Rouveen 4 · Match of the Day - 20-Jan-2018
22 januari 2018 11:32 - Door: Hans Dunnik - Bekeken: 312
Het 4e elftal mocht afgelopen zaterdag weer eens aantreden op het hoofdveld van ons prachtige complex. Dit heeft het 4e te danken aan de roosteraar van de KNVB regio Zwolle. Deze mr/mevr heeft het namelijk voor elkaar gekregen om Sc Rouveen nog 17maal (ja u leest het goed) in te plannen in de 5e klasse kelder. Ondanks een grote achterstand (m.n. door polderteams die om de haverklap afmelden) en nog een toevoeging van een 14e team (Zalk...) is het competitieprogramma gevuld. Met andere woorden vanaf nu tot eind mei zit het 4e volledig ingepland voor de zaterdagmiddag.

En dat betekende dus deze zaterdag, thuis op het hoofdveld aantreden tegen Tollebeek 3. Een korte blik op de stand en door het toepassen van scorebordjournalistiek gaf dit het team een  bepaald overschattingsgevoel aan voor de wedstrijd. Tollebeek heeft namelijk 1 puntje weten te bemachtigen in 10 wedstrijden.  Maar ook wij kregen te horen dat Tollebeek veel afmeldingen had in de selectie maar dat toch de keeper van het 1e onder de doellat stond, tevens waren er weinig bierbuiken te bekennen. Dus alle facetten van een inhaalzaterdag werden aangesproken.

Het 4e startte met de volgende namen:

P. Kooiker; Harmen, Karlo, Wilco, Gert-Jan, Rinus, Alfred, Hans; Jan, Klaas-Jan, Henk

Tollebeek bleek goed verzorgend voetbal te spelen maar wist niet echt gevaarlijk te worden tot in de 16 van Rouveen. Rouveen daarentegen wist wel enkele speldenprikken uit te delen. En kwam op voorsprong door Alfred Roo. In de 1e helft kwam het gevaar van Tollebeek uit de corners en ja hoor de kleinste persoon op het veld wist zich vrij te banen  van de groenhemden in het 5 meter gebied en kopte pardoes op de lat. Met de schrik vrij ging Rouveen weer verder, maar niet zonder slag of stoot! Aan beide kanten nog een tijdelijke gele kaart uitsluiting en de 1e helft ging als een nachtkaars uit.

De tweede helft enkele spelerswijzigingen, de gebroeders E en C Dunnik kwamen erbij (waardoor er 3 broers Dunnik meespeelden in 1 team), niet een unicum maar wel uniek! Of dit een positief effect had op de einduitslag ? Tevens kwam Rene Schra erin voor de broodnodige sliding-tackles om weer wat pit in de wedstrijd te krijgen.

En die kwam er, want Rouveen liep uit tot een 4-0 voorsprong. Klaas Jan had het op de heupen en scoorde zijn 2e en ook Hans en Wilco wisten het net te vinden. Met deze riante voorsprong kwam er ook een hele matige fase aan van Rouveen waardoor Tollebeek zowaar 4-2 wist te maken maar voordat Tollebeek echt weer vertrouwen kreeg in de wedstrijd wisten wederom Wilco en Klaas Jan de game, set and match-goals in het netje te schieten.

Een zo heet dat dan, soevereine overwinning. Rouveen 4 doet weer mee, de kampioen in deze klasse lijkt al redelijk bepaald (maar niets is zeker, 16 maal 3 is 48 punten..) , Desz3 ongeslagen nog zonder puntverlies maar het 4e komt een beetje uit het middenmotorsmoeras en klimt naar boven.  

....Nog 16 wedstrijden te gaan, pfffff.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.