Rouveen 4

Laatste uitslag
Rouveen 4 - Espel 3  ·  3-0

Volgende wedstrijd
Tollebeek 3 - Rouveen 4  ·  21/04 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:30 uur
Donderdag20:30-21:30 uur

Begeleiding
LeiderJan Timmerman
LeiderBenjamin de Leur


SC Rouveen 4 komt uit in de Reserve 5e Klasse Noord,
en wordt gesponsord door: Korterink Autobedrijven : http://www.korterinkautos.nl

Selectie voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.Derk Knoll
2.Joop Schra
3.Karlo Veerman
4.Jan Timmerman
5.Rudolf Buitenhuis
6.Harmen Veerman
7.Benjamin de Leur
8.Rene Schra
9.Hans Dunnik
10.Klaas Jan Volkerink
11.Wilco Knoll
12.Hans de Graaf
13.Petrick Kooiker
14.Rinus Spijkerman
15.Henk de Witte
16.Gerard de Boer
17.Wietse Looijenga
18.Marco Timmerman
19.Christian de Weerd
Programma
21/04Tollebeek 3-Rouveen 414:30
28/04Rouveen 4-FC Wolvega 314:00
12/05Rouveen 4-Urk 814:00
19/05SVN'69 3-Rouveen 414:30
26/05FC Wolvega 3-Rouveen 414:30

Uitslagen
14/04Rouveen 4-Espel 33-0
07/04Flevo Boys 5-Rouveen 40-2
31/03Zalk 2 (B.M.)-Rouveen 44-4
24/03Rouveen 4-VHK 32-7
17/03DESZ 3-Rouveen 44-1

Een goede reeks

Rouveen 4 heeft een qua punten goede reeks achter de rug, t.w. 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden en ihkv you only sing when you are winning volgt er dus weer een wedstrijdverslag(x3).

Rouveen 4 (vorig jaar nog 2e in deze klasse) had een lastige najaarsreeks achter de rug. Het voetbal was soms (lees vaak) niet om aan te zien en er werden dan ook minder dan vorig jaar punten binnengeharkt. Het veelal gehoorde "wij hebben geen scorend vermogen", "moet ik het dan zelf doen", "je kunt wel zien dat je een Staphorster opleiding hebt gehad" werd dan ook veelal gehoord. Na de winterstop werd dit een stuk minder gehoord, wellicht door het vertrek van onze nestor in de verdediging naar de technische staf van het 1e.

De reeks werd begonnen met een wedstijd tegen Espel 2, waar we de week ervoor nog blamerend 2-1 verloren van de oudjes van Espel 3 waren we nu klaar voor revanche op Espel. Er waren enkele afmeldingen dus konden we een beroep doen op o.a. Wim Bischop, Alfred Roo en Rob Kooiker. En de spits van het 6e Wim toonde zich als een ware Roy Makaay, vlijmscherp voor de goal. Hij wist maar liefst 4x het net te vinden. Ook Jan T en Christian de W wisten het net beide eenmaal te vinden. Een mooie overwinning van maar liefst 6-1 en tevens het debuut van Wietse Looijenga bij SC Rouveen, een wintertransfer vanuit het buitenland, Nijland 3, die nog binnen het transferwindow afgesloten kon worden.

Toen een uitwedstrijd, en gelukkig niet diep in de polder deze keer, maar bij de buren van Olympia 28. Dit team had een speciale dag (iets van een record .. 50 reacties .. op een facebookblog van het team) en er werd ons gevraagd of wij niet in het groen wilden aantreden maar in een reserveshirt van hun. We zijn niet de lulligste dus gaven ons akkoord... 15 minuten voor aanvang kwamen de tenues, merk Stanno, kleur POEPbruin... welke materiaalman deze shirts ooit heeft aangeschaft is ons een raadsel maar okay hier moesten we vandaag de klus mee klaren. Wij hadden Christian Korterink in de spits erbij voor de broodnodige snelheid. En de 1e helft was weer een ouderwetse comedy capers waar het 4e wel vaker in terecht komt. Veel balverlies, knullige momenten, veel goals. Uiteindelijk 2-2 met de rust. Na de rust was gelukkig het gevaar van Olympia zijde geweken, wellicht al met het hoofd bij het Facebook Project X feest. Door een wonderlijke vrije trap van Alfred Roo, 40 meter vanaf het vijandelijke doel vloog deze in de linkerkruising en een countergoal van Christian Korterink konden we de winst veiligstellen. 4-2 overwinning.

Dan de wedstrijd van gisteren. Thuis tegen Nagele 2. Een stugge tegenstander, zo stug als de polderklei waar we ons bijna de gehele competitie bevinden. Wederom geen spraakmakende wedstrijd, maar de inzet van groenhemden was goed te noemen. De 1e helft de return van Gerard de Boer bij het 4e elftal (of door de trainer teruggezet vanwege disciplinaire redenen, te weten gebrek aan conditie om de warming up van een 2e elftal training uberhaupt bij te kunnen houden). Maar zoals we hem kennen, sleurend en dravend met de bal aan de voet op weg naar een doelpunt. Helaas bleek dit vandaag vaak een kronkelig bergpad met veel opstoppingen en blokkades. De ruststand was dan ook helaas 0-0. Aan beide kanten een penalty moment maar scheids Dick Meijer moffelde het weg door middel van zijn alombekende en karakteristiek duidelijke beeldspraak. En toen, toch uiteindelijk door een goede actie van Christian de Weerd een verwoestend schot van dezelfde die de 1-0 binnenschoot. In de laatste minuut nog een grote kans voor Nagele, maar gelukkig werd deze richting het dorpspark geschoten.  

Rouveen 4 staat weer op een nette 3e plek (4e vwb verliespunten) en gaat proberen deze reeks door te zetten. Desz 3 blijft op 14 punten afstand en zonder puntverlies ongenaakt bovenaan, maar wie weet.

 

Lees meer
 

Match of the Day - 20-Jan-2018

Het 4e elftal mocht afgelopen zaterdag weer eens aantreden op het hoofdveld van ons prachtige complex. Dit heeft het 4e te danken aan de roosteraar van de KNVB regio Zwolle. Deze mr/mevr heeft het namelijk voor elkaar gekregen om Sc Rouveen nog 17maal (ja u leest het goed) in te plannen in de 5e klasse kelder. Ondanks een grote achterstand (m.n. door polderteams die om de haverklap afmelden) en nog een toevoeging van een 14e team (Zalk...) is het competitieprogramma gevuld. Met andere woorden vanaf nu tot eind mei zit het 4e volledig ingepland voor de zaterdagmiddag.

En dat betekende dus deze zaterdag, thuis op het hoofdveld aantreden tegen Tollebeek 3. Een korte blik op de stand en door het toepassen van scorebordjournalistiek gaf dit het team een  bepaald overschattingsgevoel aan voor de wedstrijd. Tollebeek heeft namelijk 1 puntje weten te bemachtigen in 10 wedstrijden.  Maar ook wij kregen te horen dat Tollebeek veel afmeldingen had in de selectie maar dat toch de keeper van het 1e onder de doellat stond, tevens waren er weinig bierbuiken te bekennen. Dus alle facetten van een inhaalzaterdag werden aangesproken.

Het 4e startte met de volgende namen:

P. Kooiker; Harmen, Karlo, Wilco, Gert-Jan, Rinus, Alfred, Hans; Jan, Klaas-Jan, Henk

Tollebeek bleek goed verzorgend voetbal te spelen maar wist niet echt gevaarlijk te worden tot in de 16 van Rouveen. Rouveen daarentegen wist wel enkele speldenprikken uit te delen. En kwam op voorsprong door Alfred Roo. In de 1e helft kwam het gevaar van Tollebeek uit de corners en ja hoor de kleinste persoon op het veld wist zich vrij te banen  van de groenhemden in het 5 meter gebied en kopte pardoes op de lat. Met de schrik vrij ging Rouveen weer verder, maar niet zonder slag of stoot! Aan beide kanten nog een tijdelijke gele kaart uitsluiting en de 1e helft ging als een nachtkaars uit.

De tweede helft enkele spelerswijzigingen, de gebroeders E en C Dunnik kwamen erbij (waardoor er 3 broers Dunnik meespeelden in 1 team), niet een unicum maar wel uniek! Of dit een positief effect had op de einduitslag ? Tevens kwam Rene Schra erin voor de broodnodige sliding-tackles om weer wat pit in de wedstrijd te krijgen.

En die kwam er, want Rouveen liep uit tot een 4-0 voorsprong. Klaas Jan had het op de heupen en scoorde zijn 2e en ook Hans en Wilco wisten het net te vinden. Met deze riante voorsprong kwam er ook een hele matige fase aan van Rouveen waardoor Tollebeek zowaar 4-2 wist te maken maar voordat Tollebeek echt weer vertrouwen kreeg in de wedstrijd wisten wederom Wilco en Klaas Jan de game, set and match-goals in het netje te schieten.

Een zo heet dat dan, soevereine overwinning. Rouveen 4 doet weer mee, de kampioen in deze klasse lijkt al redelijk bepaald (maar niets is zeker, 16 maal 3 is 48 punten..) , Desz3 ongeslagen nog zonder puntverlies maar het 4e komt een beetje uit het middenmotorsmoeras en klimt naar boven.  

....Nog 16 wedstrijden te gaan, pfffff.

 

 

 

 

 

 

Lees meer