Rouveen 2

Laatste uitslag
Rouveen 2 - Noordscheschut 3  ·  2-1

Volgende wedstrijd
The Knickerbockers 7 - Rouveen 2  ·  21/04 · 12:15

Trainingstijden
Dinsdag19:30-21:00 uur
Donderdag19:30-21:00 uur

Begeleiding
Trainer:Arjan Schra
Trainer:Henk Vos
Leider:Martijn Kuiper


SC Rouveen 2 komt uit in de Reserve 2e klasse D Noord, en wordt gesponsord door: Slager Industriële Dienstverlening

http://www.slagerdienstverlening.nl/

Selectie SC Rouveen 2 voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.Carlo Dunnik
2.Marnix Korterink
3.Arjan Compagner
4.Harmen van Dijk
5.Rene Talen
6.Herjan Dunnewind
7.Hans Kisteman
8.Ronald Vos
9.Harold Nijboer
10.Martin Nijboer
11.Han Visscher
12.Tijn Ovinge
13.Gert-Jan Redder
14.Gerjan Leeftink
15.Rob Kooiker
16.Martijn Timmerman
17.Ronald Kin
18.Frank Wolters
Programma
21/04The Knickerbockers 7-Rouveen 212:15
12/05Rouveen 2-DWP 214:30
19/05DESZ 2-Rouveen 214:30
26/05Rouveen 2-DZOH 314:30

Uitslagen
14/04Rouveen 2-Noordscheschut 32-1
07/04Urk 4-Rouveen 22-1
24/03Rouveen 2-FC Klazienaveen 21-1
17/03ZZVV 2-Rouveen 22-0
10/03Rouveen 2-FC Meppel 31-0

SC Rouveen 2 weet weer wat winnen is

Na een slechte november maand werd er dit weekend weer eens gewonnen door SC Rouveen 2. DESZ 2 werd met 2-1 verslagen en Johan was met twee doelpunten weer eens de gevierde man. Vorige week hadden we de scheidsrechter niet echt mee maar tegen DESZ 2 waren wij de gelukkigste.

Nog twee wedstrijden te gaan en dan is het winterstop. Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd van 2017 op het programma, de derby tegen DESZ Zwartsluis. Dit zijn nooit makkelijke wedstrijden en er gebeurt altijd wel wat. Het was koud en donker op het sportpark van SC Rouveen maar SC Rouveen 2 begon zeer gemotiveerd aan de wedstrijd omdat we wat recht te zetten hadden na het verlies van vorige week. Bovendien was het nodig als je in de top mee wil blijven draaien.

DESZ 2 startte in een 4:4:2 opstelling en wij zetten daar een 3:4:3 formatie tegen over. Het begin was voor DESZ 2 en onze verdediging bestaande uit Niels, Gerjan en Herjan hadden hun handen vol aan de twee snelle en vaardige spitsen. De eerste kansen waren dan ook voor DESZ 2 maar Hans hield zijn doel schoon. In de 12e minuut kwamen wij op voorsprong. Wim ging er op links vandoor en kon een zuivere voorzet geven op Johan die van randje 16 meter hard binnen schoot. Jammer genoeg konden we er niet zo lang van genieten want in de 22e minuut maakte DESZ 2 al weer gelijk. In eerste instantie kon Hans het afstandsschot blokken maar de spits van DESZ 2 was als eerste bij de bal en zo kon hij van dichtbij de bal in het doel schieten. In de 25e minuut komt Johan nog tot een schot als hij gevaarlijk de 16 meter in loopt. De keeper redt knap op dit harde schot. Even later een nieuwe kans wanneer Johan een vrije trap neemt en Marnix deze netjes terug kopt op Herjan maar deze raakt de bal niet lekker. Zo gaan we met een terechte 1–1 stand de rust in. Beide teams zijn gelijkwaardig.

Ongewijzigd gaan we de tweede helft in. We komen goed de kleedkamer uit en krijgen meer grip op de wedstrijd. DESZ 2 beperkt zich wat meer tot verdedigen en wij zoeken wat vaker de aanval. Dan in de 60ste minuut krijgt een speler van DESZ 2 zijn tweede gele kaart en dus rood. In beide gevallen had je misschien een kaart kunnen geven maar rood was wel wat zwaar bestraft  volgens beide partijen. Het was verder namelijk een sportieve wedstrijd. Van af dat moment beperkte DESZ 2 zich tot verdedigen en gingen wij op zoek naar een doelpunt en de overwinning. Tijn kwam in het veld voor Gerjan en Harold kwam er in voor Rob. Geconcentreerd werd er aangevallen en in de 75e minuut kwam de beloning. Een voorzet kwam terecht bij Harold in de 16 meter en hij kon de bal verleggen naar Johan die hard en zuiver zijn tweede van de middag binnen schoot. Het laatste kwartier gebeurde er niet zoveel meer. SC Rouveen 2 viel gedoceerd aan maar nam geen onnodige risico’s. Na het laatste fluitsignaal waren wij blij met deze overwinning en DESZ 2 was natuurlijk ontevreden over de scheidsrechter, die een rode kaart gegeven had. Volgende week de laatste uitwedstrijd van 2017, op bezoek bij DZOH 3 in Emmen. Het zou mooi zijn als we het jaar ook winnend kunnen sluiten.

Samenvattend: een mooie teamprestatie, een uitblinkende Johan, aansluiting met de top, 2017 thuis afgesloten met een overwinning.

SC Rouveen 2 – DESZ 2              2–1

Opstelling:

Hans (K), Niels, Gerjan (’60 Tijn), Herjan ©, Frank, Carlo, Han, Marnix,  Johan , Rob (’65 Harold), Wim.

Scoreverloop:
’12         Johan Domine
’22         DESZ 2
’75         Johan Domine

Lees meer
 

Na Black Friday komt Black Saturday

Tijdens Black Friday geven veel winkels hoge kortingen op hun producten en gisteren was het Black Saturday wat SC Rouveen 2 betreft, want wij gaven de punten wel heel makkelijk cadeau aan onze tegenstander. Gelukkig is de maand november voor bij want deze bracht ons niet veel goeds.

Vandaag  gingen we op bezoek bij de koploper FCKlazienaveen 2. VV Klazienaveen (zaterdag) en VV Zwartemeer (zondag) zijn dit seizoen verder gegaan als één vereniging onder de naam FC Klazienaveen. 
Met als gevolg dat zowel de 1e als de 2e selectie uit 22 spelers bestaat. Dus de trainer van FC Klazienaveen 2 beschikt over een ruime kwalitatief goede selectie. We hadden van andere clubs ook al gehoord dat zij de terechte koploper zijn. Dus willen we mee blijven doen dan zou een overwinning welkom zijn. De wedstrijd werd gespeeld op het oude kunstgrasveld omdat het toch iets teveel geregend had en het eerste ook thuis op het hoofdveld moest spelen. Verder was  er geen KNVB scheidsrechter aanwezig dus een ervaren clubman werd aangesteld om leiding te geven aan deze belangrijke wedstrijd.

FC Klazienaveen begon gelijk fanatiek aan de wedstrijd en zette overal gelijk druk. Vooral de aanvallende middenvelder  en aanvoerder gaf daarbij het goede voorbeeld en was overal aanwezig en zorgde voor veel problemen bij onze verdedigers. We konden niet mee komen in het fysieke spel van FC Klazienaveen en werden in bijna alle duels afgetroefd. We waren steeds een stapje te laat, de onderlinge communicatie ging niet goed en in balbezit hadden we moeite om de bal in de ploeg te houden. Na een kwartier komt FC Klazienaveen dan ook terecht op voorsprong als wij onvoldoende ingrijpen rond de 16 meter en na 20 minuten ligt de tweede er ook al in. Laat ik voor op stellen dat FC Klazienaveen volkomen terecht gewonnen heeft maar de situatie (clubscheidsrechter) hielp niet echt mee. Bij de 2e goal werd er hard ‘Laat maar’ geschreeuwd door een speler om vervolgens de bal er in te schieten maar de scheidsrechter vond dit geen probleem. Zijn commentaar je mag alles zeggen behalve ‘Los’.  Rond de 30ste minuut  had Johan nog een goede actie over links maar zijn voorzet ging net achter Han langs waarop de kans de mist in ging.

In de rust er met elkaar over gehad dat wij meer mee moesten gaan in het fysieke spel omdat we anders ons de kaas van het brood laten eten. Vol goede moed werd er begonnen aan de tweede helft om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Dit levert gelijk al een kans op na een mooie pass van Herjan op Gerard, die vervolgens zijn man uitspeelt en goed terug legt op Han. Zijn schot wordt goed gered door de keeper. Maar na tien minuten gaat het als nog mis als FC Klazienaveen de 3 – 0 maakt. Wat ons betreft had dit doelpunt afgekeurd moeten worden. De speler stond buitenspel en in het luchtduel viel hij Hans (keeper)  aan in de 5 meter. De clubscheidsrechter vond het vanuit de middencirkel allemaal geen probleem en liet de grensrechter gewoon staan en besloot dat 3 – 0 wel een mooie stand was. Hierna was er veel irritatie in het veld en werden en veel overtredingen over en weer gemaakt. De wedstrijd was gespeeld.

Er wordt door beide teams nog wat gewisseld en FC Klazienaveen maakt nog twee doelpunten voordat wij wat terug kunnen doen. Eerst wordt Gerard gevloerd in de 16 meter en schiet Carlo de penalty prima binnen. Even later, door goed doorjagen van Frank, komt de bal bij Gerard terecht die zich niet bedenkt en hard binnenschiet. Zo komt een eind aan een teleurstellende wedstrijd van onze kant.

Samenvattend: terecht verloren van een goede ploeg, weinig spelers haalden hun eigen niveau,  een clubscheidsrechter met eigen regels, te veel doelpunten tegen.

Opstelling:
Hans (K), Tijn (’55 Rob), Gerjan, Herjan ©, Martin, Carlo, Han, Ronald,  Johan (’60 Frank), Gerard, Marnix.

FC Klazienaveen 2 - SC Rouveen 2          5–2

Scoreverloop:
’14         FC Klazienaveen
’20         FC Klazienaveen
’55         FC Klazienaveen
’65         FC Klazienaveen
’73         FC Klazienaveen
’75         Carlo Dunnik
’85         Gerard de Boer
Lees meer