Rouveen 2

Laatste uitslag
Rouveen 2 - The Knickerbockers 7  ·  1-1

Volgende wedstrijd
FC Klazienaveen 2 - Rouveen 2  ·  25/11 · 12:00

Trainingstijden
Dinsdag19:30-21:00 uur
Donderdag19:30-21:00 uur

Begeleiding
Trainer:Klaas Mijnheer
Trainer:Henk Vos
Leider:Martijn Kuiper


SC Rouveen 2 komt uit in de Reserve 2e klasse D Noord, en wordt gesponsord door: Slager Industriële Dienstverlening

http://www.slagerdienstverlening.nl/

Selectie SC Rouveen 2 voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.Carlo Dunnik
2.Johan Domine
3.Marnix Korterink
4.Rene Talen
5.Herjan Dunnewind
6.Hans Kisteman
7.Harold Nijboer
8.Martin Nijboer
9.Han Visscher
10.Hendrik Knoll
11.Tijn Ovinge
12.Gert-Jan Redder
13.Gerjan Leeftink
14.Rob Kooiker
15.Martijn Timmerman
16.Karim El Mokdad
17.Frank Wolters
Programma
25/11FC Klazienaveen 2-Rouveen 212:00
02/12Rouveen 2-DESZ 214:30
09/12DZOH 3-Rouveen 214:30
13/01Rouveen 2-Rouveen SC 312:30
20/01Rouveen 2-Rouveen SC JO19-0114:30

Uitslagen
18/11Rouveen 2-The Knickerbockers 71-1
11/11DWP 2-Rouveen 24-3
07/11Rouveen 2-Flevo Boys 21-3
04/11FC Meppel 3-Rouveen 20-3
28/10Rouveen 2-ZZVV 22-0

Rob Kooiker is P.O.T.Y. '16-'17!

De spelers van SC Rouveen 2 strijden elk seizoen weer om de Player of the Year Award. De spelers kunnen op trainingsavonden punten verdienen voor aanwezigheid en het winnen van de eindpartij. Dit zorgt er wel voor dat de eindpartijen steeds op het scherpst van de snede worden uitgevochten.

De prijs uitreiking had even op zich laten wachten maar afgelopen zaterdag werden na afloop van de wedstrijd de prijzen uitgereikt aan de top 3 van het afgelopen seizoen.

Het was tot het eind toe een spannende strijd tussen Egbert Kruidhof, Carlo Dunnik en Rob Kooiker.

Onze meest ervaren speler Carlo is 3e geworden. Carlo is een trainingsbeest en hij mist alleen een training als hij voor zijn werk naar het buitenland moet of echt serieus geblesseerd is. Bovendien is Carlo een winnaar dus hij wil alles winnen en iedereen weet dan ook dat hij dit jaar weer serieus gaat strijden voor de titel. Er gaan zelfs al geruchten dat hij net zo lang door blijft gaan bij het tweede tot hij zijn titel te pakken heeft.

Egbert heeft beslag gelegd op de 2e plaats. Hij heeft een goed en constant seizoen gedraaid bij het tweede en meestal was dat als linksback. Wel een moderne verdediger want Egbert was ook regelmatig op de linksbuiten positie te vinden en bij veel aanvallen betrokken. Zijn goede prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven en dit jaar mag hij zijn kunsten bij Rouveen 1 laten zien. Gisteren al weer zijn tweede basisplek als linkerverdediger en ook nog belangrijk als maker van de eerste goal.

En dan hebben we de absolute winnaar Rob, die een jaar lang de eervolle titel Player of the Year mag dragen. Rob heeft hem 100% verdiend. Het jaar er voor was hij nog 2e geworden maar dit jaar heeft hij dan toch zijn titel te pakken. Rob is zo’n speler waar je altijd van op aan kan, hij is er gewoon altijd en bijna nooit geblesseerd. Alleen als hij met een vriendin een dagje op stap gaat dan wil hij nog wel eens een training missen. Alleen met aanwezigheid red je het natuurlijk niet,  dus daarnaast  wint hij ook vaak zijn partijen. Je ziet dan ook dat iedereen dit seizoen graag bij Rob in de eindpartij zit omdat je kans op winst dan groter is. Hij is ook dit nieuwe seizoen  weer één van de grote kanshebbers maar tot nu toe heeft nog geen winnaar zijn titel weten te prolongeren, dus het zal wel spannend blijven tot het eind.

Rob van harte gefeliciteerd met je Player of the Year Award 2016 – 2017!

Lees meer
 

De eerste pannenkoeken...

Doordat SC Rouveen 2 gelijkspeelde tegen The Knickerbockers 7 (TKB) uit Groningen en Urk 4 ook niet verder kwam dan een gelijkspel bij Noordscheschut 3 ging FC Klazienaveen 2, de nummer drie op de ranglijst, er verrassend vandoor met de eerste periode titel en de koppositie.

De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen dat is een oud Rouveens gezegde. Dus dat we de eerste periode niet hebben gepakt is geen probleem. Er komen nog twee periodes, maar tot het einde mee blijven strijden om het kampioenschap is veel belangrijker.

Vandaag kwamen de studenten uit Groningen bij ons op bezoek. The Knickerbockers is één van de grootste verenigingen in het noorden. Het 4e t/m 7e   elftal spelen allemaal in de reserve 2e klasse. Ze hebben in totaal 18 senioren elftallen. Daarnaast zijn er nog 8 damesteams actief.  TKB 7 hebben een prima elftal en staan niet voor niets op de vierde plaats.
Er stond veel wind vanmiddag en af en toe viel er een verfrissend buitje. Wij begonnen vol goede moed en gedreven aan de wedstrijd en zetten de tegenstander gelijk onder druk. We hadden veel balbezit maar echte grote kansen kwamen er weinig. We kregen wel een aantal corners die wat schoten op leverden voor René en Rob maar de keeper stond steeds op de goede plek. De grootste kans was voor Johan die een mooie solo afsloot met een hard schot in de korte hoek maar de keeper had een fantastische redding. TKB hadden toch wel een aantal goede voetballers in de ploeg en ze kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit zonder echt grote kansen te creëren. TKB claimden nog wel een penalty maar de goed leidende scheidsrechter vond het nog te vroeg om voor Sinterklaas te spelen en gaf deze dan ook niet. In de rust besproken om de organisatie zo te laten en geconcentreerd te blijven verdedigen maar wel op zoek te gaan naar een doelpunt.

Na de rust was het toch TKB die wat meer het initiatief pakte, we hadden moeite om goed druk te blijven zetten en zij kwamen er steeds gevaarlijker uit. Het werd een meer open wedstrijd en je voelde dat er doelpunten in de lucht hingen. Helaas voor ons viel de eerste goal aan de verkeerde kant. Een prima solo van de aanvoerder eindigde met een geplaatst schot in de verre hoek en liet Hans daarbij kansloos. Dit gebeurde een kwartier voor tijd dus we moesten opschieten. We raakten niet in paniek en begonnen het tempo weer op te voeren en kregen de wedstrijd weer wat meer in handen. TKB beperkten zich tot verdedigen en het maken van kleine overtredingen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Zo kregen we een aantal vrije trappen mee die door o.a. Ronald en later Martin goed ingedraaid werden maar net niet voldoende resultaat opleverden. Onze strijd en inzet werd wel beloond want in de 88e minuut speelde Johan zijn directe tegenstander uit en gaf een mooie strakke voorzet waarbij onze spits Marnix goed voor zijn man kwam en bij de eerste paal snoeihard inkopte. De vreugde was natuurlijk groot en iedereen was er na afloop over eens dat een gelijkspel een terechte uitslag was.

Volgende week speelt de top 4 tegen elkaar dus dat beloofd een interessante middag te worden. TKB 7 speelt thuis tegen Urk 4. Wij spelen dan zelf tegen de nieuwe koploper FC Klazienaveen 2. Ben heel benieuwd wat  de stand is na volgende week.

Samenvattend: degelijke wedstrijd, gelijkwaardige elftallen, weinig kansen, een terechte uitslag en een nieuwe koploper.

Opstelling:
Hans (K), Tijn, Gerjan, Herjan ©, Martin, Carlo, Rene, Ronald (’60 Frank),  Johan, Rob (’70 Han), Marnix.

SC Rouveen 2 – The Knickerbockers 7         1–1

Scoreverloop:
'81          The Knickerbockers
’88         Marnix Korterink
Lees meer