Rouveen 3

Laatste uitslag
Rouveen 3 - Delfstrahuizen 2  ·  2-3

Volgende wedstrijd
Flevo Boys 4 - Rouveen 3  ·  25/11 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:45 uur
Donderdag20:30-21:45 uur

Begeleiding
Trainer/LeiderRudy Klomp
Trainer/LeiderErik Dunnik


SC Rouveen 3 komt uit in de Reserve 3e Klasse G Noord, en wordt gesponsord door:
Tegelhome / HV-Wonen 
http://www.tegelhome.nl/  http://www.hvwonen.nl/

Selectie voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.Jurjan Korterink
2.Harmen Veerman
3.Rudy Klomp
4.Erwin Balder
5.Erik Dunnik
6.Alfred Roo
7.Carlo Bonte
8.Harry Visscher
9.Wim Korterink
10.Jaap Roo
11.Jos Bouwmeester
12.Theo Huisman
13.Bas Wevers
14.Okke Jan Douma
15.Maarten Petter
16.Peter Huisman
17.Elriko Slager
18.Richard Dunnink
19.Patrick Tiemes
Programma
25/11Flevo Boys 4-Rouveen 314:30
02/12Rouveen 3-VVI 214:30
09/12Oudehaske 3-Rouveen 314:30
13/01Rouveen SC 2-Rouveen 312:30
17/02Rouveen 3-Heerenveense Boys 314:30

Uitslagen
18/11Rouveen 3-Delfstrahuizen 22-3
11/11Urk 5-Rouveen 32-2
04/11SVN'69 2-Rouveen 31-0
28/10Rouveen 3-VHK 25-1
07/10Heerenveense Boys 3-Rouveen 35-3

Tegelwijsheden...

Het is herfst. Het regent en het waait, maar toch zijn er blije gezichten bij de spelers van het derde elftal van SC Rouveen. Na een decennia, vol enerverende momenten, werd er afscheid genomen van het vertrouwde, maar uitgewoonde, Huisman Bouw tricot. Hiervoor in de plaats presenteerde het team een gloednieuw tenue van sponsor Tegelhome & HV Wonen.

"Kleding maakt de man, maar je gaat er niet beter door voetballen."

Na een fotoreportage van SC Rouveen huisfotograaf Harm Hoeve, was het aan de spelers om de daad bij het woord te voegen. Na de keurige prestatie van een week geleden (2-2 gelijkspel tegen de koploper op Urk) hadden de heren het volste vertrouwen, dat dit een succesvol vervolg zou krijgen tegen VV Delfstrahuizen 2. Deze tegenstander was in het voorgaande seizoen nog twee keer verslagen, maar resultaten uit het verleden...

"Elk nadeel heb zijn voordeel."

Nadat we vorige week nog konden beschikken over 'eerste keeper' Daan Kattenberg, moesten we dit keer weer terugvallen op Erik 'Zlatannetje' Dunnik. Hij plukt weliswaar geen ballen uit de bovenhoek met een schitterende zweefduik, maar kan daarentegen wel een tegenstander op de achterlijn passeren. Voor de rest vrijwel dezelfde namen in de selectie als op Urk.

Om klokslag half drie fluit toparbiter Dicky Meijer voor de aftrap van de wedstrijd. Deze ervaren 'character' van het scheidsrechterskorps floot overigens een keurige partij, met speciale aandacht voor smokkelende spelers bij het ingooien, die kordaat worden terechtgewezen.

"Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen."

Het voetbal in de eerste helft is van hetzelfde niveau als het weer, niet om aan te gluren. Oké, er zijn een aantal aardige combinaties, maar het gros van de passes worden keurig bij de tegenpartij ingeleverd. Dit principe wordt overigens door beide ploegen gehanteerd.

"Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet."

Na zes minuten aanmodderen is het uit met de pret. Linksback Patrick Tiemes speelt de bal naar centrale verdediger Okke Jan, die de bal nonchalant aanneemt en meteen onder druk wordt gezet. Hierbij verspeelt hij de bal aan de Friese spits, die zich niet bedenkt en direct uithaalt. De bal scheert langs een verbouwereerde 'Zlatannetje' in de goal, 0-1.

"Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite me te vergissen."

Halverwege de eerste helft gaat het nogmaals fout in de verdediging van Rouveen. Als twee Rouveense verdedigers dezelfde speler proberen af te jagen, kan deze eenvoudig zijn geheel vrijstaande medeaanvaller bedienen. De pass lijkt nog te kunnen worden onderschept door de uitgekomen doelman, maar Erik gaat te lichtzinnig het duel aan. De bal belandt via de kluts achter de doelman, waarna het voor de Friese aanvaller een koud kunstje is om de tweede treffer aan te tekenen, 0-2!!

Hierna volgen er nog wel wat mogelijkheden aan beide kanten, maar er wordt voor rust niet meer gescoord.

"De punten moeten op de i gezet worden, waar ze horen."

Volop teleurstelling in de kleedkamer tijdens de pauze. Twee ongelukkige en bovenal onnodige tegentreffers, tegenover een x-aantal gemiste kansen op eigen succes. Er moest iets veranderen. De zaken werden nog eens op scherp gezet en drie wissels moesten voor nieuw elan zorgen in de tweede helft.

"Soms moet er iets gebeuren voor er iets gebeurt."

Zo gezegd, zo gedaan. Na rust tapt Rouveen uit een ander vaatje en gaat volle bak de strijd aan. Er is echter een standaardsituatie voor nodig om de aansluitingstreffer te forceren. Een corner vanaf links wordt door Alfred Roo keurig richting het hoofd van Bokko Douma verzonden, die het leder vervolgens binnenhamert, 1-2. Hiermee heeft hij zijn eigen fout, van voor de rust, goedgemaakt, maar de achterstand nog niet.

"Je gaat het pas zien als je het doorhebt."

Met de juiste instelling is er plotseling veel meer mogelijk voor de groenhemden, zo blijkt na rust. Rouveen zet door en de Friezen komen er niet meer aan te pas. Hoewel... ze raken nog wel de lat, maar dat had Zlatannetje gewoon goed ingeschat. Het Rouveense offensief heeft wel voor de tweede maal succes. Een schot van Alfred Roo kan nog ternauwernood gekeerd worden door de keeper, maar de lange spelverdeler geeft niet op en weet de bal direct weer te heroveren. De hierop volgende voorzet belandt bij de mee opgekomen Bokko, die met een 'vallende sliding' de bal tegen de touwen werkt, 2-2!!!

"Winnen is logisch, verliezen niet."

Hierna gaan de mannen vol voor de winst. Het geloof bij Rouveen groeit meer en meer, terwijl dit bij de Friezen steeds verder wegzakt. Er komen ook kansen, maar de derde treffer blijft uit.

"Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest."

Een veelgehoord cliché in de voetbalwereld is "Op dat moment vergeten we ons te belonen". Ook in deze wedstrijd is hier sprake van en dan treed de eeuwenoude voetbalwet in werking "Als ie aan de ene kant niet valt, dan valt ie aan de andere kant". Een uittrap van de keeper kan worden onderschept op het middenveld, waarna de rechtsbuiten de diepte wordt ingestuurd. Zijn voorzet wordt met een knappe kopbal in de verre hoek gelegd, 2-3. Elf Rouveners zakken door de grond en elf Friezen gaan juichend over het veld.

"Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint."

Een aardige tweede helft bleek niet voldoende voor een punt. Laat staan de winst. Buiten de fotoreportage ging teveel fout tijdens deze wedstrijddag.

"Winnen doe je met z'n allen."

Voor verliezen geldt hetzelfde. Hoewel er individuele fouten aan de tegentreffers vooraf zijn gegaan heeft het team niet voldoende gebracht om de punten binnen te slepen.

"Je wordt beter door slechter te worden."

Laten we dit dan maar als houvast hanteren voor de volgende wedstrijd, want een slechter einde als deze wedstrijd kan ik me niet voorstellen. Op zaterdag 25 november neemt Rouveen 3 het dan op tegen Flevo Boys 4 in Emmeloord. Een pittige opponent, want het betreft de nieuwe koploper in de competitie. De eerdere bekerontmoeting ging toevalligerwijs, net als de wedstrijd tegen Delfstrahuizen, ook in de slotfase verloren (1-2). Voldoende reden om het dit keer de messen eens extra scherp te slijpen, figuurlijk weliswaar.


SC Rouveen 3 - VV Delfstrahuizen 2       2-3         18-11-2017

Doel: Erik Dunnik

Achterhoede: Karim El Mokdad, Okke Jan Douma, Harry Visscher ('46 Carlo Bonte), Patrick Tiemes

Middenveld: Richard Dunnink, Maarten Petter, Alfred Roo, Wim Korterink

Voorhoede: Martijn Timmerman ('46 Erwin Balder), Christian Korterink ('46 Theo Huisman)

Lees meer
 

NIEUWE TENUES VOOR SCR-3

TEGELHOME / HV-WONEN NIEUWE SPONSOR SCR 3 Om 13.00 uur stond het team van SCR-3 klaar om een nieuwe team-foto te maken voor de site van de SC Rouveen. Aansluitend zou er met gezwinde spoed afgereisd moeten worden naar het pittoreske Rogat om daar een teampresentatie te ondergaan met de nieuwe hoofdsponsor van dit voortreffelijke rouveense team.

Echter de weergoden hadden andere plannen en bedorven de eerste foto te Rouveen.  Niet getreurd, dan maar in volle gang naar Rogat.  

Daar stond Henk Veijer al te wachten om samen voor het pand op de foto te komen met het in het nieuw gestoken team, waarvan ze als sponsor de komende jaren optreden.

Team-Manager Rudy Klomp dankte Henk voor de gedane geste en samen werden ze aan het digitale fotoarchief toevertrouwd.

Weer met dezelfde snelheid terug naar Rouveen, alwaar de weersomstandigheden dusdanig waren verbeterd, zodat ook de eerder geplande team-foto gemaakt kon worden.


Over de eerste wedstrijd in dit nieuwe tenue zal vast en zeker door vaste reporter "Maarten" de komende dagen een uitvoerig verslag op de site van de SC Rouveen te zien zijn.


Lees meer