Rouveen 3

Laatste uitslag
Rouveen 3 - SVM 2  ·  5-4

Volgende wedstrijd
Delfstrahuizen 2 - Rouveen 3  ·  21/04 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:45 uur
Donderdag20:30-21:45 uur

Begeleiding
Leider:Rudy Klomp
Leider:Erik Dunnik
Leider:Maarten Petter


SC Rouveen 3 komt uit in de Reserve 3e Klasse G Noord, en wordt gesponsord door:
Tegelhome / HV-Wonen 
http://www.tegelhome.nl/  http://www.hvwonen.nl/

Selectie voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.Jurjan Korterink
2.Rudy Klomp
3.Erwin Balder
4.Erik Dunnik
5.Alfred Roo
6.Carlo Bonte
7.Harry Visscher
8.Wim Korterink
9.Jaap Roo
10.Jos Bouwmeester
11.Theo Huisman
12.Bas Wevers
13.Okke Jan Douma
14.Maarten Petter
15.Peter Huisman
16.Elriko Slager
17.Richard Dunnink
18.Patrick Tiemes
Programma
21/04Delfstrahuizen 2-Rouveen 314:30
28/04VHK 2-Rouveen 314:30
12/05Rouveen 3-Urk 514:30
19/05VVI 2-Rouveen 313:45
26/05Rouveen 3-Oudehaske 314:30

Uitslagen
14/04Rouveen 3-SVM 25-4
07/04d' Olde Veste'54 3-Rouveen 33-2
24/03Rouveen 3-Flevo Boys 44-5
10/03Rouveen 3-SVN'69 27-3
17/02Rouveen 3-Heerenveense Boys 39-1

Rouveen 3 deelt SVN dreun uit in kelderkraker.

Rouveen 3 richt zich weer op na een slechte najaarsreeks waarin 2 keer werd gewonnen en maarliefst 6 keer werd verloren in totaal 10 wedstrijden. De voorjaarsreeks startte met een 9-1 overwinning tegen rode lantaarndrager Heerenveense Boys, ook SVN zou aan de zegekar gebonden moeten worden om een stap naar de middenmoot te zetten.

Na de overwinning tegen Heerenveense Boys ging Rouveen 3 op teamuitje, in de eerste plaats om de klinkende overwinning te vieren maar ook om de teamspirit aan te wakkeren. Eerder die dag had nestor Jurjan “Ballerina” Korterink een geweldige motivational speech voor de wedstrijd waarin niemand, maar dan ook echt niemand gespaard werd. Het moge duidelijk zijn dat het effect had want de grootste overwinning sinds tijden werd behaald.

Echter deze zaterdag was er geen Jurjan in de kleedkamer dus moest de motivatie uit de spelers zelf komen, en een beetje misschien door externe factoren zoals het perfecte voetbalweer.
Rouveen begon in een vertrouwde 4-3-3 opstelling, al vroeg werd duidelijk dat SVN niet de sterkste selectie op de been had gebracht en dat Rouveen vooruit moest spelen met hoge druk om de achterhoede tot fouten te dwingen. Dit had ook direct succes aangezien er al binnen 10 minuten de openingstreffer werd gemaakt, nadat SVN klungelig balverlies had geleden door goed doorjagen van Theo Huisman. Na de snelle openingstreffer stond Rouveen een minuut later al weer gelijk omdat de linksbuiten van SVN direct na aftrap op snelheid het 16 meter gebied in dribbelde en door een nogal harde tackle van Bokko moest worden afgestopt. Penalty 1-1.

Na de gelijkmaker oefende Rouveen weer druk naar voren uit, maar dit maakte het 3e ook kwetsbaar voor omschakelingen wanneer de druk niet goed werd uitgevoerd, na 15 minuten te hebben gespeeld onderschepte SVN de bal en met een crosspass werd de snelle rechtsbuiten van SVN in scoringspositie gesteld, oog in oog met Keeper Elriko faalde hij niet en scoorde 1-2. De eerste helft zou nog meer spektakel opleveren, want nadat Rouveen lelijk op de vingers was getikt door SVN kreeg het weer de overhand en dit resulteerde in een waanzinnige ommekeer, na exact 30 minuten speeltijd maakte Rouveen de 2-2. SVN trapte af en ging direct weer in de fout waardoor de 3-2 in de 31e minuut werd gemaakt en als kers op de taart maakte Rouveen de 4-2 in de 33e minuut. 3 minuten, 3 goals!

De tweede helft kwam SVN niet meer in de wedstrijd en kreeg Rouveen vrij spel, de scoringsdrift van de vorige wedstijd zat nog steeds in het team en met het motto Alle ballen op Bally liep Rouveen simpel uit naar een 7-2 voorsprong, waar met een beetje meer scherpte ook dubbele cijfers gehaald hadden kunnen worden. SVN kon de tweede helft nog een eretreffer maken nadat niet iedereen bij Rouveen meer de moeite nam om achter de man aan te lopen maar dat mocht de pret niet drukken. Rouveen had een gevoelige tik uitgedeeld aan een medeconcurent en heeft hierdoor een goede stap naar de middenmoot gezet.

Zaterdag kan Rouveen weer goede zaken doen door van VHK 2 te winnen, de thuiswedstrijd werd met 5-1 gewonnen dus moeten er mogelijkheden liggen om ook in ’t Klooster een overwinning over de streep te trekken.

Rouveen 3 – SVN 2  7-3

Doelpuntenmakers:
Erwin 4x, Theo 2x, Jos 1x

Lees meer
 

Spektakel en vuurwerk in Oudehaske

Dat men dingen in Friesland wat anders doet dan in de rest van Nederland wisten we al langer, het ene moment wordt een geestelijke in Dokkum in koelen bloede vermoord (Bonifatius) en de andere keer wordt een geestelijke hartelijk ontvangen (St. Nikolaas). Daarnaast verwarren de Friezen dikwijls de definitie van dialect met het woord taal, maar afgelopen zaterdag bleek zelfs dat de Friezen oudjaarsdag al op 9 december vieren...

U leest het goed beste mensen, oudjaarsdag op 9 december want daar leek het dikwijls op deze zaterdag. Het is niet Oudehaske, onder de rook van Heerenveen, maar Oudehaske, onder de rook van vuurwerk, zowel op als naast het veld.

De voorbereiding op de wedstrijd liep voor Rouveen 3 geheel volgens traditie, er werd ietwat laat vertrokken bij de kantine, vervolgens werd bij Heerenveen net als vorig jaar de verkeerde afslag genomen en uiteindelijk had Rouveen een krap kwartiertje om zich op te warmen voor de wedstrijd. Rouveen startte in een 4-3-3 opstelling met Alfred Roo als diepe spits, dit vanwege het ontbreken van Jurjen “Ballerina” Korterink en Erwin “Der Bomber” Balder(as).

Rouveen kwam goed uit de startblokken, voor de wedstrijd werd door de spelers nogmaals het ongenoegen geuit over de 2 voorgaande wedstrijden die we met 4-1 en  0-5 kansloos verloren. De negatieve spiraal moest doorbroken worden en wel met een zege tegen Oudehaske, derhalve was het Rouveen die erg fel de duels in ging en ook het beste van het spel had in het eerste kwartier. Na een aantal kleinere kansen voor Rouveen kwam de openingstreffer. Een aanval over links kon niet goed worden weggewerkt door Oudehaske, Mid-mid Harold Nijboer kon de bal nog net toucheren waardoor het half hoog door de lucht voor de voeten kwam van Gerard de Boer, die door zijn power en snelheid de bal kon meenemen en zodoende alleen voor de keeper kwam om af te drukken. 0-1!

Dat geeft de burger moed, een verdiende voorsprong en een tegenstander die geen grip kon krijgen op de snelle vleugelspelers Wim en Gerard.  Daarnaast had de achterhoede totale controle en wist het de bal goed over de verdediging te leggen van Oudehaske, waar ook de meeste ruimte lag. Uit een van die aanvallen werd Wim gelanceerd die oog had voor de opkomende Gerard en Alfred die geheel vrij naast hem stonden, de bal kon door de laatstgenoemde niet helemaal lekker worden meegenomen maar toch nog goed genoeg om op doel te schieten. De bal ging rakelings langs de paal achter maar de aanval verdiende een beter lot.

Met een voorsprong op zak, een handvol kansen gecreeerd en niks weggegeven ging Rouveen de kleedkamer in voor een lekker warm bakje thee op deze gure winterdag. Er was zowel optimisme over het vertoonde spel als bezorgdheid over het missen van de kansen, want als je em zelf niet maakt dan… En zo geschiedde, vol goede intenties mocht Rouveen aftrappen voor de 2e helft. Maar het liep niet meer, medespelers werden niet gevonden, duels werden niet gewonnen en er werd gewoon heel slecht verdedigd. Kwam het door de oodgedwongen omzettingen tijdens rust of was het angst??!  Wie zal het zeggen. De aansluitingstreffer van Oudehaske kwam na een ongelukkige strafschop tegen, Okke-Jan ging na een corner in een kopduel vol voor de bal maar kwam daarbij in botsing met een tegenstander. De tegenstander, omvergeblazen door de kracht van Bokko, ging als een stervende zwaan naar de grond en claimde zo de strafschop, die keurig werd binnengeschoten en keeper Elriko kansloos liet.

Na de 1-1 kwam er niets los bij Rouveen behalve gezeur, geslaap en gefoeter op elkaar wat overigens volledig terecht was aangezien er bij Rouveen op dat moment 11 slappe zakken op het veld stonden. Een van die 11 slappe zakken, Praaaten Petter zat bij de 2-1 niet op te letten en stond achter laatste man Bokko buitenspel op te heffen voor zijn directe tegenstander. Een dieptepass op de rechtsbuiten van Oudehaske kwam net in niemandsland tussen de verdediging en keeper, Elriko kwam nog wel uit in een poging de bal te onderscheppen maar kon er net niet bij waardoor Oudehaske op voorsprong kwam.. 1-2! Oudehaske zette door, ondanks dat Rouveen toch probeerde meer strijd te leveren door duels weer te winnen als poging om in de wedstrijd te komen. Dit gebeurde aanvakelijk dan ook maar na een schot huizenhoog over van Christian en nog een andere doelpoging van Rouveen was het Oudehaske dat op de counter nogmaals toe kon slaan. Ditmaal was het een goed uitgevoerde tegenaanval die uitmondde in een 3-1 voorsprong voor de Friezen.

Normaal gesproken is dit het moment waar Rouveen wanhoopspogingen gaat doen, een extra man naar voren stuurt en vervolgens de 4-1 en vaak ook nog 5-1 om de oren krijgt. Maar dit keer was het geheel anders, Rouveen had nog dik 25 minuten om het recht te trekken en de over mijn lijk mentaliteit kwam dan eindelijk, zei het wat laat. Met een alles of niets houding trok Rouveen ten strijde en dit pakte goed uit want Rouveen kwam al gevaarlijk dichtbij de 3-2, maar het was Harold die na een combinatie met Gerard de Boer de 3-2 maakte, nadat hij eerst de keeper uitspeelde en vervolgens in leeg doel kon scoren. Daarna ging Oudehaske nog harder spelen en werden de aanvallers een aantal keren flink onderuit geschopt, de scheids gaf een kaart aan Oudehaske en een aantal vrije trappen aan Rouveen waar normaliter gevaar gesticht kan worden door de kopsterke Bokko, echter werd die steeds niet gevonden.

Maar niet veel later werd het net wel gevonden, ditmaal door invalller en spits Christian Korterink die na goed opkomen van Richard de bal naar zijn rechtervoet bracht en hard, maar met gevoel raak schoot in de rechterhoek. De opluchting was zichtbaar en aangemoedigd door Alfred Roo vanuit de dugout, die door de Friezen werd vergeleken met John de Wolf, zette Rouveen nog 1 keer aan voor de volle winst.
Alle ballen op Gerard was het devies, en wat Oudehaske ook probeerde er was geen vat te krijgen op Gerard. Na een knietje in de maag, een por in de zij en een tackle van achter liep onze Witte Keniaan nog even snel en ongrijpbaar over de Friese steppe, het slotakkoord was dan ook voor de Man of the Match die nog eenmaal aanzette en 2 man het bos instuurde om vervolgens de bal in de verre hoek te trappen. 3-4 Een immense ontlading bij Rouveen, uit een kansloze positie toch gewonnen!

Dit seizoen viel het kwartje al 3 keer net de verkeerde kant op, eindelijk viel het nu eens de goed kant op. Een dikke vette opsteker voor het derde, dat na deze zege direct van de 10e naar de 8e plek kon klimmen op de ranglijst.  

Dit was de laatste wedstrijd van het jaar voor Rouveen 3, in 2018 speelt Rouveen voor het eerst weer op 13 januari tegen Sc Rouveen 2, een team in vorm maar Rouveen 3 heeft niets te verliezen dus hopelijk kunnen we de jongens van het 2e flink laten zweten.  

Fijne Feestdagen namens het 3e!

Lees meer