Rouveen 1 · SC Rouveen pakt punt tegen ESC
12 mei 2018 20:50 - Door: Erik Dunnik - Bekeken: 280
ESC ziet Swift naderen na puntenverlies tegen SC Rouveen.

Derdeklasser ESC heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. De Elburgers kwamen niet voorbij laagvlieger SC Rouveen (0-0), waardoor de spanning in 3C helemaal terug is.

De Elburgers kwamen verschrikkelijk matig uit de startblokken, al moet ook gezegd dat SC Rouveen het verdedigend fantastisch deed. Namens de thuisploeg kreeg Bert-Jan Kragt een goede kopkans, maar meer dan dat was er eigenlijk niet te zien. De gasten zetten daar aanvallend eerst ook weinig tegenover maar later waren er toch kansen, een vrije trap van Jarno Domine net naast en een schot van Christian Korterink.

Ruststand 0-0, SC Rouveen deed het verdedigend zo goed, zodat de ESC het niet voor elkaar kreeg om dreigend te worden.

In de tweede helft bleef het moeizaam en dwong Elburg te weinig af om daadwerkelijk met een zege aan de haal te gaan. Wim de Vries kreeg nog een goede kans en Jens Jansen produceerde nog een gevaarlijk schot. Veel werk voor keeper Daan Kattenberg, maar hij weet zijn doel schoon te houden ondanks dat hij even door de hitte bevangen leek, maar na een korte behandeling de wedstrijd vervolgen kon. Daardoor bleef het bij 0-0, voor ESC alles wat je niet wenst. Na 97 minuten wordt er eindelijk afgefloten. Een verdiend punt voor SC Rouveen!!!

Door het puntenverlies van ESC is de spanning in de titelrace helemaal terug. Nummer twee Swift'64 won wel en daardoor is het gat nog twee punten. Het resterende aantal wedstrijden? Twee.

Volgende week komt Reaal Dronten op bezoek bij SC Rouveen. Voor Reaal de allerlaatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. SC Rouveen zou zich dan veilig kunnen spelen bij puntverlies van WZC Wapenveld.

Opstelling SC Rouveen: Daan Kattenberg (K), Jarno Domine, David Bouwmeester, Okke-Jan Douma, Mark Kooiker, Carlo Dunnik, Marc Roeland, Ruben Korterink (70. Thomas Harink), Jean-Paul Hooikammer, Johan Domine, Christian Korterink (65. Milan Smit).

Wisselspelers: Arie Kuiper (K), Alfred Roo, Milan Smit, Ronald Kin, Thomas Harink.

Overige uitslagen 3e Klasse C:

Hatto Heim - Olympia'28 2-0

Swift'64- ZAC 3-0

Oene - WZC Wapenveld 4-1

Reaal Dronten - BAS 1-5

Programma zaterdag 19 mei:

SC ROUVEEN - Reaal Dronten

VEVO - ESC

ZAC -Olympia'28

Hattem - Oene

WZC Wapenveld - Hatto Heim

DSV'61 - Swift'64

BAS - Zwolsche Boys

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.