Rouveen 3

Laatste uitslag
Rouveen 3 - Oudehaske 3  ·  3-9

Volgende wedstrijd
Rouveen 3 - SV Blokzijl 1  ·  25/08 · 14:00

Trainingstijden
Maandag20:30-21:45 uur
Donderdag20:30-21:45 uur

Begeleiding
Leider:Erik Dunnik
Leider:Maarten Petter


SC Rouveen 3 komt uit in de Reserve 3e Klasse Noord, en wordt gesponsord door:
Tegelhome / HV-Wonen 
http://www.tegelhome.nl/  http://www.hvwonen.nl/

Selectie voor seizoen 2018-2019:

Spelersoverzicht
1.Jurjan Korterink
2.Erwin Balder
3.Erik Dunnik
4.Alfred Roo
5.Wilco Knoll
6.Marnix Korterink
7.Carlo Bonte
8.Arjan Compagner
9.Harry Visscher
10.Jaap Roo
11.Jos Bouwmeester
12.Theo Huisman
13.Bas Wevers
14.Okke Jan Douma
15.Maarten Petter
16.Peter Huisman
17.Elriko Slager
18.Richard Dunnink
Programma
25/08Rouveen 3-SV Blokzijl 114:00
04/09Swift'64 2-Rouveen 320:15
11/09Rouveen 3-Wapserveen 120:00
15/09Rouveen 3-Loosdrecht 313:30
22/09VHK 2-Rouveen 314:30

Uitslagen
26/05Rouveen 3-Oudehaske 33-9
18/05VVI 2-Rouveen 33-0
12/05Rouveen 3-Urk 52-2
28/04VHK 2-Rouveen 31-1
21/04Delfstrahuizen 2-Rouveen 30-2

Rouveen 3 zet streep door titelkansen Urk.

Het 3e had voor de thuiswedstrijd nog 3 wedstrijden te spelen en moest tegen (gedeeld) koploper Urk 5, die met nog 2 westrijden te gaan samen met Flevo Boys 4 de ranglijst aanvoeren. Beide ploegen moeten na deze wedstrijd beide tegen Olde Veste 3 uitmaken wie er kampioen gaat worden in de Reserve 3e Klasse G Noord.

Doordat Bokko en Alfred moesten aansluiten bij het vlaggenship kreeg het 3e versterking van het 5e, dat door afgelasting niet speelde, de pijlsnelle Ron Beton Dunnink en weergaloze Erwin “Simoncelli” Harink sloten aan. Leider Zlatannetje had uitgerekend waar hij het minste speelminuten zou krijgen en besloot in al zijn wijsheid dat hij het beste kon bankzitten bij het 2e om ze “uit de brand te helpen”.

Na een heuze invasie van Urkers dachten de ouden van dagen dat de zuiderzee weer volgelopen was en dat de Urker viskotters bij Zwartsluis hadden aangelegd om op strooptocht te gaan bij de gegoede boeren in Rouven. Gelukkig kwam men er al snel achter dat dit een misverstand was want Rouveen 4 moest toevallig ook thuis tegen Urk. Van de schrik bekomen trapte het 3e af onder leiding van scheidsrechter Dick(y) Meijer, die helaas niet uitgenodigd is door team Kuipers om in Rusland een rol van betekenis te spelen.

Rouveen zat goed in de wedstrijd en kreeg zowaar een aantal kansen in het eerste bedrijf, de leiding van Rouveen 3 had ingecalculeerd dat Urk (met de titel in zicht) vol in de aanval zou gaan en het doel van Elriko onder vuur zou nemen. Echter zou Rouveen het lijf duur verkopen, althans dat was het voornemen. Na een aantal kansen over en weer kwam het eerste echte gevaar van spits Erwin Balder, uit een corner van Richard-altijd-blauw Dunnink, beter bekend als RAB, kopte Erwin de bal vanaf de 5 meter hard op doel. De keeper van Urk had echter een geweldige reflex en kon de bal over het doel rammen.  

De openingstreffer viel niet veel later aan de andere kant, een corner van Urk 5 werd hard en hoog ingekopt. Peter(tje) Huisman deed nog wel een poging om de bal onder de lat weg te koppen maar kwam net een klein metertje te kort.

In de rust werd de moegestreden Patrick-altijd-blauw beter bekend als PAB naar de kant gehaald en vervangen door “Simoncelli” Harink, hetgeen betekende dat Harry terug zou zakken naar rechtsback.
Urk 5 had ook een aantal wisselingen doorgevoerd waardoor Rouveen 3 positioneel niet helemaal goed stond in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Een attent keepende Elriko en wat kunst en vliegwerk van de achterhoede zorgde in eerste instantie voor niet meer schade, helaas kwam een afstandschot van de spelverdeler van Urk door een polletje met ietwat geluk in het Rouveense doel terecht waardoor de gasten 0-2 voor kwamen.

Maar Rouveen richtte zich op, want Urk was immers niet veel beter en Rouveen had zelf ook de nodige kansen gecreeerd. Na goed doorjagen bij een ingooi van Urk speelde de back de bal te kort op de keeper terug, Jaap de Rocker Roo kon zich er tussen wringen en speelde de bal op de vrij lopende Theo Huisman die de spanning terugbracht in de wedstrijd en de 1-2 maakte.

Urk begon in deze fase, gefrustreerd door de tegengoal en het uitblijven van een grote voorsprong, harder te spelen. De Urkers speelden sowieso al met het fileermes tussen de tanden, alleen nu ging met veelvuldig over de schreef. Scheidsrechter Meijer maakte echter korte metten en moest her en der een gele kaart trekken om het geheel in toom te houden.

Door een overtreding op buitenspeler Ron Beton kreeg Rouveen een vrije trap aan de zijkant van het veld, Peter Huisman slingerde de bal voor de pot en de inlopende Erwin Balder(bier) werd opzichtig vastgehouden. De leidsman twijfelde geen moment en kende (terecht) een penalty toe en moest nog een gele kaart trekken vanwege commentaar op de leiding.  Ditmaal werd er geen: “Hij Niet!” geschreeuwd toen Spits Balder de bal pakte om de penalty te nemen, de spits van het 3e heeft zich in de laatste jaren van Penalty flopper tot Penalty Topper opgewerkt. Met de borst vooruit en kin omhoog liep Erwin lichtvoetig, ja dat kan hij, naar de bal om de 2-2 zorgvulding binnen te werken.

Met hoop op een overwinning nam Rouveen de bal mee om Urk weer af te laten trappen, de wedstrijd werd uiterst vermakelijk om naar te kijken door strijd van beide kanten. NOAR VUUREN MET DIE BAALL schreeuwde de leiding van Urk. De bal ging dan ook naar voren maar meestal kwam die in de voeten van een groenhemd. Circa 15 minuten voor tijd kwam Urk zelfs nog even met 10 man te staan door een lompe tackle waarvoor de laatste man een tweede gele kaart kreeg. Rouveen kon echt niet een doorbraak forceren en moest alle zeilen bijzetten om niet alsnog te verliezen, na goed 90 minuten spelen floot de scheids af waardoor Flevo Boys de banden van de platte kar alvast kan oppompen.

Lees meer
 

Rouveen 3 deelt SVN dreun uit in kelderkraker.

Rouveen 3 richt zich weer op na een slechte najaarsreeks waarin 2 keer werd gewonnen en maarliefst 6 keer werd verloren in totaal 10 wedstrijden. De voorjaarsreeks startte met een 9-1 overwinning tegen rode lantaarndrager Heerenveense Boys, ook SVN zou aan de zegekar gebonden moeten worden om een stap naar de middenmoot te zetten.

Na de overwinning tegen Heerenveense Boys ging Rouveen 3 op teamuitje, in de eerste plaats om de klinkende overwinning te vieren maar ook om de teamspirit aan te wakkeren. Eerder die dag had nestor Jurjan “Ballerina” Korterink een geweldige motivational speech voor de wedstrijd waarin niemand, maar dan ook echt niemand gespaard werd. Het moge duidelijk zijn dat het effect had want de grootste overwinning sinds tijden werd behaald.

Echter deze zaterdag was er geen Jurjan in de kleedkamer dus moest de motivatie uit de spelers zelf komen, en een beetje misschien door externe factoren zoals het perfecte voetbalweer.
Rouveen begon in een vertrouwde 4-3-3 opstelling, al vroeg werd duidelijk dat SVN niet de sterkste selectie op de been had gebracht en dat Rouveen vooruit moest spelen met hoge druk om de achterhoede tot fouten te dwingen. Dit had ook direct succes aangezien er al binnen 10 minuten de openingstreffer werd gemaakt, nadat SVN klungelig balverlies had geleden door goed doorjagen van Theo Huisman. Na de snelle openingstreffer stond Rouveen een minuut later al weer gelijk omdat de linksbuiten van SVN direct na aftrap op snelheid het 16 meter gebied in dribbelde en door een nogal harde tackle van Bokko moest worden afgestopt. Penalty 1-1.

Na de gelijkmaker oefende Rouveen weer druk naar voren uit, maar dit maakte het 3e ook kwetsbaar voor omschakelingen wanneer de druk niet goed werd uitgevoerd, na 15 minuten te hebben gespeeld onderschepte SVN de bal en met een crosspass werd de snelle rechtsbuiten van SVN in scoringspositie gesteld, oog in oog met Keeper Elriko faalde hij niet en scoorde 1-2. De eerste helft zou nog meer spektakel opleveren, want nadat Rouveen lelijk op de vingers was getikt door SVN kreeg het weer de overhand en dit resulteerde in een waanzinnige ommekeer, na exact 30 minuten speeltijd maakte Rouveen de 2-2. SVN trapte af en ging direct weer in de fout waardoor de 3-2 in de 31e minuut werd gemaakt en als kers op de taart maakte Rouveen de 4-2 in de 33e minuut. 3 minuten, 3 goals!

De tweede helft kwam SVN niet meer in de wedstrijd en kreeg Rouveen vrij spel, de scoringsdrift van de vorige wedstijd zat nog steeds in het team en met het motto Alle ballen op Bally liep Rouveen simpel uit naar een 7-2 voorsprong, waar met een beetje meer scherpte ook dubbele cijfers gehaald hadden kunnen worden. SVN kon de tweede helft nog een eretreffer maken nadat niet iedereen bij Rouveen meer de moeite nam om achter de man aan te lopen maar dat mocht de pret niet drukken. Rouveen had een gevoelige tik uitgedeeld aan een medeconcurent en heeft hierdoor een goede stap naar de middenmoot gezet.

Zaterdag kan Rouveen weer goede zaken doen door van VHK 2 te winnen, de thuiswedstrijd werd met 5-1 gewonnen dus moeten er mogelijkheden liggen om ook in ’t Klooster een overwinning over de streep te trekken.

Rouveen 3 – SVN 2  7-3

Doelpuntenmakers:
Erwin 4x, Theo 2x, Jos 1x

Lees meer