Rouveen 4

Laatste uitslag
Rouveen 4 - VHK 3  ·  3-1

Volgende wedstrijd
Rouveen 4 - SVN'69 3  ·  27/10 · 14:00

Trainingstijden
Maandag20:30-21:30 uur
Donderdag20:30-21:30 uur

Begeleiding
LeiderJan Timmerman
LeiderBenjamin de Leur


SC Rouveen 4 komt uit in de Reserve 5e Klasse Noord,
en wordt gesponsord door: Korterink Autobedrijven : http://www.korterinkautos.nl

Selectie voor seizoen 2018-2019:

Spelersoverzicht
1.Joop Schra
2.Karlo Veerman
3.Jan Timmerman
4.Rudolf Buitenhuis
5.Harmen Veerman
6.Benjamin de Leur
7.Rene Schra
8.Hans Dunnik
9.Klaas Jan Volkerink
10.Hans de Graaf
11.Petrick Kooiker
12.Rinus Spijkerman
13.Henk de Witte
14.Wietse Looijenga
15.Marco Timmerman
16.Gert-Jan Redder
17.Christian de Weerd
18.Kristian Vass
Programma
27/10Rouveen 4-SVN'69 314:00
03/11Ruinerwold 2 ZA-Rouveen 415:40
10/11VVAK 2-Rouveen 412:45
17/11Rouveen 4-Staphorst 614:00
24/11ZZVV 4-Rouveen 413:30

Uitslagen
13/10Rouveen 4-VHK 33-1
06/10Alcides 1-Rouveen 42-2
29/09Rouveen 4-HZVV 71-2
15/09SC Genemuiden 5-Rouveen 43-0
08/09Rouveen 4-Olympia'28 53-2

Derk Knoll zwaait af in stijl

Zaterdagmiddag 2 Juni is er een einde gekomen aan de voetballoopbaan van Derk Knoll. Als spelend lid sinds 1971 was hij tot gisteren het oudste, nog in officieel competitieverband spelende lid van onze vereniging. Toch iets om trots op te zijn en iets wat een waardig afscheid verdient. Officieel zou deze zaterdagmiddag de laatste competitiewedstrijd van het 4e op het programma staan: thuis tegen Flevoboys om 14.00 uur. Natuurlijk was dat al geregeld en bespaarde het de mannen uit Emmeloord weer een mooi ritje richting Rouveen. 

Derk had halverwege dit seizoen al aangegeven na dit seizoen de voetbalschoenen aan de bekende wilg te hangen. Hij vond het mooi geweest en met zijn leeftijd van 62 jaar ging het toch allemaal iets te rap in de 5e klasse. Ondertussen was Derk al opgenomen in de technische staf van het 4e en die taak voerde hij met verve uit bij afwezigheid van één van de andere 2 leiders. Ook de taak van materiaalman nam hij uiterst serieus en de ballen bevatten op zaterdagmiddag altijd exact 0.79 bar.....en dan hebben we het nog niet eens gehad over de charmante manier waarop Derk de tegenstanders verwelkomde op ons sportpark en de scheidsrechter in de watten legde na de wedstrijd....
Maar ook buiten de wedstrijden om als het ging om een scheidsrechtersvacature voor de jeugdteams, dan was het Derk die altijd een oplossing had. Om een voorbeeld te noemen: een speler van het 4e zou een jeugdwedstrijd fluiten maar zag dit toch niet zitten om bepaalde redenen. Uiteindelijk heeft Derk aangeboden om, ipv zelf te gaan voetballen, een wedstrijd van de senioren te fluiten en de oorspronkelijke scheidsrechter de ochtendwedstrijd van het jeugdteam te laten begeleiden. Een betere teamplayer, clubman en ploeggenoot ben ik nog niet tegengekomen. En die laat je niet door de achterdeur vertrekken!!

Leider Jan, keeper Petrik, verdediger Karlo en ik zegt de gek zijn er eens even goed voor gaan zitten: Hoe en wat gaan we dit varkentje wassen?

Het volgende idee kwam op tafel: we mobiliseren het laatste team waar Derk kampioen mee is geworden, dat was dus het 5e uit het seizoen 2011/2012. Dit vullen we aan met 'oude' teamgenoten die nog enigzins kunnen rennen en de 2 zoons van Derk en schoonzoon. Maar het moest natuurlijk geheim blijven tot zaterdagmiddag 14.00

De taken werden verdeeld en de machine begon te draaien met als gevolg dat we een kleine 20 spelers gevonden hadden die hun medewerking hadden toegezegd. Een fotografe werd geregeld om alles vast te leggen en de familie voor de support langs de kant. 

En zo werd het vanzelf zaterdagmiddag 2 Juni: het 4e ging de warming-up doen op veld 3 terwijl het verrassingsteam stond te roken aan de andere kant van het clubgebouw. Vervolgens kwam het 4e terug de kleedkamer in en stelde zich op in de gang, dit alles nog steeds zonder Flevoboys.....waar waren die gasten dan? De blik van Derk sprak boekdelen toen de deur van kleedkamer 8 open ging en er wel een heel vreemd Flevoboys uit de kleedkamer kwam! Gezamenlijk betraden de teams het veld waar de familie en kennissen van Derk al klaarstonden. De 1e helft speelde Derk mee met zijn 4e dat toch nog redelijk moeite had met het 'van-alles-wat-team'. Dit team beschikte natuurlijk wel over befaamde spelers zoals Theo Bolks, J.C. Bos, Roel Horstede, Gert Kuiper en Henk Vos, om maar even wat namen te noemen. Toch kwam het 4e op voorsprong door Wilco Knoll die de bal vanuit een volley strak achter Gert schoot. 
De 2e helft speelde Derk mee met het 'oude 5e'. Na enkele minuten spelen schoot Martin Vos de 1-1 binnen voor het 'oude 5e' en niet veel later kreeg hetzelfde team een strafschop toegekend door arbiter Ton Slag: Derk nam zijn verantwoordelijkheid maar de spanning maakte zich toch van hem meester.......De bal verdween in de bouwput van kinderdagverblijf Mathil! Gelukkig werd niet veel later weer een strafschop toegekend aan het 5e en kon Derk in de herkansing: hard en loepzuiver recht door het midden: Derk had zijn doelpunt! Niet veel later liet Derk zien dat hij echt over een magistraal balgevoel beschikt: zijn schot verdween via de rechter paal tegen de linker aan en weer terug het veld in......probeert u dat zelf maar eens, lukt je niet! Maar aan alle hilariteit kwam uiteindelijk een einde: in de 62e minuut, Derk's leeftijd, kreeg hij uit handen van scheidsrechter Slag de rode kaart uitgereikt: het einde was daar.....Onder luid applaus van alle aanwezige familie, vrienden, kennissen en spelers verliet Derk voor het laatst, in officieel competitieverband, het veld. Volgens mij zagen we daar toch een traantje...Ja toch Derk??

Nadat Derk overladen werd met cadeautjes, blijkbaar was men toch heel erg blij dat hij met deze gevaarlijke sport gestopt is, was het aan mij de eer om namens het 4e elftal Derk een aandenken te geven: een prachtige standaard met verlichte plaat en inscriptie. Helaas had de producent een kleine fout gemaakt door ipv 'Derk Knoll' er 'Derk Kroll' in te graveren. Hier kon gelukkig luid om gelachen worden! De beruchte 3e helft werd gezamenlijk begonnen in kleedkamer 1 door beide partijen en er werd weer flink gelachen en gepraat. In de kantine werd Derk nog in het zonnetje gezet door voorzitter Rudi Klomp en werd Jennie voorzien van een mooie bos bloemen waarna het nog erg lang gezellig bleef!!

Ik denk dat we kunnen terugkijken op een geslaagd afscheid van een clubman, teamplayer en ploeggenoot, met dank aan allen die hier aan hebben meegewerkt!

Namens het hele 4e elftal wens ik je het allerbeste toe, samen met Jennie, je kinderen en kleinkinderen. Succes in je loopbaan bij het 40+ team en mocht het thuiszitten nou niet helemaal bevallen: je hebt onze nummers nog hè?

Het ga je goed Derk! Bedankt!!


Foto's bij dit bericht worden zsm toegevoegd!!
Lees meer
 

Een goede reeks

Rouveen 4 heeft een qua punten goede reeks achter de rug, t.w. 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden en ihkv you only sing when you are winning volgt er dus weer een wedstrijdverslag(x3).

Rouveen 4 (vorig jaar nog 2e in deze klasse) had een lastige najaarsreeks achter de rug. Het voetbal was soms (lees vaak) niet om aan te zien en er werden dan ook minder dan vorig jaar punten binnengeharkt. Het veelal gehoorde "wij hebben geen scorend vermogen", "moet ik het dan zelf doen", "je kunt wel zien dat je een Staphorster opleiding hebt gehad" werd dan ook veelal gehoord. Na de winterstop werd dit een stuk minder gehoord, wellicht door het vertrek van onze nestor in de verdediging naar de technische staf van het 1e.

De reeks werd begonnen met een wedstijd tegen Espel 2, waar we de week ervoor nog blamerend 2-1 verloren van de oudjes van Espel 3 waren we nu klaar voor revanche op Espel. Er waren enkele afmeldingen dus konden we een beroep doen op o.a. Wim Bischop, Alfred Roo en Rob Kooiker. En de spits van het 6e Wim toonde zich als een ware Roy Makaay, vlijmscherp voor de goal. Hij wist maar liefst 4x het net te vinden. Ook Jan T en Christian de W wisten het net beide eenmaal te vinden. Een mooie overwinning van maar liefst 6-1 en tevens het debuut van Wietse Looijenga bij SC Rouveen, een wintertransfer vanuit het buitenland, Nijland 3, die nog binnen het transferwindow afgesloten kon worden.

Toen een uitwedstrijd, en gelukkig niet diep in de polder deze keer, maar bij de buren van Olympia 28. Dit team had een speciale dag (iets van een record .. 50 reacties .. op een facebookblog van het team) en er werd ons gevraagd of wij niet in het groen wilden aantreden maar in een reserveshirt van hun. We zijn niet de lulligste dus gaven ons akkoord... 15 minuten voor aanvang kwamen de tenues, merk Stanno, kleur POEPbruin... welke materiaalman deze shirts ooit heeft aangeschaft is ons een raadsel maar okay hier moesten we vandaag de klus mee klaren. Wij hadden Christian Korterink in de spits erbij voor de broodnodige snelheid. En de 1e helft was weer een ouderwetse comedy capers waar het 4e wel vaker in terecht komt. Veel balverlies, knullige momenten, veel goals. Uiteindelijk 2-2 met de rust. Na de rust was gelukkig het gevaar van Olympia zijde geweken, wellicht al met het hoofd bij het Facebook Project X feest. Door een wonderlijke vrije trap van Alfred Roo, 40 meter vanaf het vijandelijke doel vloog deze in de linkerkruising en een countergoal van Christian Korterink konden we de winst veiligstellen. 4-2 overwinning.

Dan de wedstrijd van gisteren. Thuis tegen Nagele 2. Een stugge tegenstander, zo stug als de polderklei waar we ons bijna de gehele competitie bevinden. Wederom geen spraakmakende wedstrijd, maar de inzet van groenhemden was goed te noemen. De 1e helft de return van Gerard de Boer bij het 4e elftal (of door de trainer teruggezet vanwege disciplinaire redenen, te weten gebrek aan conditie om de warming up van een 2e elftal training uberhaupt bij te kunnen houden). Maar zoals we hem kennen, sleurend en dravend met de bal aan de voet op weg naar een doelpunt. Helaas bleek dit vandaag vaak een kronkelig bergpad met veel opstoppingen en blokkades. De ruststand was dan ook helaas 0-0. Aan beide kanten een penalty moment maar scheids Dick Meijer moffelde het weg door middel van zijn alombekende en karakteristiek duidelijke beeldspraak. En toen, toch uiteindelijk door een goede actie van Christian de Weerd een verwoestend schot van dezelfde die de 1-0 binnenschoot. In de laatste minuut nog een grote kans voor Nagele, maar gelukkig werd deze richting het dorpspark geschoten.  

Rouveen 4 staat weer op een nette 3e plek (4e vwb verliespunten) en gaat proberen deze reeks door te zetten. Desz 3 blijft op 14 punten afstand en zonder puntverlies ongenaakt bovenaan, maar wie weet.

 

Lees meer