Rouveen 2 · Assist Herjan genoeg voor overwinning Rouveen 2
08 oktober 2017 13:38 - Door: Klaas Mijnheer - Bekeken: 350
Een kansenfestival, 1 doelpunt en nog steeds koploper.

Tijdens het ronde kringgesprek op de dinsdagtraining werden de turbulente laatste minuten van de wedstrijd tegen Urk nog een laatste keer geëvalueerd. Iedereen vond nog steeds dat die eigen goal van Herjan er gewoon heel strak inzat.  Afgesproken is dat wij in het vervolg de laatste minuten op de helft van de tegenstander blijven voetballen om Herjan niet weer in de verleiding te brengen. De club leeft ook mee met het tweede, zo kregen we een paar keer de tip om in het vervolg Herjan kort voor het eind signaal maar uit voorzorg te gaan wisselen. Altijd mooi dat er meegedacht wordt. Herjan zegt zelf genoten te hebben van alle media aandacht en dat het hem alleen maar sterker heeft gemaakt. En verrassend genoeg bleek dit ook daadwerkelijk zo te zijn.
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Drenthina op het programma die vorige week overtuigend van The Knickerbockers had gewonnen. Het was nat, koud en winderig in Emmen maar we mochten wel op het hoofdveld spelen wat er prima bij lag. Het was een open wedstrijd met twee ploegen die vol op de aanval speelden. Gelijk druk zetten van twee kanten en dan maar kijken wie zich er het beste onderuit kon voetballen. Al na een paar minuten had Drenthina door dat Harmen (tegenwoordig 1e selectiespeler) onze Wesley Sneijder is en dat hij aan de basis staat van veel gevaarlijk acties. Hij kreeg gelijk een beste trap op zijn kuit maar gelukkig trap je Harmen niet zo snel de wedstrijd uit. Het eerste half uur ging verder redelijk gelijk op. In de 30e minuut mocht Ronald Kin een vrije trap nemen met zijn sterke linkerbeen. Hij legde de bal precies op de voet van Herjan en die schoot de bal richting doel maar net voordat de keeper de bal kon pakken veranderde Johan de bal subtiel van richting met zijn voet. Kortom een prima assist van Herjan en echte spitsengoal van Johan. De ban was gebroken en van af dat moment creëerden wij behoorlijk veel kansen maar het lukte niet om die bevrijdende tweede goal te maken. Beelden zeggen meer dan woorden en gelukkig is er wat filmmateriaal van de wedstrijd. Het volgende fragment geeft goed weer hoe het flitsende samenspel van onze aanvallers Egbert, Johan en Rob verliep en wat voor kansen zij kregen.

 https://www.youtube.com/watch?v=DmQCuTLL-wg

Toch kijken we met een goed gevoel terug op de wedstrijd. De organisatie en de verdediging stond als een huis. Hans heeft zijn doel schoon gehouden en dat komt natuurlijk ook door de prima samenwerking met en tussen de verdedigers Tijn, Gerjan, Herjan en Martin. Marnix speelde voor het eerst weer een hele wedstrijd en deed dat weer ouderwets, sleurend, druk zetten, aanmoedigend en voorop gaan in de strijd. Samen met Ronald Kin en Harmen zorgden zij er voor dat we het middenveld in handen hadden. Kort in de 2e helft moest Harmen er toch af en werd hij prima vervangen door Harold. Martijn viel nog in voor Rob nadat deze in botsing was gekomen met de keeper na een grote kans in een 1 tegen 1 situatie. Goed doorgaan van Martijn zorgde nog voor de laatste kans in de wedstrijd maar het bleef bij die ene goal.

Kortom, degelijke wedstrijd, veel kansen gecreëerd, prima inzet,  de nul gehouden en 3 punten.

Volgende week spelen we thuis tegen het makkelijk scorende HZVV 3. We gaan het zien!! Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.