Rouveen 3 · Tikkie terug, Jaap!!!
08 oktober 2017 21:27 - Door: Rudy Klomp - Bekeken: 540
Op zaterdag 7 oktober is Rouveen 3 elftal van de week. Dit betekent, dat een aantal spelers als scheidsrechter een jeugdwedstrijd mogen leiden. Okke Jan Douma, Carlo Bonte en Rudy Klomp zien alle drie een Rouveens jeugdteam het goede voorbeeld geven, driemaal winst!!!

Tot zover het positieve op voetbalgebied voor het derde.

Oké, tijdens het omkleden zijn de heren ook nog positief gestemd. De tegenstander had de eerste twee wedstrijden verloren, dus kon geen hoogvlieger zijn, en we hadden zelf een aardige tweede wedstrijd gespeeld tegen d'Olde Veste.

In het begin van de wedstrijd lijkt Rouveen zelfs nog even op weg naar een goed resultaat. Binnen enkele minuten schiet Jaap Roo de Rouveners al op voorsprong, 0-1. Het gaat gemakkelijk, te gemakkelijk...!!!

Rouveen krijgt kansen, maar springt hier veel de gemakkelijk mee om. "De doelpunten komen vanzelf wel", zo lijken de groenhemden onbewust te denken.

Wat hierna volgt is het best te vergelijken met het weerbericht van deze dag: "Van de regen in de drup..."

De Heerenveense Boys komen er steeds vaker gevaarlijk uit op de counter, via de snelle jongens op de flanken. De 1-1 kan dan ook niet uitblijven. Linksback Peter Huisman wordt onder druk gezet door de rechtsbuiten en probeert met een sliding de bal terug te spelen op keeper Petrick Kooiker, maar helaas... Terugspeelbal te kort, tegenstander onderschept en het staat weer gelijk.

Het gaat van kwaad tot erger. Een afzwaaier van een voorzet beland op zeer ongelukkige wijze op de hand van Petrick in het doel, 1-2. Niet veel later wordt het zelfs 1-3. Daarmee lijken de kansen op een goed resultaat voor rust al tot een minimum gereduceerd.

In de rust wordt er ingegrepen. Trainer/coach Rudy Klomp, die tot dan toe doorweekt en verkleumd heeft moeten toezien hoe zijn team naar de slachtbank wordt geleid, denkt dat zijn inbreng de wedstrijd nog kan doen kantelen. Hij mag het in de tweede helft laten zien.

Naast het serieuze geneuzel was er ook nog ruimte voor een komische noot tijdens de pauze, in dit geval van Petrick. De onopgeloste zeep in zijn keepersokken begint spontaan te schuimen, hetgeen een nogal vreemd gezicht is... zeepsop op de schoenen van de keeper.

En dan weer terug naar de wedstrijd. De grootspraak van de trainer/coach lijkt bewaarheid te worden. Vanaf de aftrap trekken de Rouveners ten strijde, met passie en inzet, terwijl het veld steeds meer verwordt tot een sompig moeras. De druk wordt opgevoerd.

Het is Alfred Roo, die de aansluitingstreffer binnenschiet, 2-3 en doorrr!!! Rouveen blijft de druk erop houden en is gevaarlijk uit corners. De luchtmacht met Carlo Bonte en Okke Jan Douma zorgen voor de hoogste alarmfase in de vijandelijke zestien.

Uiteindelijk weet Okke Jan Douma een van de kansen te verzilveren. Het eenmans destructiebedrijf kopt een corner van Alfred Roo bij de tweede paal snoeihard binnen, 3-3!!! Er gloort weer hoop aan de Rouveense horizon. De tegenstander lijkt geslagen en een puntje is een zekerheid. Niet genoeg, we willen meer!!!

Trainer/coach/speler (en normaliter aanvoerder) Rudy Klomp fantaseert er al lustig op los. Hij dagdroomt over een wedstrijdverslag van een heroïsche wedstrijd met een ongekende wederopstanding uit geslagen positie. Zijn inbreng en tactische wijzigingen zouden doorslaggevend zijn...

Niets bleek minder waar...

Want tijdens het dagdromen is daar plotseling het moment, waar nog lang over nagesproken wordt...

De zelfbenoemde 'El Salvador' Rudy gaat op onverklaarbare wijze, hopeloos in de fout. Net voor de middenlijn besluit hij, onder lichte druk van een tegenstander, om de bal terug te spelen naar de keeper. Geen rekening houdend met het doorweekte, drassige veld, waardoor de bal halverwege haast stil komt te liggen. Hierdoor wordt het een sprintwedstrijdje tussen keeper Petrick en de aanvaller uit Heerenveen, voor wie het eerst bij de bal is. Het resultaat laat zich raden, de spits pikt de bal op omspeelt de keeper en de weg naar het doel is vrij, 4-3!!

Alle inzet om terug te komen lijkt plotseling voor niets geweest. De energie om volle bak voor de overwinning te gaan zakt plots in de sompige schoenen. De heren uit Rouveen staan er letterlijk en figuurlijk bij alsof ze onder een koude douche wegkomen.

Toch proberen ze het nog een keer om die vierde treffer te scoren en zodoende alsnog een puntje binnen te slepen. Het werkt averechts, wamt de ruimte achter de verdediging wordt groter en uit een allerlaatste counter wordt het uiteindelijk nog 5-3.

Een foutenfestival in de regen. Rouveen 3 heeft heel wat om over na te denken tijdens de komende voetbalvrije weken. Pas over drie weken krijgen de manschappen de kans om zich te revancheren van dit debacle. Ze zullen dan met meer vuur en passie het veld moeten betreden.

De eerste aanzet werd meteen bij thuiskomst in de Rouveense kantine gegeven, want nadat twee spelers van het derde een tosti hadden besteld vloog het tosti ijzer spontaan in de hens. Laat dit een signaal zijn, dat de heren gebrand zijn op revanche!!!

Heerenveense Boys 3 - SC Rouveen 3   5-3         07-10-2017


Doel: Petrick Kooiker.

Achterhoede: Patrick Tiemes, Okke Jan Douma, Carlo Bonte, Peter Huisman


Middenveld: Karim El Mokdad, Alfred Roo, Wim Korterink

Voorhoede: Richard Dunnink, Jaap Roo, Christiaan Korterink ('46 Rudy Klomp)Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.