Rouveen 3

Laatste uitslag
SVM 2 - Rouveen 3  ·  4-1

Volgende wedstrijd
Rouveen 3 - Olde Veste'54 3  ·  30/09 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:45 uur
Donderdag20:30-21:45 uur

Begeleiding
Trainer/LeiderRudy Klomp
Trainer/LeiderErik Dunnik


SC Rouveen 3 komt uit in de Reserve 3e Klasse G Noord, en wordt gesponsord door: Huisman-Bouw bv http://www.huismanbouw.nl

Selectie voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.Jurjan Korterink
2.Harmen Veerman
3.Rudy Klomp
4.Erwin Balder
5.Erik Dunnik
6.Alfred Roo
7.Carlo Bonte
8.Harry Visscher
9.Wim Korterink
10.Jaap Roo
11.Jos Bouwmeester
12.Theo Huisman
13.Bas Wevers
14.Okke Jan Douma
15.Maarten Petter
16.Peter Huisman
17.Elriko Slager
18.Richard Dunnink
19.Patrick Tiemes
Programma
30/09Rouveen 3-Olde Veste'54 314:30
07/10Heerenveense Boys 3-Rouveen 312:30
28/10Rouveen 3-VHK 214:30
04/11SVN'69 2-Rouveen 312:30
11/11Urk 5-Rouveen 312:15

Uitslagen
23/09SVM 2-Rouveen 34-1
16/09Olympia'28 2-Rouveen 31-0
09/09Rouveen 3-Flevo Boys 41-2
02/09VHK 2-Rouveen 33-7
06/05Rouveen 3-Delfstrahuizen 23-0

Nipt verlies Rouveen 3 in Bekerclash tegen Olympia 2

De laatste "veredelde" oefenwedstrijd van de voorbereiding stond op het programma vandaag in Hasselt. Rouveen 3 moest aantreden tegen Olympia 28 2, dat dit jaar in de reserve 1e klasse uitkomt. Na een 3-7 overwinning tegen VHK 2 en een 1-2 verlies tegen Flevo Boys 4 was Rouveen 3 "veilig", dat wil zeggen; men hoefde zich geen zorgen te maken over bekervoetbal dit seizoen. Rouveen begon de wedstrijd in een vertrouwde 4-3-3 opstelling met als uitgangspunt het eigen spel spelen, maar het liefst zo compact mogelijk. Dit om de vermoedelijke stroom van kansen van Olympia 2 enigszins in te dammen. Zelfs met deze behoudende instelling lukte het Rouveen niet om Olympia op eigen helft te houden, na 15 minuten was het wedstrijdbeeld duidelijk; overwegend balbezit Olympia en Rouveen die met man en macht probeerde de schade beperkt te houden. Wat in het begin ook aardig lukte, mede dankzij de oplettende achterhoede met oa destructie bedrijf Bonte/Douma BV, Pabman, Der Klomp en doelman Bas Wevers. Ondanks de strijdlust moest Rouveen toch het hoofd buigen voor het snel combinerende Olympia dat liet zien waarom het 2 klassen hoger speelt. De 1-0 kwam voort uit een vloeiende combinatie en de 2-0 zou als het zo door ging niet lang op zich laten wachten...

Maar niets bleek minder waar, na een aantal venijnige counters van Rouveen en een dubieuze vrije trap voor Olympia (wat een 100% strafschop was) begon er hoop te gloren voor Rouveen, dat door het groeiende zelfvertrouwen steeds meer grip op de wedstrijd kreeg.

Na een schot in het zijnet van Theo was het de Ballerina zn beurt om vanuit 1-op-1 positie te scoren, helaas zonder succes. Niet veel later werd knullig balverlies van Olympia omgezet tot wellicht de mooiste aanval van Rouveen. Middenvelder Harmen Veerman stak het veld over om de bal in de loop te spelen van de opkomende Maarten Petter, die de bal op zijn beurt strak en laag voorgaf op de slim inlopende spits Jurjan Korterink die de kers op de taart mocht zetten... maar helaas verzuimde.
Niet veel later klonk het fluitsignaal voor rust waardoor Rouveen aan de thee mocht na een 1e helft waarin het werd weggespeeld door een oppermachtig Olympia maar waarin het ook flinke kansen had gecreŽerd.

De 2e helft was amper begonnen of er was een enorme vechtpartij, na wat onvriendelijkheden en handgemeen was het Olympia dat verder moest met 10 man. Rouveen had vervolgens 15 minuten nodig om te wennen aan de man meer situatie. Na een afgekeurde buitenspel goal van Olympia werd het 3e wakker en begon het te geloven in een beter resultaat. Hard werken, afjagen, strijden en lange ballen waren de toverwoorden, wat niet geheel verrassend Rouveen wel op de been hield maar niet leidde tot grote kansen. Na 90 minuten blies de scheids nog eenmaal op de fluit voor het eindsignaal en kon Rouveen ondanks alles tevreden zijn. Het spel was dan wel niet geweldig maar er werd gestreden voor elke meter en heel soms waren er goede combinaties die een betere afronding hadden verdiend.

Hopelijk kan de werklust volgende week omgezet worden in goed voetbal om direct uit de startblokken te schieten in de eerste competitiewedstrijd, Rouveen 3 speelt dan uit tegen SVM 2.
Lees meer
 

Bekerwinst SC Rouveen 3

Op de startzaterdag van onze vereniging speelde het 3e elftal pas zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Een bekerwedstrijd in Sint-Jansklooster tegen competitiegenoot VHK 2.

Voor de leiders was het weer een hele puzzel om een selectie op de been te krijgen. Vakanties, verhuizingen en allerlei andere verplichtingen waren hier debet aan. Toen ook het 2e elftal aangaf nog 2 spelers te willen gebruiken door krapte aan hun kant was het weer ouderwets bedelen bij de andere teams. Gelukkig konden er uiteindelijk toch 13 spelers op het nieuwe digitale wedstrijdformulier per app afgevinkt worden.

De 1e helft was van beide kanten niet geweldig en waar VHK in het eerste kwartier iets de bovenhand had was daarna SC Rouveen de ploeg die de wedstrijd enigszins wat meer onder controle had. Theo Huisman werd in de 30e minuut na een goede actie onreglementair onderuit gehaald in het 16 meter gebied waardoor de scheidsrechter van dienst C. Heetebrij geen andere keus had om de bal dan op de stip te leggen. Theo Huisman mocht zelf dit buitenkansje benutten en deed dat ook feilloos. Kort voor rust kreeg VHK een goedkope strafschop waardoor er met een 1-1 stand gerust werd.

Na rust kwamen Christiaan Korterink en Christian de Weerd binnen het veld en wisten met hun snelheid op de flanken voor veel gevaar in de VHK defensie te zorgen. Ook spits Jurjan Korterink werd daardoor steeds vaker in stelling gebracht en zodoende wist hij de 1-3 aan te tekenen vlak nadat Christiaan Korterink de stand al op 1-2 had gebracht. VHK deed daarna gelijk wat terug maar door doelpunten van Peter Huisman, Theo Huisman, Christiaan Korterink en Jurjan Korterink werd er snel uitgelopen naar een 3-7 overwinning want tussendoor wist VHK ook nog eenmaal het net te vinden.

Volgende week zaterdag speelt SC Rouveen 3 thuis tegen Flevo Boys 4 om 14.30 uur.

Komt allen !

Lees meer