Rouveen 4

Laatste uitslag
Rouveen 4 - Staphorst 8  ·  1-2

Volgende wedstrijd
HZVV 7 - Rouveen 4  ·  16/02 · 14:45

Trainingstijden
Maandag20:30-21:30 uur
Donderdag20:30-21:30 uur

Begeleiding
LeiderJan Timmerman
LeiderBenjamin de Leur


SC Rouveen 4 komt uit in de Reserve 5e Klasse Noord,
en wordt gesponsord door: Korterink Autobedrijven : http://www.korterinkautos.nl

Selectie voor seizoen 2018-2019:

Spelersoverzicht
1.Joop Schra
2.Karlo Veerman
3.Jan Timmerman
4.Rudolf Buitenhuis
5.Harmen Veerman
6.Benjamin de Leur
7.Rene Schra
8.Hans Dunnik
9.Klaas Jan Volkerink
10.Hans de Graaf
11.Petrick Kooiker
12.Rinus Spijkerman
13.Henk de Witte
14.Wietse Looijenga
15.Marco Timmerman
16.Gert-Jan Redder
17.Christian de Weerd
18.Kristian Vass
Programma
16/02HZVV 7-Rouveen 414:45
09/03Rouveen 4-VVAK 214:00
16/03Staphorst 6-Rouveen 414:30
23/03Rouveen 4-ZZVV 414:00

Uitslagen
15/12Noordscheschut 7-Rouveen 4X
01/12Rouveen 4-Staphorst 81-2
24/11ZZVV 4-Rouveen 41-4
17/11Rouveen 4-Staphorst 62-1
10/11VVAK 2-Rouveen 42-4

Verslag van de velden

Het was al weer een tijdje stil rondom de gelederen van het vierde elftal. De reden daarvoor moest toch echt te vinden zijn in de slechtste seizoensstart sinds tijden voor het 4e. Gelukkig zijn er nu weer 2 winstpartijen achtereen geweest, dus tijd voor een update.
Was er nog nieuws rondom de zomerstop van het 4e nu toch we aan het terugkijken zijn ? Ja het 4e was actief op de internationale transfermarkt. Kristian "Sjevschenko" Vass werd aangetrokken vanuit de USSR (Oekraine). Daarentegen werd Wilco Knoll verzocht om elders heil te zoeken, en het 3e elftal was nog op zoek naar een vlammend afstandsschot dus heeft hij daar onderdak gevonden.

Talenten (in leeftijd vergeleken met rest van het team) Marco Timmerman en Henk de Witte begonnen het seizoen met langdurige blessures, alhoewel dat hij Henk eigenlijk elk jaar wel het geval is... 

De reden van het ontbreken van eerdere verslagen lag in de uitslagen die behaald werden in de eerste 5 wedstrijden, maar 4 punten werden er behaald. Derhalve tijd voor verandering ! 

En de ommekeer kwam tegen VVAK 2 uit. Hier werd Harmen Veerman al na 20 minuten toegevoegd aan de lijst van langdurig geblesseerden.. een teen uit de kom en een bezoekje aan het ziekenhuis was het resultaat voor Harmen voor deze wedstrijd. We stonden al met 1-0 voor door Jurjan "Ballerina" Korterink (wederom een gastspeler die scoort :-) ) en in de 40e minuut zag Rinus de keeper ver voor het doel staan en strafte dit genadeloos af met een afstandsschot van 35 meter.. heerlijk doelpunt 2-0. Mooi! Zo vlak voor de rust.
Maar helaas, kwam zoals al eerder ons is overkomen, in wedstrijden die niet verslagwaardig zijn bevonden, ons het na-de-rust-effect. Die is voor het 4e elftal meestal niet goed. En ja hoor na 1 penalty tegen en meerdere scrimmages stond het opeens 2-2 in een open wedstrijd. Na goed voorbereidend werk van Jurjan Korterink kwam de bal bij Hans Dunnik die de bal via de lat achter de keeper schoot. Karlo Veerman gaf met zijn teen nog een onbeduidend tikje en eiste even later bij Adriaan Huisman de goal op voor de AJ Trofee. Door een blunder van de V-VAK keeper werd het ook nog 4-2 door Jurjan en was de broondnodige overwinning binnen.

Zaterdag 17 November, de dag van de derby.
Rouveen 4 thuis op het hoofdveld tegen Staphorst 6. De nog ongeslagen koploper in deze klasse.  
De geelblauwen / 046 stormde het eerste kwartier over Rouveen heen, het bleef gelukkig maar 0-1 maar dit had veel slechter uit kunnen pakken. Toen herpakte Rouveen zich. Joop zette de verdediging nog eens goed neer en hoewel we als 4e niet echt kansen konden afdwingen was ook de storm rondom ons doelgebied van geel-blauw gaan liggen.
De 2e helft dan, 0-1 op het scorebord, dit biedt nog kansen - hoe klein ook.
En de 2e helft was het meer in balans qua balbezit en Rouveen wist zelfs kansen te creeren en uiteindelijk wist Martijn Boldewijn (gastspeler) deze te verzilveren. Toen nog enkele hachelijke momenten, met open schietkansen voor Staphorst in het 11 meter gebied, veel corners tegen en zowaar een handsbal net buiten de 16 meter. Gelukkig gingen deze kansen er niet en wist onze keeper zich goed te weren ondanks een survivaltocht gedurende die nacht ervoor. En toen kwam het in de 91e minuut, nog een vrije bal voor het kanon met links Erwin Harink. Die zocht echter met een bekeken pass Ibrahim Hooikammer die de bal ineens in de hoek schoot en achter de keeper van Staphorst.... YES ! 2-1 voor Rouveen. Toen de blessuretijd nog doorkomen en met meerdere reddingen wist Petrick de 2-1 vast te houden.
Heerlijke overwinning op de koploper, op Staphorst. Dat zijn en blijven de mooiste, vooral als ze ook nog eens niet helemaal verdiend waren qua spelbeeld.  

En nu 7 wedstrijden gespeeld en 10 punten. Dat klinkt toch al een stuk beter. 


 
Lees meer
 

Derk Knoll zwaait af in stijl

Zaterdagmiddag 2 Juni is er een einde gekomen aan de voetballoopbaan van Derk Knoll. Als spelend lid sinds 1971 was hij tot gisteren het oudste, nog in officieel competitieverband spelende lid van onze vereniging. Toch iets om trots op te zijn en iets wat een waardig afscheid verdient. Officieel zou deze zaterdagmiddag de laatste competitiewedstrijd van het 4e op het programma staan: thuis tegen Flevoboys om 14.00 uur. Natuurlijk was dat al geregeld en bespaarde het de mannen uit Emmeloord weer een mooi ritje richting Rouveen. 

Derk had halverwege dit seizoen al aangegeven na dit seizoen de voetbalschoenen aan de bekende wilg te hangen. Hij vond het mooi geweest en met zijn leeftijd van 62 jaar ging het toch allemaal iets te rap in de 5e klasse. Ondertussen was Derk al opgenomen in de technische staf van het 4e en die taak voerde hij met verve uit bij afwezigheid van één van de andere 2 leiders. Ook de taak van materiaalman nam hij uiterst serieus en de ballen bevatten op zaterdagmiddag altijd exact 0.79 bar.....en dan hebben we het nog niet eens gehad over de charmante manier waarop Derk de tegenstanders verwelkomde op ons sportpark en de scheidsrechter in de watten legde na de wedstrijd....
Maar ook buiten de wedstrijden om als het ging om een scheidsrechtersvacature voor de jeugdteams, dan was het Derk die altijd een oplossing had. Om een voorbeeld te noemen: een speler van het 4e zou een jeugdwedstrijd fluiten maar zag dit toch niet zitten om bepaalde redenen. Uiteindelijk heeft Derk aangeboden om, ipv zelf te gaan voetballen, een wedstrijd van de senioren te fluiten en de oorspronkelijke scheidsrechter de ochtendwedstrijd van het jeugdteam te laten begeleiden. Een betere teamplayer, clubman en ploeggenoot ben ik nog niet tegengekomen. En die laat je niet door de achterdeur vertrekken!!

Leider Jan, keeper Petrik, verdediger Karlo en ik zegt de gek zijn er eens even goed voor gaan zitten: Hoe en wat gaan we dit varkentje wassen?

Het volgende idee kwam op tafel: we mobiliseren het laatste team waar Derk kampioen mee is geworden, dat was dus het 5e uit het seizoen 2011/2012. Dit vullen we aan met 'oude' teamgenoten die nog enigzins kunnen rennen en de 2 zoons van Derk en schoonzoon. Maar het moest natuurlijk geheim blijven tot zaterdagmiddag 14.00

De taken werden verdeeld en de machine begon te draaien met als gevolg dat we een kleine 20 spelers gevonden hadden die hun medewerking hadden toegezegd. Een fotografe werd geregeld om alles vast te leggen en de familie voor de support langs de kant. 

En zo werd het vanzelf zaterdagmiddag 2 Juni: het 4e ging de warming-up doen op veld 3 terwijl het verrassingsteam stond te roken aan de andere kant van het clubgebouw. Vervolgens kwam het 4e terug de kleedkamer in en stelde zich op in de gang, dit alles nog steeds zonder Flevoboys.....waar waren die gasten dan? De blik van Derk sprak boekdelen toen de deur van kleedkamer 8 open ging en er wel een heel vreemd Flevoboys uit de kleedkamer kwam! Gezamenlijk betraden de teams het veld waar de familie en kennissen van Derk al klaarstonden. De 1e helft speelde Derk mee met zijn 4e dat toch nog redelijk moeite had met het 'van-alles-wat-team'. Dit team beschikte natuurlijk wel over befaamde spelers zoals Theo Bolks, J.C. Bos, Roel Horstede, Gert Kuiper en Henk Vos, om maar even wat namen te noemen. Toch kwam het 4e op voorsprong door Wilco Knoll die de bal vanuit een volley strak achter Gert schoot. 
De 2e helft speelde Derk mee met het 'oude 5e'. Na enkele minuten spelen schoot Martin Vos de 1-1 binnen voor het 'oude 5e' en niet veel later kreeg hetzelfde team een strafschop toegekend door arbiter Ton Slag: Derk nam zijn verantwoordelijkheid maar de spanning maakte zich toch van hem meester.......De bal verdween in de bouwput van kinderdagverblijf Mathil! Gelukkig werd niet veel later weer een strafschop toegekend aan het 5e en kon Derk in de herkansing: hard en loepzuiver recht door het midden: Derk had zijn doelpunt! Niet veel later liet Derk zien dat hij echt over een magistraal balgevoel beschikt: zijn schot verdween via de rechter paal tegen de linker aan en weer terug het veld in......probeert u dat zelf maar eens, lukt je niet! Maar aan alle hilariteit kwam uiteindelijk een einde: in de 62e minuut, Derk's leeftijd, kreeg hij uit handen van scheidsrechter Slag de rode kaart uitgereikt: het einde was daar.....Onder luid applaus van alle aanwezige familie, vrienden, kennissen en spelers verliet Derk voor het laatst, in officieel competitieverband, het veld. Volgens mij zagen we daar toch een traantje...Ja toch Derk??

Nadat Derk overladen werd met cadeautjes, blijkbaar was men toch heel erg blij dat hij met deze gevaarlijke sport gestopt is, was het aan mij de eer om namens het 4e elftal Derk een aandenken te geven: een prachtige standaard met verlichte plaat en inscriptie. Helaas had de producent een kleine fout gemaakt door ipv 'Derk Knoll' er 'Derk Kroll' in te graveren. Hier kon gelukkig luid om gelachen worden! De beruchte 3e helft werd gezamenlijk begonnen in kleedkamer 1 door beide partijen en er werd weer flink gelachen en gepraat. In de kantine werd Derk nog in het zonnetje gezet door voorzitter Rudi Klomp en werd Jennie voorzien van een mooie bos bloemen waarna het nog erg lang gezellig bleef!!

Ik denk dat we kunnen terugkijken op een geslaagd afscheid van een clubman, teamplayer en ploeggenoot, met dank aan allen die hier aan hebben meegewerkt!

Namens het hele 4e elftal wens ik je het allerbeste toe, samen met Jennie, je kinderen en kleinkinderen. Succes in je loopbaan bij het 40+ team en mocht het thuiszitten nou niet helemaal bevallen: je hebt onze nummers nog hè?

Het ga je goed Derk! Bedankt!!


Foto's bij dit bericht worden zsm toegevoegd!!
Lees meer