Rouveen 5

Laatste uitslag
Rouveen 5 - BSC'68 8  ·  4-6

Volgende wedstrijd
Rouveen 5 - SCN 3  ·  03/03 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:30 uur
Donderdag20:30-21:30 uur

Begeleiding
LeiderErwin Harink
LeiderJasper Dunnewind


Klik hier voor spelers foto's seizoen 2008/2009

SC Rouveen 5 komt uit in de Reserve 6e Klasse Noord,
en wordt gesponsord door: Groenrecycling Rouveen BV.

Website: http://www.groenrecyclingrouveen.nl
 
Selectie voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.Jeroen Courtz
2.RenÚ Mijnheer
3.Ibrahim Hooikammer
4.Frank Laan
5.Gernand Vos
6.Jasper Dunnewind
7.Robert Korterink
8.Erwin Harink
9.Kristiaan van Reel
10.Matthijs Bouwmeester
11.Marc Kuiper
12.Jarno Visscher
13.Ron Dunnink
14.Bart Douma
15.Robert van Reel
16.Martijn Boldewijn
17.Mark Korterink
18.Christian Veijer
Programma
03/03Rouveen 5-SCN 314:30
10/03SVM 4-Rouveen 514:30
17/03Rouveen 5-vv Steenwijk 114:30
24/03Flevo Boys 6-Rouveen 514:30
07/04Rouveen 5-Staphorst 814:30

Uitslagen
13/01Rouveen 5-BSC'68 84-6
09/12Rouveen 5-Alcides 23-1
25/11Rouveen 5-Flevo Boys 63-1
18/11FC Meppel 6-Rouveen 51-4
16/11Staphorst 8-Rouveen 53-3

"WINTERKAMPIOEN!"

De winterstop is aangebroken en aangezien het weer een maand geleden is dat Rouveen 5 iets van zich heeft laten horen is het weer eens tijd voor een update.

Na de 2-0 overwinning op SV Ens en een zeer geslaagd teamuitje in Meppel waar ook regionale krant ‘De Stentor’ en Facebookpagina ‘De Kelderklasse’ van onder de indruk waren, werd op donderdagavond 16 november de derby tegen directe concurrent Staphorst 8 ingehaald.

Na een spijkerharde eerste helft waarin Rouveen de betere ploeg was maar niet zorgvuldig met de kansen om ging werd de kleedkamer met een 0-0 ruststand opgezocht. Na de theepauze mondde deze derby uit tot een waar spektakelstuk: enkele minuten na rust was het centrale verdediger Jasper Dunnewind die de ban brak voor SC Rouveen, hij pikte de bal op en soleerde richting het zestienmetergebied van Staphorst, eenmaal aangekomen bleef hij ijskoud en wist hij keeper Hoeve te passeren: 0-1.

Niet veel later kwam Staphorst langs zij: Robin Oldeman kreeg de bal teruggespeeld, maar door het spiegelgladde veld gleed hij weg en verloor de bal, dit zorgde er voor dat de spits van Staphorst zonder al te veel moeite de gelijkmaker binnen kon tikken: 1-1.

10 minuten later stoomde middenvelder Martijn Boldewijn op via de rechterkant en wist in de drukke zestien spits Ron Dunnink te bereiken die vervolgens de 1-2 op het scorebord zette, Rouveen weer op voorsprong.

Maar 5 minuten voor tijd hing de vlag er heel anders bij: door een zondagsschot en onhoudbare bal in de verre hoek (beide van zo’n 20 van de goal) stond Staphorst opeens 3-2 voor, een stand die tegen alle verhoudingen in was. Maar gelukkig heeft Rouveen 5 Frank Laan in de gelederen en hij wist met een fantastische krul in de kruising de eindstand op 3-3 te bepalen. Hierdoor bleef het verschil op de ranglijst gelijk en passeerde Staphorst Rouveen niet, maar wist ‘het vijfde’ ook niet uit te lopen.

Slechts 40 uur later stond Rouveen 5 alweer op het veld, zaterdag om 12:30 in en tegen Meppel. Zo ongeveer de hele selectie voelde nog de pijntjes van de slijtageslag in Staphorst en aangezien het veld in Meppel ook niet bepaald een biljartlaken te noemen was wisten de spelers al dat het weer 90 minuten aanpoten zou worden. Gelukkig was de voorbereiding goed aangezien bepaalde spelers voor een sportontbijt langs de McDonalds waren geweest en Erwin Harink zijn jetlag na 1,5 maand in de USA had uitgeslapen aangezien hij rond 12:00 pas het eerste daglicht had gezien.

Voor rust leek Rouveen ondanks het gevaar van de snelle Meppelse buitenspelers al in veilige haven te zijn dankzij doelpunten van Martijn Boldewijn en Robert Korterink.

Maar vlak na rust hing de voorsprong alweer snel aan een zijden draadje, de snelle rechtsbuiten van Meppel wist te ontsnappen en de sterk keepende Robin te passeren: 1-2. Door het luxeprobleem van Rouveen 5 (gemiddeld 4 wisselspelers per week) waren er gelukkig 2 invallers die vandaag het verschil wisten te maken. Als eerste was het de pijlsnelle René Mijnheer die weer eens een goal mee wist te pikken en de inmiddels ontwaakte Erwin Harink bepaalde de eindstand op 1-4.

7 dagen later stond er weer een belangrijke pot op het programma: de Flevo Boys uit Emmeloord kwamen op bezoek, dit jonge team had al een kleine achterstand op de top-3 maar was zeker nog kanshebber op de titel.

De wedstrijd begon gelijk op, maar na een kwart wedstrijd speelde de laatste man van Flevo Boys de bal recht in de voeten van Ron Dunnink, hij stuurde spits Tup de diepte in die Rouveen op 1-0 wist te zetten wat tevens de ruststand was.

Na rust wist Tup al snel weer de Emmeloordse keeper (die achteraf een veldspeler bleek te zijn) te passeren, Rouveen op 2-0. Flevo Boys weigerde om de handdoek in de ring te gooien en bleven aandringen, wat uiteindelijk tot een onhoudbaar schot en de aansluitingstreffer leidde. Zou Rouveen dan wedstrijd toch puntverlies gaan leiden tegen deze subtopper? Het antwoord was nee, want rechtsback Kristiaan van Reel wist zijn eerste doelpunt voor Rouveen 5 binnen te koppen en de eindstand op 3-1 te bepalen, wederom 3 punten voor Rouveen 5.

Afgelopen zaterdag vond de laatste wedstrijd voor de winterstop plaats tegen het tweede team van het Meppelse Alcides. Rouveen was waakzaam voor deze tegenstander aangezien de middenmoter onze concurrent Staphorst op een gelijkspel wist te houden en al snel bleek dat dit team ook ons problemen op zou kunnen leveren. Rouveen had het lastig met de handige middenvelders, maar kreeg een cadeau van de defensie: een veel te korte terugspeelbal werd onderschept door Tup en hij scoorde de openingstreffer: 1-0 en net zoals tegen Flevo Boys werd dit kunstje na rust door hem herhaalt en wist hij alweer zijn 10e goal van het seizoen te maken: 2-0. Rouveen liet na rust wat steken vallen wat leidde tot de aansluitingstreffer van Flevo Boys, helaas voor de mannen (en fanatieke aanhang) uit Emmeloord hadden zij geen antwoord op gelegenheidsspits Kristiaan van Reel. Na 1 helft als back mocht hij als afscheidscadeau nog een kwartier (met een fel oranje Unox-muts op) in de punt spelen en dacht ‘als de rest de wedstrijd van vorige week kan kopiëren, dan kan ik dat ook’. Zodoende was hij vlak voor tijd bij een corner in de zestien te vinden en wist hij met zijn oranje hoofddeksel voor de tweede wedstrijd op rij de 3-1 eindstand te bepalen, een mooie afsluiter voor de verdediger die binnenkort naar Nieuw-Zeeland vertrekt voor zijn werk bij John Deere.

Na deze overwinning mag Rouveen zich gezien de stand op de ranglijst WINTERKAMPIOEN noemen, alleen heeft het vaker gespeeld dan de concurrentie en meer verliespunten. Na de winterstop gaan Rouveen, Staphorst en SVBS de bloedstollende titelrace in de 6e klasse vervolgen en hopen wij u weer langs de lijn te zien!


Tot slot wenst Rouveen 5 jullie prettige feestdagen en een gezond 2018 toe!

 

Lees meer
 

SC Rouveen 5 - Artikel de Stentor website

Spelers SC Rouveen slepen lasers en rookapparatuur de kleedkamer in voor sensationeel feest Tot grote verrassing van de mannen van SC Rouveen 5 kon de overwinning bij FC Meppel afgelopen zaterdag gevierd worden met een uitbundig feest in de kleedkamer. Een teamgenoot had geregeld dat er lasers, een muziekinstallatie en zelfs rookapparatuur klaarstonden. 

,,We hadden een teamuitje en wilde het gezellig maken met ons team", zegt Kristiaan van Reel. Hij is speler en vormt samen met Ron Dunnink de feestcommissie. SC Rouveen 5 is een vriendenteam en speelde zaterdag een derby bij FC Meppel - al is de echte derby tegen Staphorst volgens de amateurvoetballer. ,,Maar FC Meppel komt met stipt op nummer 2." De mannen van Rouveen zegevierden met 1-6.

Verrassing

Volgens Van Reel was het allemaal prima te regelen. De apparatuur moest worden gehuurd en opgebouwd. ,,Na de rust, in het begin van de tweede helft, hebben we met drie man alles opgebouwd in de kleedkamer. De jongens wisten van niets." De winst was een reden voor een feestje, vindt Kristiaan. Als was het niet per se omdat ze wonnen van hun rivaal. ,,Zo'n feestje had ook zomaar vorige week kunnen zijn. We hebben vaker feestjes, maar die worden niet altijd op deze manier gevierd." 


Lees meer