Rouveen 3 · Rouveen 3 zet streep door titelkansen Urk.
14 mei 2018 14:35 - Door: Maarten Petter - Bekeken: 269
Het 3e had voor de thuiswedstrijd nog 3 wedstrijden te spelen en moest tegen (gedeeld) koploper Urk 5, die met nog 2 westrijden te gaan samen met Flevo Boys 4 de ranglijst aanvoeren. Beide ploegen moeten na deze wedstrijd beide tegen Olde Veste 3 uitmaken wie er kampioen gaat worden in de Reserve 3e Klasse G Noord.

Doordat Bokko en Alfred moesten aansluiten bij het vlaggenship kreeg het 3e versterking van het 5e, dat door afgelasting niet speelde, de pijlsnelle Ron Beton Dunnink en weergaloze Erwin “Simoncelli” Harink sloten aan. Leider Zlatannetje had uitgerekend waar hij het minste speelminuten zou krijgen en besloot in al zijn wijsheid dat hij het beste kon bankzitten bij het 2e om ze “uit de brand te helpen”.

Na een heuze invasie van Urkers dachten de ouden van dagen dat de zuiderzee weer volgelopen was en dat de Urker viskotters bij Zwartsluis hadden aangelegd om op strooptocht te gaan bij de gegoede boeren in Rouven. Gelukkig kwam men er al snel achter dat dit een misverstand was want Rouveen 4 moest toevallig ook thuis tegen Urk. Van de schrik bekomen trapte het 3e af onder leiding van scheidsrechter Dick(y) Meijer, die helaas niet uitgenodigd is door team Kuipers om in Rusland een rol van betekenis te spelen.

Rouveen zat goed in de wedstrijd en kreeg zowaar een aantal kansen in het eerste bedrijf, de leiding van Rouveen 3 had ingecalculeerd dat Urk (met de titel in zicht) vol in de aanval zou gaan en het doel van Elriko onder vuur zou nemen. Echter zou Rouveen het lijf duur verkopen, althans dat was het voornemen. Na een aantal kansen over en weer kwam het eerste echte gevaar van spits Erwin Balder, uit een corner van Richard-altijd-blauw Dunnink, beter bekend als RAB, kopte Erwin de bal vanaf de 5 meter hard op doel. De keeper van Urk had echter een geweldige reflex en kon de bal over het doel rammen.  

De openingstreffer viel niet veel later aan de andere kant, een corner van Urk 5 werd hard en hoog ingekopt. Peter(tje) Huisman deed nog wel een poging om de bal onder de lat weg te koppen maar kwam net een klein metertje te kort.

In de rust werd de moegestreden Patrick-altijd-blauw beter bekend als PAB naar de kant gehaald en vervangen door “Simoncelli” Harink, hetgeen betekende dat Harry terug zou zakken naar rechtsback.
Urk 5 had ook een aantal wisselingen doorgevoerd waardoor Rouveen 3 positioneel niet helemaal goed stond in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Een attent keepende Elriko en wat kunst en vliegwerk van de achterhoede zorgde in eerste instantie voor niet meer schade, helaas kwam een afstandschot van de spelverdeler van Urk door een polletje met ietwat geluk in het Rouveense doel terecht waardoor de gasten 0-2 voor kwamen.

Maar Rouveen richtte zich op, want Urk was immers niet veel beter en Rouveen had zelf ook de nodige kansen gecreeerd. Na goed doorjagen bij een ingooi van Urk speelde de back de bal te kort op de keeper terug, Jaap de Rocker Roo kon zich er tussen wringen en speelde de bal op de vrij lopende Theo Huisman die de spanning terugbracht in de wedstrijd en de 1-2 maakte.

Urk begon in deze fase, gefrustreerd door de tegengoal en het uitblijven van een grote voorsprong, harder te spelen. De Urkers speelden sowieso al met het fileermes tussen de tanden, alleen nu ging met veelvuldig over de schreef. Scheidsrechter Meijer maakte echter korte metten en moest her en der een gele kaart trekken om het geheel in toom te houden.

Door een overtreding op buitenspeler Ron Beton kreeg Rouveen een vrije trap aan de zijkant van het veld, Peter Huisman slingerde de bal voor de pot en de inlopende Erwin Balder(bier) werd opzichtig vastgehouden. De leidsman twijfelde geen moment en kende (terecht) een penalty toe en moest nog een gele kaart trekken vanwege commentaar op de leiding.  Ditmaal werd er geen: “Hij Niet!” geschreeuwd toen Spits Balder de bal pakte om de penalty te nemen, de spits van het 3e heeft zich in de laatste jaren van Penalty flopper tot Penalty Topper opgewerkt. Met de borst vooruit en kin omhoog liep Erwin lichtvoetig, ja dat kan hij, naar de bal om de 2-2 zorgvulding binnen te werken.

Met hoop op een overwinning nam Rouveen de bal mee om Urk weer af te laten trappen, de wedstrijd werd uiterst vermakelijk om naar te kijken door strijd van beide kanten. NOAR VUUREN MET DIE BAALL schreeuwde de leiding van Urk. De bal ging dan ook naar voren maar meestal kwam die in de voeten van een groenhemd. Circa 15 minuten voor tijd kwam Urk zelfs nog even met 10 man te staan door een lompe tackle waarvoor de laatste man een tweede gele kaart kreeg. Rouveen kon echt niet een doorbraak forceren en moest alle zeilen bijzetten om niet alsnog te verliezen, na goed 90 minuten spelen floot de scheids af waardoor Flevo Boys de banden van de platte kar alvast kan oppompen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.