Rouveen 3

Laatste uitslag
Rouveen 3 - SVN'69 2  ·  6-1

Volgende wedstrijd
SC Rouveen 2 - Rouveen 3  ·  19/01 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:45 uur
Donderdag20:30-21:45 uur

Begeleiding
Leider:Erik Dunnik
Leider:Maarten Petter


SC Rouveen 3 komt uit in de Reserve 3e Klasse Noord, en wordt gesponsord door:
Tegelhome / HV-Wonen 
http://www.tegelhome.nl/  http://www.hvwonen.nl/

Selectie voor seizoen 2018-2019:

Spelersoverzicht
1.Jurjan Korterink
2.Erwin Balder
3.Erik Dunnik
4.Alfred Roo
5.Wilco Knoll
6.Marnix Korterink
7.Carlo Bonte
8.Arjan Compagner
9.Harry Visscher
10.Jaap Roo
11.Jos Bouwmeester
12.Theo Huisman
13.Bas Wevers
14.Okke Jan Douma
15.Maarten Petter
16.Peter Huisman
17.Elriko Slager
18.Richard Dunnink
Programma
19/01SC Rouveen 2-Rouveen 314:30
26/01Blokzijl 1-Rouveen 314:00
09/02Rouveen 3-VHK 214:30
16/02Oudehaske 2-Rouveen 312:00
09/03Willemsoord 2-Rouveen 312:00

Uitslagen
08/12Rouveen 3-SVN'69 26-1
01/12DESZ 2-Rouveen 32-2
24/11Rouveen 3-Flevo Boys 30-5
17/11SVM 2-Rouveen 34-3
10/11Rouveen 3-Willemsoord 27-1

Rouveen 3 sluit de eerste seizoenshelft goed af

Het 3e had een lastige periode achter de rug, nadat het directe concurrent Willemsoord thuis voetballes gaf (7-1), waren er nog wat hordes te gaan, te weten: SVM uit, koploper Flevo Boys thuis en uit tegen Desz 2. De eerste 2 wedstrijden eindigden in mineur, tegen SVM was een goed resultaat zeker mogelijk maar zat de scheidsrechter, en daardoor wij onzelf vooral in de weg. Tegen Flevo Boys waren we als Rouveen 3 helaas niet opgewassen, alleen aan de wedstijd tegen Desz 2 hield het 3e een positief gevoel over. Lange tijd stond Rouveen met de rug tegen de muur omdat Desz een sterk team op de been had gebracht. Iets meer dan 10 minuten voor tijd bij een 2-1 achterstand werd laatste man Bokko naar voren gestuurd en met succes, zelden voelde een gelijkspel als een overwinning maar deze keer wel.

Lezerswaarschuwing: Het onderstaande verslag berust op feiten, maar over de chronologische gebeurtenissen kan getwist worden. Daarnaast heeft de schrijver er een handje van om een vleugje fictie aan de verhalen toe te voegen om de leesbaarheid te bevorderen.

Dan nu naar de laatste wedstrijd van het jaar, tegenstander SVN stond vooraf gedeeld een-na-laatste. Dus op papier een makkie. Echter stond de wind flink vervelend op het veld en kon dat nog wel eens een spelbreker zijn. Na 15 minuten stond Rouveen 3 dan ook op een 0-1 achterstand omdat het tegen de wind startte en moeite had met het zware veld. Daarna kwam SVN nog 2x dichtbij een grotere voorsprong, eerst viel een kopbal ietwat gelukkig op de lat en niet veel later maakte keeper Bas Wevers een geweldige redding waardoor hij Rouveen op de been hielp.

Gelukkig wist het 3e zich te herstellen en kwamen de eerste kansen al voor de groenhemden, snel bleek dat SVN niet een bijzondere ploeg was en dat werkte als een kathalysator voor het vertrouwen binnen het team. Niet lang na de tegengoal maakte Rouveen de aansluitingstreffer door een goal van Mid-mid Marnix, die een voorzet van Jarrold binnen kon tikken. Verrassend genoeg kon Rouveen na een stroef begin elkaar voetballend steeds beter vinden, er werd dan ook weinig druk gezet door SVN, wat vrij dom was gezien de straffe wind op het veld. Na een mooie combinatie over de rechterkant van het veld wist Rouveen een corner te versieren, een mooi moment om de kopsterke Bokko naar voren te sturen. De corner kwam perfect terecht bij de 2e paal op het hoofd van Okke, 2-1!

De 3-1 zou ook nog worden gemaakt in de eerste helft zodat we comfortabel konden rusten, een hoge bal kwam tussen de keeper en de verdediging van SVN. De keeper durfde niet goed uit te komen door de onzekerheidsfactor van de wind, dit was een kolfje naar de hand van Marnix die de bal met het hoofd over de keeper heen kon koppen.

Na de thee werden de wissels doorgevoerd; Okke, Carlo en Wilco moesten het veld ruimen voor Alfred, Harry en Arjan. Met de wind letterlijk en figuurlijk in de rug ging Rouveen de tweede helft in. Waar Rouveen wel het antwoord wist te vinden op de tegenwind, had SVN zichtbaar veel moeite de bal in de ploeg te houden. Rouveen had alleen moeite om na goed doorjagen de kansen uit te spelen om de voorsprong te vergroten. Na een aantal wanhoopschoten kwamen zowaar de goals.  Jarold, Alfred en Richard wisten de voorsprong uit te bereiden, laatsgenoemde bekroonde zijn sterke optreden op rechtsbuiten met de tweede goal van het seizoen van Rouven 3. Daartegenover stond dat SVN geen schot op doel had gelost in de tweede helft. Bas Wevers had zo weinig te doen dat hij geschoren de tweede helft in ging en met een baard het veld af kwam.  

Het 3e mag nu de spieren wat rust geven, volgend jaar moeten de kerstkilo's er uit gezweet worden en zal de jacht op een plaats in de top 3 worden ingezet. De doelstelling is om nacompetitie te halen en vooral niet te promoveren. Aankomende zaterdag zal Rouveen 3 zich nog eenmaal inzetten voor de club tijdens de Rollade actie! 
Lees meer
 

Rouveen 3 zet sterke reeks voort

Op de tweede zaterdag van November startte Rouveen 3 de wedstrijdvoorbereiding met druilerig weer en 14 spelers. Nadat er op Super Saturday van Olde Veste werd gewonnen wachtte vandaag de concurrent Willemsoord 2. De wedstrijd startte 10 minuten later aangezien toegewezen scheidsrechter Dicky Meijer nergens te bekennen was, gelukkig was Harm Hoeve bij de voetbal en was hij bereid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Op de Graveyard werd eerst van kant gewisseld door Willemsoord en Rouveen mocht de daardoor aftrappen, er werd direct goed voetbal gespeeld door het 3e. Na een kwartier spelen kwam een kopbal in de kluts voor Der Bomber Balderas die de bal binnen lepelde.

Rouveen bleef in de aanval en kwam na een mooie aanval niet verder dan een corner. Willemsoord wist de corner te onderscheppen en direct om te schakelen. De achterblijvers waaronder Maarten en Carlo stonden niet scherp opgesteld waardoor de linksbuiten van Willemsoord de vrije doortocht kreeg en de gelijkmaker binnenschoot. 1-1

Het derde is al vaker dit seizoen een dreun te boven gekomen maar wist even geen raad met deze onverwachte gelijkmaker, na een minuut of 10 kwam de grip weer op de wedstrijd en kon Linksbuiten Jos als vanouds de rechtsback van de tegenstander tot wanhoop drijven. Na een aantal voorzetten die een beter lot hadden verdiend was het Jarold Knoll die vanaf rechts de zestien in kon lopen na een mooie bal van Der Bomber Bockbier Balderas, Jarold ramde de bal kiezelhard het doel in, al ging de keeper niet geheel vrijuit.

Direct na de 2-1 voorsprong kwam Willemsoord uit een corner bijna weer langszij ware het niet dat Skiete Willy Knoll bij de paal stond opgesteld. Bij het uitverdedigen werd Balder nog weer eens diepgestuurd, maar hij werd half neergemaaid van achteren, gelukkig kon hij met kunst en vliegwerk op de been blijven. Jos was ook meegelopen en kreeg de bal diep en kon op de keeper af. Skiete Willy rook zijn kans en bood zich naast Jos vrij voor het doel aan, Jos gaf de bal keurig af en Wilco maakte de 3-1.

Na de theepauze hadden de gasten een alles of niets tactiek, met veel passes en dreiging leek Rouveen even de kluts kwijt. Tijdens het eerste kwartier na rust moest Bas her en der kordaat ingrijpen en kwam Rouveen er voetballend niet meer uit. Nadat Ausputzer en eenmansdestructiebedrijf Bokko de bal weer eens had afgepakt speelde hij de bal naar rechtsback Maarten, die de bal diagonaal op linksbuiten Jos speelde. Jos nam de bal in een beweging mee en liep de zestien in, op het moment van uithalen werd hij vanachter onderuit gehaald. Penalty! Marnix had de moed verzameld en eiste de bal op, de keeper dook in de juiste hoek maar kon net niet de bal wegtikken 4-1. De ban was gebroken, het verzet was er niet mee bij de mannen uit de veenkolonie.

Wel begon de irritatie bij de mannen hoog op te lopen en de koorknaapjes uit Rouveen gingen daar natuurlijk maar mondjesmaat op in. Na een aantal kleine opstootjes begon Rouveen weer te voetballen en hoe! Alfred slingerde de bal voor de pot waar Wilco vogelvrij in de 16 stond, Wilco kopte de bal Bep Bakhuys style vallend en diagonaal het doel in. Wilco rende na de goal zoals Sneijdertje met zn hand op het voorhoofd weg. 5-1. Willemsoord viel nu geheel uit een, vanuit het middenveld stuurd Alfred Jarold op rechts nog eens weg, met een bekeken wipje schoot hij de bal net over de keeper heen die de bal nog licht toucheerde.

Als kers op de taart maakte Jarold de 3 compleet niet lang daarna. Richard had oog voor Maarten die via rechts opstoomde, Jarold liep over links mee en kon ingespeeld worden, middels een schot bij de keeper tussen de benen maakte hij de laatste treffer van de dag. 7-1 winst. Een onverwachte dreun van jewelste tegen Willemsoord. Rouveen staat nu 2e achter Flevo Boys die voor de winterstop ook nog op bezoek komt.
Lees meer