Rouveen 3 · Rouveen 3 deelt SVN dreun uit in kelderkraker.
11 maart 2018 14:21 - Door: Maarten Petter - Bekeken: 298
Rouveen 3 richt zich weer op na een slechte najaarsreeks waarin 2 keer werd gewonnen en maarliefst 6 keer werd verloren in totaal 10 wedstrijden. De voorjaarsreeks startte met een 9-1 overwinning tegen rode lantaarndrager Heerenveense Boys, ook SVN zou aan de zegekar gebonden moeten worden om een stap naar de middenmoot te zetten.

Na de overwinning tegen Heerenveense Boys ging Rouveen 3 op teamuitje, in de eerste plaats om de klinkende overwinning te vieren maar ook om de teamspirit aan te wakkeren. Eerder die dag had nestor Jurjan “Ballerina” Korterink een geweldige motivational speech voor de wedstrijd waarin niemand, maar dan ook echt niemand gespaard werd. Het moge duidelijk zijn dat het effect had want de grootste overwinning sinds tijden werd behaald.

Echter deze zaterdag was er geen Jurjan in de kleedkamer dus moest de motivatie uit de spelers zelf komen, en een beetje misschien door externe factoren zoals het perfecte voetbalweer.
Rouveen begon in een vertrouwde 4-3-3 opstelling, al vroeg werd duidelijk dat SVN niet de sterkste selectie op de been had gebracht en dat Rouveen vooruit moest spelen met hoge druk om de achterhoede tot fouten te dwingen. Dit had ook direct succes aangezien er al binnen 10 minuten de openingstreffer werd gemaakt, nadat SVN klungelig balverlies had geleden door goed doorjagen van Theo Huisman. Na de snelle openingstreffer stond Rouveen een minuut later al weer gelijk omdat de linksbuiten van SVN direct na aftrap op snelheid het 16 meter gebied in dribbelde en door een nogal harde tackle van Bokko moest worden afgestopt. Penalty 1-1.

Na de gelijkmaker oefende Rouveen weer druk naar voren uit, maar dit maakte het 3e ook kwetsbaar voor omschakelingen wanneer de druk niet goed werd uitgevoerd, na 15 minuten te hebben gespeeld onderschepte SVN de bal en met een crosspass werd de snelle rechtsbuiten van SVN in scoringspositie gesteld, oog in oog met Keeper Elriko faalde hij niet en scoorde 1-2. De eerste helft zou nog meer spektakel opleveren, want nadat Rouveen lelijk op de vingers was getikt door SVN kreeg het weer de overhand en dit resulteerde in een waanzinnige ommekeer, na exact 30 minuten speeltijd maakte Rouveen de 2-2. SVN trapte af en ging direct weer in de fout waardoor de 3-2 in de 31e minuut werd gemaakt en als kers op de taart maakte Rouveen de 4-2 in de 33e minuut. 3 minuten, 3 goals!

De tweede helft kwam SVN niet meer in de wedstrijd en kreeg Rouveen vrij spel, de scoringsdrift van de vorige wedstijd zat nog steeds in het team en met het motto Alle ballen op Bally liep Rouveen simpel uit naar een 7-2 voorsprong, waar met een beetje meer scherpte ook dubbele cijfers gehaald hadden kunnen worden. SVN kon de tweede helft nog een eretreffer maken nadat niet iedereen bij Rouveen meer de moeite nam om achter de man aan te lopen maar dat mocht de pret niet drukken. Rouveen had een gevoelige tik uitgedeeld aan een medeconcurent en heeft hierdoor een goede stap naar de middenmoot gezet.

Zaterdag kan Rouveen weer goede zaken doen door van VHK 2 te winnen, de thuiswedstrijd werd met 5-1 gewonnen dus moeten er mogelijkheden liggen om ook in ’t Klooster een overwinning over de streep te trekken.

Rouveen 3 – SVN 2  7-3

Doelpuntenmakers:
Erwin 4x, Theo 2x, Jos 1x

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.