Rouveen 1 · 2 gelijke spelen voor de beker
13 september 2017 16:19 - Door: Erik Dunnik - Bekeken: 273

Zaterdag 2 september.
SC Rouveen 1 – Hardenberg’85 1.
Uitslag 1-1.

Na enkele oefenwedstijden gespeeld te hebben stond vandaag de 1e bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen 2017-2018 op het programma, namelijk een thuiswedstrijd tegen Hardenberg’85 1.

Vorig seizoen wist tegenstander Hardenberg’85 tweemaal te winnen van SC Rouveen. Thuis werd er destijds met 2-3 verloren (doelpunten Klaas Jan Poolman en Jaron Hooikammer) en in Hardenberg werd men medio maart getrakteerd op een 2-0 nederlaag.

Zowel SC Rouveen als Hardenberg’85 begonnen vanmiddag fel en geconcentreerd aan deze wedstrijd. En na een kwartier spelen kwamen de mannen uit Rouveen beter in hun spel en kreeg Hardenberg’85 minder en minder grip op de wedstrijd. De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer met links en recht een paar kleine kansjes en mogelijkheden voor beide ploegen.

Op slag van rust kreeg SC Rouveen een corner via Jean-Paul Hooikammer en deze bal dwarrelde bij de 2de paal pardoes in de goal en zodoende werden de kleedkamer door beide ploegen opgezocht met een 1-0 voorsprong voor SC Rouveen.

Hardenberg kwam de 2e helft goed uit de startblokken en kreeg meerdere kansen op de 1-1. Die kon dan ook niet op zich laten wachten en Rick Broek stond aan het einde van een goede aanval op de juiste plek om de bal binnen te werken, 1-1.

SC Rouveen ontving daarna binnen 10 minuten 2 directe rode kaarten van de scheidsrechter.
Harmen van Dijk en Milan Smit waren de boosdoeners in dit geval.

Ondanks het ondertal wist SC Rouveen het laatste half uur met veel kunst-en vliegwerk de eindstand op 1-1 te houden.

Zaterdag 9 september.
DKB 1 – SC Rouveen 1.
Uitslag 1-1.

Vandaag mochten de mannen van trainer Harry Lefferts afreizen naar de Krim om het daar tegen 4e klasser DKB op te nemen.

DKB wist vlak voor rust de stand op 1-0 te zetten door een doelpunt van Jarko van Zandwijk.
Pas in de 82e minuut wist SC Rouveen de stand gelijk te trekken door een doelpunt van Egbert Kruidhof. Meer zat er vandaag niet in voor ons vlaggenschip en door dit resultaat heeft men plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen hand.

Hardenberg’85 won namelijk met 6-0 van ASV’67, de tegenstander van SC Rouveen komende zaterdag 16 september. De aanvang van deze thuiswedstrijd is om 14.30 uur. SC Rouveen zal zelf een dikke uitslag neer moeten zetten en hopen dat Hardenberg’85 niet weet te winnen van DKB.

Tot zaterdag.
Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.