenveld: Kuiper, Harink, R. van Reel
Aanval: Veijer, Dunnink, Laan

Wissels: R. Korterink, M. Korterink, Bouwmeester

Om 20.00 precies blies leidsman Slag voor de eerste keer op zijn fluit en kon het treffen waar voorafgaand in de kantine en het plaatselijke uitgaanscentrum volop over gespeculeerd was dan eindelijk beginnen.

Vanaf minuut 1 was Staphorst Rouveen de baas en kwam het er meerdere malen gevaarlijk uit dankzij de vele slimme loopacties waar Rouveen zich duidelijk geen raad mee wist, een helft waar het éénrichtingsverkeer was in het voordeel van onze buren. Maar dankzij een uitstekend keepende Oldeman bleef Rouveen in leven, ook nadat de boomlange Van den Berg Staphorst bijna op 0-1 leek te koppen bleef Rouveen overeind, zijn inzet ging over. Het was een wonder dat beide teams met 0-0 de rust in gingen.

De boodschap van het centrale duo Douma en Dunnewind was duidelijk: 'Onze kop d'r bij en een tandje er bovenop, anders gaan we vandaag kansloos verliezen', ook coach Vos zag de gebreken van het 5e vanaf de kant en greep in: Robert Korterink verving Christian Veijer, Frank Laan en Ron Dunnink wisselden van positie, net als Jarno Visscher en Robert van Reel. Matthijs Bouwmeester en Mark Korterink waren de jokers die de coach nog even achterhand wilde houden.

Deze tactische ingreep bleek succesvol in de 2e helft. Een fel Rouveen kwam sterk uit de kleedkamer met een snel resultaat: Frank Laan werd de diepte ingestuurd en slingerde de bal voor richting spits Ron Dunnink, hij wist de bal in de lucht te toucheren en liet voormalig Rouveen-doelman Erik Engel kansloos, 1-0 Rouveen. Niet veel later kreeg Rouveen een vrije trap op 25 meter van de goal naar aanhoudelijk commentaar op scheidsrechter Slag, Frank Laan legde de bal terug op Erwin Harink en hij schoot de bal via een Staphorste rug binnen: 2-0 Rouveen. Na de 2-0 zette Rouveen frisse krachten Mark Korterink en Matthijs Bouwmeester in om de overwinning veilig te stellen, Kristiaan van Reel en Ron Dunnink werden hiervoor naar de kant gehaald. Op een grote kans van Staphorst-aanvaller Brand na (bal op de lat) was de verdediging van Rouveen potdicht, volgens linksback Kristiaan van Reel zou een scheet deze verdediging niet eens passeren (refererend naar de verkeerd gevallen Macaroni van de gebroeders Korterink, waar het hele team van mee mocht 'genieten'). Hierdoor wist Rouveen 5 met pijn en moeite het slotoffensief van Staphorst te overleven en de 3 punten binnen de dorpsgrenzen te houden, daarnaast is Rouveen 4 hierdoor weer een stap dichter bij de 2e plek in de competitie.

Door deze overwinning heeft het 5e in 2 jaar tijd nog geen punt verloren in avondwedstrijden en staat het nu 5 punten los van de nummer laatst. Hierdoor kan het weer naar boven kijken op de ranglijst en met nog 4 wedstrijden te gaan is een stijging op de ranglijst niet ondenkbaar. Het team gaat er uiteraard alles aan de doen om dit te realiseren.

Voor de volgende wedstrijd zal Rouveen 5 afreizen naar Espel, om het hier op te nemen tegen het 2e elftal van de plaatselijke SC. Dit team is een directe concurrent aangezien het slechts 1 plek hoger is gepositioneerd en dus een mooie kans om de stijgende lijn door te zetten.

Tot langs de lijn!

 
Lees meer