Rouveen 2

Laatste uitslag
Rouveen 2 - ACV 3  ·  2-3

Volgende wedstrijd
Rouveen 2 - FC Wolvega 2  ·  23/10 · 19:45

Trainingstijden
Dinsdag19:30-21:00 uur
Donderdag19:30-21:00 uur

Begeleiding
Trainer:Klaas Mijnheer
Trainer:Henk Vos
Leider:Martijn Kuiper
Ass. Scheidsrechter-


SC Rouveen 2 komt uit in de Reserve 2e klasse Noord, en wordt gesponsord door: Slager Industriële Dienstverlening

http://www.slagerdienstverlening.nl/

Selectie SC Rouveen 2 voor seizoen 2018-2019:

Spelersoverzicht
1.Carlo Dunnik
2.Johan Domine
3.Harmen van Dijk
4.Jarold Knoll
5.Herjan Dunnewind
6.Hans Kisteman
7.Ronald Vos
8.Martin Nijboer
9.Egbert Kruidhof
10.Han Visscher
11.Ron Dunnink
12.Tijn Ovinge
13.Ruben Korterink
14.Rob Kooiker
15.Martijn Timmerman
16.Ronald Kin
17.Frank Wolters
Programma
23/10Rouveen 2-FC Wolvega 219:45
27/10Hollandscheveld 2-Rouveen 214:30
10/11Rouveen 2-The Knickerbockers 614:30
17/11FC Meppel 3-Rouveen 214:30
24/11Rouveen 2-Staphorst 314:30

Uitslagen
13/10Rouveen 2-ACV 32-3
06/10Drenthina 2-Rouveen 24-3
29/09Rouveen 2-Noordscheschut 34-1
22/09De Griffioen 2-Rouveen 22-4
15/09Rouveen 2-Urk 52-4

SC Rouveen 2 wint ook eerste thuiswedstrijd

De tweede competitiewedstrijd en tevens de eerste thuiswedstrijd is gewonnen van Noordscheschut 3 met 4-1.

Vandaag dus de eerste thuiswedstrijd en wel tegen een oude bekende namelijk Noordscheschut 3. Ze hebben wel een behoorlijke verjonging doorgevoerd t.o.v. vorig seizoen, dus het was niet precies bekend wat we konden verwachten.
Onze selectie is goed fit al konden we niet beschikken over Herjan want hij had last van  zijn dikke teen. Christian en  Dylan mochten weer met ons meedoen en Rob, Martijn en Tijn speelden met het derde mee waarbij Tijn in de 2e helft nog kwam aansluiten bij ons.

Dan de wedstrijd. Gelijk vanaf de aftrap gingen we vol in de aanval en in de 3e minuut was het al raak. Christian werd goed de diepte ingestuurd en na een prima actie in de 16 meter gaf hij Johan en niet te missen kans, 1-0. Nog geen drie minuten later was er weer een grote kans voor Johan, na weer een goede actie van Christian, maar dit keer belande de bal net naast het doel. Maar het duurde niet lang voordat de 2–0 op het bord stond. In de 19 minuut werd Christiaan (hij had er echt zin in de eerste helft) al weer de diepte ingestuurd nu na een zuivere pass van Martin. Martin speelde sowieso een hele sterke wedstrijd. Na afloop werd bekend dat hij die dag er voor op een mini-trainingskamp was geweest om zich in alle rust voor te bereiden op deze belangrijke wedstrijd. Het elftal hoopt dat Martin in het vervolg elke week deze voorbereiding zal volgen. Terug naar de actie van Christian, hij controleerde de bal goed, kapte naar binnen en schoot hard raak. Rouveen 2 nam daarna geen gas terug maar ging volop door met aanvallen. Noordscheschut kwam er niet aan te pas en Rouveen liet de bal goed rond gaan. Egbert en Ronald V. gingen regelmatig diep langs de lijn om zo de aanvallers te ondersteunen. Er werd bij vlagen goed gevoetbald en in de 23e minuut werd de wedstrijd al op slot gegooid door de combi Christian - Johan. De verdedigers van Noordscheschut kregen geen vat op Christian en hij kon zich weer eenvoudig vrijspelen om vervolgens Johan nog een doelpunt te gunnen, 3-0. De aanvallen volgden elkaar snel op en kort voor rust begon Harmen aan een lange solo waarbij uiteindelijk de bal bij Han terecht kwam. Han speelde zich recht voor het doel goed vrij en ronde koeltjes af. Kort voor rust zorgde een slordigheidje er voor dat de spits van Noordscheschut alleen op Hans af kon gaan. Ze kwamen in een duel terecht en waarbij beide naar de grond gingen. De spits riep eerst om een vrije trap maar stond vervolgens snel weer op om de bal in het lege doel te schieten maar helaas voor hem had de scheidsrechter toen al gefloten voor een overtreding. De vrije trap ging over en zo kwamen we hier goed mee weg. Kortom een prima verlopen eerste helft.

Na de rust kwam Frank in het elftal voor Han en 10 minuten later kwam Ronald K. er in voor Ruben die zijn knie iets verdraaide na een stevig duel. Noordscheschut had wat aanpassingen gedaan en besloot vrij uit te gaan voetballen wat voor de toeschouwers wel vermakelijk was. Beide elftallen vielen aan en creëerden veel kansen maar doelpunten leverde dit niet op. Frank kwam nog een keer goed mee op maar knalde hard in het zijnet en Christian schoot na een mooie actie net voor langs. De wedstrijd was de tweede helft wel veel meer in evenwicht. Kort voor tijd maakte Noordscheschut wel als nog de ere treffer na een foutje bij ons achterin. We hadden een aanvaller over het hoofd gezien tijdens de opbouw, en daardoor kon deze van dicht bij binnen schieten. Een kwartier voor tijd kwam Tijn nog in het elftal voor Ronald V. en zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. De drie punten zijn binnen. Op naar de volgende wedstrijd in Emmen en wel uit tegen Drenthina 2.

Samenvatting: Een prima resultaat, snelle aanvallen met mooie uitgespeelde doelpunten. Eén helft waarin heel goed gevoetbald werd en een helft waarin we weer wat gas terug namen maar niet in de problemen zijn gekomen. Met 6 punten uit 2 wedstrijden zijn we goed aan het seizoen begonnen.      

Scoreverloop:

Johan Domine (3e minuut)

Christian Korterink (19e minuut)

Johan Domine (23e minuut)

Han Visscher (34e minuut)

Noordscheschut (75e minuut)

Opstelling SC Rouveen 2: Hans (K), Martin, Egbert, Ruben (55e Ronald K.), Ronald V. (75e Tijn), Carlo (C), Han (46e Frank), Harmen, Johan, Dylan en Christian.

Wisselspelers: Ronald K, Frank en Tijn.

Lees meer
 

SC Rouveen 2 heeft een flitsende start van de competitie

De eerste competitiewedstrijd is gespeeld in Oosterwolde tegen SV de Griffioen 2 en werd met 2 - 4 gewonnen.

Na 6 weken voorbereiding begon dan eindelijk de competitie. SC Rouveen 2 ging op bezoek bij SV de Griffioen 2, de nieuwkomer in de competitie. Zij zijn vorig jaar kampioen geworden in de 3e klasse. Onze selectie is op een paar kleine pijntjes na helemaal fit en dat geldt ook voor de 1e selectie. Daarom mochten Christian, Dylan en Simon vandaag met ons meedoen. Als elftal zijn we natuurlijk blij met deze kwaliteitsimpuls al betekende het wel dat Frank, Tijn en Martijn Rouveen 3 gingen versterken.

Dan de wedstrijd. Het eerste kwartier was het een beetje aftasten van beide kanten maar we kregen ook wel het idee dat hier vanmiddag iets te halen viel. Na 20 minuten kon Johan door een prima pass van Simon alleen op de keeper af en met een mooie lob wist hij het net te vinden en was zijn eerste competitie goal al weer een feit. De driemans verdediging, Egbert, Ruben, Herjan en keeper Hans hielden eenvoudig de achterste linie gesloten. In de 35 minuut werd Christian door Ruben in de diepte aangespeeld maar zijn schot ging net over. De wedstrijd hadden we onder controle ook omdat we het middenveld in handen hadden. Ronald K, Harmen, Simon en Ronald V zaten er kort op en konden steeds snel de bal weer veroveren en zo aan de basis staan van een nieuwe aanval. Even later weer een mooie aanval, nu was het Ronald V die met een goede actie Dylan wist te bereiken en zijn strakke voorzet werd door Johan net over geschoten. Maar de druk van Rouveen werd steeds groter en na 40 minuten kwam de verdiende 0 – 2 op het bord door Christian. Een mooie voorzet op maat van Dylan werd door Christian goed aangenomen en hard binnen geschoten in de verre hoek. Nog geen twee minuten was het al weer raak, Christian had de smaak te pakken en maakte er    0 – 3 van na weer een prima pass van Dylan. Zo heeft Dylan toch al weer twee assists op zijn naam staan. Kort voor rust is er nog een kans op de vierde goal. Na een een-tweetje tussen Christian en Ronald V wordt Johan gevonden maar weer gaat de bal over. Zo gaan we rusten met een verdiende 0 – 3 voorsprong.

In de tweede helft komt Martin in het veld voor Egbert. Gelijk na de rust wordt de wedstrijd definitief op slot gegooid als Johan op de hakken wordt gelopen en hij een penalty meekrijgt. Hij weet deze zelf te benutten en zo staan we op een comfortabele 0 – 4 voorsprong. Dit geeft de trainer de kans om de wissels ook hun verdiende speelminuten te geven. Zo komen Rob, Han en Carlo nog in het veld. Maar na de 0 – 4 was het flitsende er wel van af en zakte het niveau, helaas, steeds verder weg.  De spanning was er van af, het tempo ging naar beneden, kansen worden gemist en duels verloren. Griffioen had er nog wel zin aan en speelde vol op de aanval. Zo kwamen zij 10 minuten voortijd op 1 – 4 door slechte communicatie en werd het in de laatste minuut zelfs nog 2 – 4 door een directe vrije trap. De goed fluitende scheidsrechter floot voor het einde en de eerste 3 punten waren binnen. 

Samenvatting: We mogen tevreden zijn met het prima resultaat, bij vlagen goed veldspel en een aantal mooie goals en wat de tweede helft betreft, de wijze les dat wij altijd hard moeten blijven werken anders maken we het ons zelf moeilijk.    

Scoreverloop:

0-1 Johan Domine (20e minuut)

0-2 Christian Korterink (40e minuut)

0-3 Christian Korterink (42e minuut)

0-4 Johan Domine (47e minuut)

1-4 SV de Griffioen (80e minuut)

2-4 SV de Griffioen (89e minuut)

Opstelling SC Rouveen 2: Hans (K), Herjan, Egbert ('46 Martin), Ruben, Ronald V ('55 Rob), Ronald K ('65 Han), Simon, Harmen, Johan ('75 Carlo), Dylan en Christian.

Wisselspelers: Rob, Carlo, Han en Martin.

Lees meer