Rouveen 1 · Voorbeschouwing Zwolsche Boys - SCR 1
01 december 2018 22:08 - Door: Harm Hoeve - Bekeken: 171
Zaterdag 8-12-2018 strijd om tweede plaats.
Aanvang: 14.30 uur o.l.v. scheidsrechter G.W. Jansen

Komende zaterdag nemen de nummers 2 en 3 van de ranglijst het in Zwolle tegen elkaar op. Zwolsche Boys zal gebrand zijn om na 2 gelijke spelen en een nederlaag weer eens een overwinning te boeken om zodoende sportparkgenoot en koploper ZAC in het zicht te houden.

Gezien de laatste weken zou je het niet denken, maar Zwolsche Boys is na tien wedstrijden de nummer twee van de derde klasse C. Dat stemt tot tevredenheid, al moet er wel weer een keer worden gewonnen. “Uiteindelijk gaat het om de goals”, weet trainer Bart Ester.

Zwolsche Boys startte de competitie prima, maar de laatste weken vallen de resultaten een beetje tegen. Eerst werd er verloren bij laagvlieger DSV ’61, waarna er tegen Oene en Hulshorst twee gelijke spelen volgden. “Zeker tegen Hulshorst was het veldspel prima, maar op dit moment missen we een killer. Lennart Prins is er al een aantal weken uit met een gescheurde enkelband en dat is iemand die voor reuring zorgt”, weet Ester, die zeker niet in paniek is. “Integendeel. Misschien leven we ook wel een beetje boven onze stand, maar we doen het gewoon hartstikke goed. Wat ik hoor is dat het spel ten opzichte van eerdere jaren een stuk beter is.”

Boys speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Rouveen en dat is de nummer drie van de ranglijst. Voor Ester een leuk treffen, want hij neemt het op tegen collega en vriend Eddy Zwijnenberg. “Dat maakt het natuurlijk leuk, maar ook gezien de ranglijst is het een leuke wedstrijd. Je wil zo lang mogelijk bovenin meedoen en dus gaat het er wel om. Het wordt een intens gevecht.” De coach kan zaterdag weer beschikken over Ginaro van Deventer, die terugkeert van een schorsing. “We worden weer wat completer en kijken uit naar deze wedstrijd. We zijn er zeker klaar voor.”

SC Rouveen heeft een goede week achter de rug met twee overwinningen in de competitie en een 2-1 overwinning in de beker tegen Valthermond waardoor men geplaatst is voor de laatste 32. Hopelijk kan de ploeg van trainer Eddy Zwijnenberg een goed resultaat boeken in deze uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys.

Vorig seizoen wist SC Rouveen de uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys met 1-2 te winnen (verslag).
Thuis werd er toen jammerlijk met 3-5 verloren (verslag). 

Stand 3C per 01/12/2018:

  Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.