Rouveen 1 · Superweek SC Rouveen (update Foto's)
02 december 2018 13:32 - Door: Erik Dunnik - Bekeken: 335
SC Rouveen verslaat ook vv Oene met 2-1.
UPDATE: Foto's Willeke Dunnink

Een superweek voor de jonge ploeg van trainer Eddy Zwijnenberg. In totaal 3 maal een 2-1 overwinning binnengesleept en wel tegen Hulshorst, Valthermond (beker) en Oene. Inzet vandaag bij het treffen tussen SC Rouveen en Oene was de 3e plek op de ranglijst want beide ploegen hadden 15 punten uit 9 wedstrijden bij elkaar gesprokkeld

Na een kwartier spelen kwam Oene op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jesse Teeuwen. Direct na deze tegentreffer trok SC Rouveen langzaam maar zeker de regie naar zich toe. De grootste kans volgde na een half uur. Een kopbal van Milan Smit werd goed gepareerd door keeper Wim Riphagen van vv Oene. In de 39e minuut scoort Daimen Schra dan toch de verdiende gelijkmaker met een schitterende volley uit een voorzet van Milan Smit. Ruststand 1-1.

Ook in de 2e helft bleef SC Rouveen de bovenliggende partij en was het dreigender dan de gasten uit Oene. Milan Smit kreeg na een uur spelen een grote kans maar vond wederom keeper Wim Riphagen op zijn pad die goed zijn doel verkleinde. Voor trainer Eddy Zwijnenberg het sein om met Jean-Paul Hooikammer en Matthias Mijnheer verse krachten in het veld te zetten om zodoende alsnog op zoek te gaan naar de winnende treffer. Grote kansen leverde dat niet op tot dat de thuisploeg in blessuretijd toch nog een hoekschop mag nemen. Deze hoekschop werd perfect genomen door Daimen Schra die het hoofd van David Bouwmeester weet te vinden en die op zijn beurt ziet dat Jean-Paul Hooikammer het laatste zetje kan geven voor de winnende treffer. SC Rouveen krijgt daardoor loon naar werken en weet wederom een 2-1 overwinning te boeken.

Door deze overwinning staat SC Rouveen op de gedeelde 2e plaats op de ranglijst samen met Zwolsche Boys, dat vandaag met 1-1 gelijkspeelde tegen vv Hulshorst.

Volgende week zaterdag 8 december treffen beide ploegen elkaar in Zwolle met als inzet dus de 2e plaats op de ranglijst en de 7 punten achterstand op koploper ZAC niet verder te laten oplopen.

Scoreverloop:

0-1 Jesse Teeuwen (15e minuut)
1-1 Daimen Schra (39e minuut)
2-1 Jean-Paul Hooikammer (90e minuut)

Opstelling SC Rouveen: Daan Kattenberg (K), Marcel Tiemes, David Bouwmeester, Mark Kooiker, Ruud Veerman, Jarno Domine, Herwin Talen, Elrik Schra, Thomas Harink (75. Matthias Mijnheer), Daimen Schra, Milan Smit (70. Jean-Paul Hooikammer).

Wisselspelers: Arie Kuiper (K), Matthias Mijnheer, Jean-Paul Hooikammer, Marc Roeland.

Overige uitslagen 3C:

Zwolsche Boys – Hulshorst 1-1
Hattem – BAS 1-5
Swift’64 – ZAC 2-3
DSV’61 – Olympia’28 1-1
CSV’28 – Hatto Heim 1-1
VSW – Zalk 1-0

Programma zaterdag 8 december:

Zwolsche Boys – SC ROUVEEN
Hulshorst – CSV’28
Zalk – Swift’64
Oene – Hattem
BAS – VSW
Olympia’28 – ZAC
Hatto Heim – DSV’61Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.