Rouveen 5

Laatste uitslag
FC Meppel 6 - Rouveen 5  ·  1-4

Volgende wedstrijd
Rouveen 5 - Flevo Boys 6  ·  25/11 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:30 uur
Donderdag20:30-21:30 uur

Begeleiding
LeiderErwin Harink
LeiderJasper Dunnewind


Klik hier voor spelers foto's seizoen 2008/2009

SC Rouveen 5 komt uit in de Reserve 6e Klasse Noord,
en wordt gesponsord door: Groenrecycling Rouveen BV.

Website: http://www.groenrecyclingrouveen.nl
 
Selectie voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.Jeroen Courtz
2.RenÚ Mijnheer
3.Ibrahim Hooikammer
4.Frank Laan
5.Gernand Vos
6.Jasper Dunnewind
7.Robert Korterink
8.Erwin Harink
9.Kristiaan van Reel
10.Matthijs Bouwmeester
11.Marc Kuiper
12.Jarno Visscher
13.Ron Dunnink
14.Bart Douma
15.Robert van Reel
16.Martijn Boldewijn
17.Mark Korterink
18.Christian Veijer
Programma
25/11Rouveen 5-Flevo Boys 614:30
09/12Rouveen 5-Alcides 214:30
17/02SVBS'77 2-Rouveen 514:30

Uitslagen
18/11FC Meppel 6-Rouveen 51-4
16/11Staphorst 8-Rouveen 53-3
11/11Rouveen 5-Ens 32-0
04/11Rouveen 5-SVM 41-0
28/10vv Steenwijk 1-Rouveen 51-4

SC Rouveen 5 - Artikel de Stentor website

Spelers SC Rouveen slepen lasers en rookapparatuur de kleedkamer in voor sensationeel feest Tot grote verrassing van de mannen van SC Rouveen 5 kon de overwinning bij FC Meppel afgelopen zaterdag gevierd worden met een uitbundig feest in de kleedkamer. Een teamgenoot had geregeld dat er lasers, een muziekinstallatie en zelfs rookapparatuur klaarstonden. 

,,We hadden een teamuitje en wilde het gezellig maken met ons team", zegt Kristiaan van Reel. Hij is speler en vormt samen met Ron Dunnink de feestcommissie. SC Rouveen 5 is een vriendenteam en speelde zaterdag een derby bij FC Meppel - al is de echte derby tegen Staphorst volgens de amateurvoetballer. ,,Maar FC Meppel komt met stipt op nummer 2." De mannen van Rouveen zegevierden met 1-6.

Verrassing

Volgens Van Reel was het allemaal prima te regelen. De apparatuur moest worden gehuurd en opgebouwd. ,,Na de rust, in het begin van de tweede helft, hebben we met drie man alles opgebouwd in de kleedkamer. De jongens wisten van niets." De winst was een reden voor een feestje, vindt Kristiaan. Als was het niet per se omdat ze wonnen van hun rivaal. ,,Zo'n feestje had ook zomaar vorige week kunnen zijn. We hebben vaker feestjes, maar die worden niet altijd op deze manier gevierd." 


Lees meer
 

Een update rondom Rouveen 5

Na de 4-0 overwinning op VENO zijn de verslagen van Rouveen 5 van de radar verdwenen, vandaar dat we jullie vandaag weer op de hoogte stellen van wat er zich de afgelopen weken af heeft gespeeld.

Na de eerste competitiewedstrijd werd er om allerlei redenen 3 weken op rij niet gevoetbald, maar op 21 oktober kwam de huidige koploper (SVBS) op bezoek. 90 minuten lang was Rouveen de bovenliggende partij, maar de sterk keepende doelman uit de Belt bleek vandaag niet te passeren. En zoals je altijd ziet, Rouveen miste de kansen en SVBS wist een afvallende bal langs keeper Oldeman te werken. Dit bleek achteraf het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn en dus werden de eerste 3 verliespunten voor Rouveen 5 genoteerd.

 

De daaropvolgende week werd er in en tegen Steenwijk gevoetbald. In deze wedstrijd vielen de goals wat makkelijker, met name omdat VV Steenwijk geen antwoord had op veelvuldig opkomende rechtsback Robert van Reel en stond het bij rust 0-2 door doelpunten van Robert Korterink en Ibrahim Hooikammer. Na rust maakte Jasper Dunnewind na enkele weken blessureleed zijn rentree centraal achterin en wisten hij en René Mijnheer de stand op te krikken naar 0-4, de aanvoerder van VV Steenwijk bepaalde de eindstand: 1-4 winst voor Rouveen 5.

 

Op 4 november kwamen de veteranen van SVM op bezoek in Rouveen, de handige ‘mid-mid’ uit Markenesse bezorgde Rouveen en met name directe tegenstander Marc Kuiper de nodige problemen. Al snel werd duidelijk dat er tegen dit oudere team gebruik gemaakt moest worden van de snelheid in de voorhoede, wat uiteindelijke ook leidde tot het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. Na een corner van SVM stuurde Jarno Visscher spits Ron Dunnink de diepte in en hij wist het enige doelpunt van de dag te maken.

 

Afgelopen zaterdag kwam SV Ens op bezoek, een ploeg die slechts 3 punten achter Rouveen stond en dus was een overwinning genoodzaakt. De hoofdrolspeler van de dag was Robert van Reel, de man die regelmatig uit wordt geroepen tot ‘Man of the Match’ op de voetbal.nl-app maakte vandaag deze titel waar. Na het verlengen van de bal door René Mijnheer wist de opstomende rechtsback het zestienmetergebied te bereiken, de keuze om voor zijn eigen kans te gaan in plaats van de bal voor te geven bleek achteraf de beste te zijn aangezien hij de keeper wist te passeren en Rouveen op 1-0 te zetten. Vlak voor rust wist de rechtsback weer het net te vinden: uit een corner wist hij de bal op zijn borst te controleren en vervolgens raak te schieten en zo zorgde hij er voor rust al voor dat de 2-0 eindstand op het bord stond.

 

Rouveen is na 5 wedstrijden gedeeld met koploper met SVBS en Flevo Boys (allen 12 punten), alleen had SVBS hier maar 4 wedstijden voor nodig en Flevo Boys 6 wedstrijden. De volgende wedstrijd zal donderdagavond plaats vinden op Sportpark ‘Het Noorderslag’ te Staphorst, Rouveen haalt dan om 19:00 een wedstrijd in tegen directe concurrent VV Staphorst (10 punten uit 4 wedstrijden) en gaat er alles aan doen om ook hier 3 punten uit het vuur te slepen.

 

Door de 2-0 overwinning van afgelopen zaterdag konden de mannen met een gerust hart het jaarlijkse teamuitje vieren en we konden jullie het bijgevoegde kiekje niet onthouden!

 

Tot langs de lijn!

 

Lees meer