Rouveen 3 · Bekerwinst SC Rouveen 3
03 september 2017 13:19 - Door: Erik Dunnik - Bekeken: 280

Op de startzaterdag van onze vereniging speelde het 3e elftal pas zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Een bekerwedstrijd in Sint-Jansklooster tegen competitiegenoot VHK 2.

Voor de leiders was het weer een hele puzzel om een selectie op de been te krijgen. Vakanties, verhuizingen en allerlei andere verplichtingen waren hier debet aan. Toen ook het 2e elftal aangaf nog 2 spelers te willen gebruiken door krapte aan hun kant was het weer ouderwets bedelen bij de andere teams. Gelukkig konden er uiteindelijk toch 13 spelers op het nieuwe digitale wedstrijdformulier per app afgevinkt worden.

De 1e helft was van beide kanten niet geweldig en waar VHK in het eerste kwartier iets de bovenhand had was daarna SC Rouveen de ploeg die de wedstrijd enigszins wat meer onder controle had. Theo Huisman werd in de 30e minuut na een goede actie onreglementair onderuit gehaald in het 16 meter gebied waardoor de scheidsrechter van dienst C. Heetebrij geen andere keus had om de bal dan op de stip te leggen. Theo Huisman mocht zelf dit buitenkansje benutten en deed dat ook feilloos. Kort voor rust kreeg VHK een goedkope strafschop waardoor er met een 1-1 stand gerust werd.

Na rust kwamen Christiaan Korterink en Christian de Weerd binnen het veld en wisten met hun snelheid op de flanken voor veel gevaar in de VHK defensie te zorgen. Ook spits Jurjan Korterink werd daardoor steeds vaker in stelling gebracht en zodoende wist hij de 1-3 aan te tekenen vlak nadat Christiaan Korterink de stand al op 1-2 had gebracht. VHK deed daarna gelijk wat terug maar door doelpunten van Peter Huisman, Theo Huisman, Christiaan Korterink en Jurjan Korterink werd er snel uitgelopen naar een 3-7 overwinning want tussendoor wist VHK ook nog eenmaal het net te vinden.

Volgende week zaterdag speelt SC Rouveen 3 thuis tegen Flevo Boys 4 om 14.30 uur.

Komt allen !

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.