Rouveen 1 · "NIEUW....." OP VELE FRONTEN BIJ DE SC ROUVEEN
07 november 2018 18:45 - Door: Harm Hoeve - Bekeken: 125
De term "NIEUW" is in de afgelopen tijd een welkome term geweest bij de voetbalvereniging SC Rouveen.

Voorafgaande aan het nieuwe seizoen (2018-2019) kon al bekend gemaakt worden dat hoofdsponsor “SPOORWIND” haar contract met de vereniging had vernieuwd. Dit heeft o.a. geresulteerd in  nieuwe tenues voor de selectie-spelers van het vernieuwde, jonge team. Dit team staat sinds de start van het seizoen onder leiding van een nieuwe, ambitieuze hoofdtrainer (Eddy Zwijnenberg).

Maar het is niet alleen maar nieuw bij de vereniging, ook Spoorwind B.V. (sinds 2012 al verbonden als hoofdsponsor aan de SC Rouveen) heeft vernieuwing hoog in het vaandel staan. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in duurzame windenergie en is eigenaar van drie windturbines, geplaatst langs de spoorlijn Meppel-Zwolle. Je zult nu zeggen “waar zie ik deze dan?”.  Daarop is kort maar krachtig te melden “Je ziet ze niet!”.  Kan ook niet, want ook de drie turbines waren na 15 jaar dienst aan het eind van hun economische levensduur en moeten plaatsmaken voor drie nieuwe turbines met een grotere capaciteit. De voorbereidingen voor het plaatsen hiervan zijn in volle gang.

Ook nieuw is dat burgers een zogeheten winddeel kunnen kopen, waarmee ze niet alleen deels eigenaar van de molens worden, maar ook hun eigen duurzame energie op kunnen wekken. Via Windcentrale waarmee Spoorwind in zee gaat, kunnen deze winddelen worden gekocht. De Windcentrale verwacht een rendement van 6% op jaarbasis. Er zijn duizend winddelen met korting te koop, die binnen een straal van 7 km rond het windpark verkocht worden. De huishoudens met de postcodes 7711, 7715, 7722, 7739, 7951, 7954, 7955, 8028, 8035 of 8055 komen hiervoor in aanmerking, wees er dus er snel bij. Voor meer info wordt verwezen naar de website www.windcentrale.nl

Het nieuwe windpark met de drie windmolens van Spoorwind gaat begin 2019 draaien en stroom produceren voor ongeveer achtduizend particuliere eigenaren.

 

 Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.