Rouveen MO17-1 (MB1)

Laatste uitslag
Rouveen MO17-1 (MB1) - ST Tollebeek/Nagele MO17-  ·  19-2

Volgende wedstrijd
ST Steenwijk/Olde Veste M - Rouveen MO17-1 (MB1)  ·  25/11 · 12:00

Trainingstijden
Dinsdag18:15-19:30 uur
Donderdag18:00-19:15 uur

Begeleiding
trainer/coach Jan van der Veen-
trainer/coachIlse van Lente
assistent-scheidsAlbert Krale


Klik hier voor spelers foto's seizoen 2012/2013

Spelersoverzicht
1.Debby Petter
2.Stefanie Boermans
3.Iris Kuiper
4.Lisanne Dunnink
5.Melissa Nijboer
6.Jasmijn Spijker
7.Kim Korterink
8.Lodé Lindeboom
9.Michelle Tiemes
10.Avithal Veerman
11.Marijke Trompetter
12.Tessa Mulder
13.Anna Knoll
14.Vera Schra
15.Jody Stam
16.Elise Schra
Programma
25/11ST Steenwijk/Olde Veste M-Rouveen MO17-1 (MB1)12:00
02/12Rouveen MO17-1 (MB1)-Espel MO17-110:30
09/12Oldemarkt FC MO17-1-Rouveen MO17-1 (MB1)12:00
16/12Flevo Boys MO17-1-Rouveen MO17-1 (MB1)10:30
16/12SVM MO17-1-Rouveen MO17-1 (MB1)10:30

Uitslagen
18/11Rouveen MO17-1 (MB1)-ST Tollebeek/Nagele MO17-19-2
04/11Rouveen MO17-1 (MB1)-ST VHK/SVBS'77 MO17-17-0
28/10Urk MO17-1-Rouveen MO17-1 (MB1)0-7
14/10Rouveen MO17-1 (MB1)-ST Steenwijkerwold/Willem8-1
07/10SVM MO17-1-Rouveen MO17-1 (MB1)4-0

NIEUWE TRAINER MO17-1

Jan van der Veen uit Meppel stelt zich voor aan de SC Rouveen.

Afgelopen woensdagavond heeft de TC een kontrakt afgesloten met Jan van der Veen uit Meppel als nieuwe trainer voor de MO17's van de SC Rouveen.

Na het maken van een aantal foto's is hem gevraagd aan de hand van een aantal vragen zich voor te stellen aan de vereniging.

Onderstaand volgt een uitvoerige beschrijving wie Jan is en hoe hij tegen het komend seizoen aankijkt als eerste "externe" trainer voor de meiden van Rouveen.


***  HET INTEGRALE VERSLAG VAN JAN ***


Zojuist hebben we met de meiden van MO17 van FC Meppel afscheid genomen van het seizoen 2016-2017. Het leek mij dan ook een goed moment om nu je vragen op te pakken, als een start naar een nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb.

Ik ben Jan van der Veen, ben 55 jaar, woon in Meppel en ben getrouwd met Mireille. Ik heb vijf dochters waarvan er drie voetballen. Ik kom uit het onderwijs, maar heb al een tijdje geleden de overstap gemaakt naar de accountantswereld. Ik werk daar als salarisadviseur.

Op mijn achtste ben ik gaan voetballen bij toen nog MJV het latere FC Meppel. Al snel was duidelijk dat ik meer talent had als keeper dan als voetballer. Ik heb bij FC Meppel alle standaard jeugdteams doorlopen en ben op mijn 18e  als vaste keeper terecht gekomen in het eerste. In die tijd werd van eerste elftalspelers verwacht dat je een jeugdteam ging trainen. Ik ben begonnen bij de E-pupillen en later de D-pupillen.

Op mijn twintigste kreeg ik een virusziekte waardoor mijn voetbalcarrière op niveau voorbij was. Ik heb toen twee jaar niet kunnen voetballen en ben uiteindelijk via het zaalvoetbal weer op het veld terecht gekomen waarna ik  nog in diverse senioren-teams heb gespeeld. Na een beenbreuk vier jaar geleden heb ik besloten te stoppen met zelf voetballen. Inmiddels speel ik wel weer 7 tegen 7. In de jaren dat ik nog speelde heb ik jeugdteams getraind en met name keeper training gegeven aan jeugdkeepers.

Na het stoppen als actiefvoetballer kwam al snel de vraag of ik geen meisjesteam wilde trainen. Ik was  veel bij deze teams aanwezig, omdat een dochter van mij in een  meisjesteam  speelde.  Net als (helaas) nog velen vroeg ik mij af of trainer van een meidenteam wel iets voor mij zou zijn. Ik ben er in gestapt en heb daar geen moment spijt van gehad. Natuurlijk zijn meiden anders maar het niveau van het meiden- en damesvoetbal gaat echt snel omhoog. De beleving van voetbal is anders maar dat maakt het ook uitdagend.

Ik vind dat als je trainer van een team bent , je er ook zaterdag bij moet zijn. De wedstrijden van de zaterdag leveren de stof op voor de trainingen van de volgende week. Je leert geen voetbal van alleen de wedstrijden.  Twee seizoenen heb ik de meiden van FC Meppel MO17 getraind. Ik ben een trainer die van aanvullend voetbal houdt, veelal in een 4-3-3 systeem. Daarbij is een solide achterhoede van groot belang. Met name de as op het veld moet goed staan. Mijn motto is, we hoeven geen kampioen te worden (mag uiteraard wel), maar aan het einde van het seizoen moeten we constateren dat iedereen beter is geworden.

Volgend seizoen gaan FC Meppel en Alcides samen verder met MO19, MO17 en MO15. Ik heb besloten om niet mee te gaan in deze samenwerking. Eigenlijk had ik besloten om te stoppen als trainer. Nadat  ik daar een week over na had gedacht kwam ik tot de conclusie dat ik het coachen enorm zou missen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een vereniging waar nog een vacature was voor trainer MO15 of MO17. Ik denk dat het ook goed is om eens bij een andere vereniging te kijken. Door de ervaringen van de laatste twee jaren heb ik wel een beeld van het niveau van het meidenvoetbal in de regio. Rouveen MO17 is een team waar wij als FC Meppel MO17 driemaal tegen gespeeld hebben. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk wedstrijden van tegenstanders te bekijken. Daarbij had ik de meiden van Rouveen driemaal bekeken. Rouveen MO17 is een ploeg waar veel voetbal in zit, maar waar ook nog wel uitdagingen zitten. Toen ik op de site van de SC Rouveen zag dat er voor dat team nog een trainer werd gezocht, was ik al snel geprikkeld. Ik zie dit team als een hele mooie uitdaging om mijn enthousiasme en voetbalkennis aan  over te dragen. Ik heb dan ook een mailtje naar Theo Bolks (TC-lid) gestuurd waarna een gesprek volgde. Van beide kanten is dit gesprek als positief ervaren. Ik heb wel aangegeven dat ik ook gesprek met de spelers wilde. Theo heeft vervolgens een gesprek met leidster Ilse van Lente geregeld en met vijf speelsters. Ik ben heel blij dat ik de trainingen en de wedstrijden  op zaterdag samen met Ilse kan doen.  Het is voor mij van essentieel belang dat er een vrouw bij is, vooral als er iets met een speelster gebeurd.  Nadat ook de aanwezige meiden van Rouveen MO17 aangaven dat het ze het met mij wel zagen zitten, hebben we elkaar de hand gegeven. Een uitdaging waar ik zin in heb.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de vereniging SC Rouveen niet echt goed ken. Maar daar zal ik aanwerken. De eerste indrukken zijn positief en ik heb de indruk dat zaken goed geregeld zijn. Uiteraard is het nieuwe complex iets waar Rouveen trots op kan zijn en staat dat borg voor goede trainingsomstandigheden. Bij mijn eerste gesprek liep ik oud collega Klaas Mijnheer tegen het lijf en bij mijn tweede gesprek stond oud klasgenoot Jan Dunnink ineens in de deuropening. Zo zie je de wereld is maar klein.

Ik ben van mening dat niemand belangrijker is dan het team en dat geen enkel team belangrijker is dan het belang van de vereniging, in dit geval Rouveen. Dit jaar hebben we als FC Meppel MO17 voor de winterstop geen wedstrijd verloren. De beste speelster van het team is toen doorgeschoven naar Dames-1, omdat ze daar nodig was. Je moet als teams elkaar helpen en ik zal dat ook doen waar nodig, uiteraard in overleg met speler en ouders. Ik ben groot voorstander van uitdagingen geven aan spelers. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat je in het kader van beter worden, een MO17 speelster eenmaal per week of eenmaal per twee weken laat meetrainen met DA1. De speelsters van MO17 zijn immers de toekomstige spelers van DA1.

Ik heb zin aan vakantie, maar sta ook te trappelen om te beginnen bij SC Rouveen.

Ik hoop snel kennis te maken met “ de mensen” van de SC Rouveen.

Jan van der Veen

****

Het bestuur en de TC wenst Jan een goede tijd toe bij de "Groen-Witten" van de SC Rouveen.

 

Lees meer
 

Indeling meidenteams

Onderstaand de indeling van de meidenteams voor volgend seizoen. Er zal geen MC-team meer zijn vanwege de beperkte aantallen. MO13-1
1. Krista Kattenberg
2. Myrthe de Witte
3. Marit Ubak
4. Bianca Korterink
5. Mirthe Russcher
6. Nienke Hokse
7. Silke de Haan
8. Maud Poolman
9. Noëmi Friesen
10. Myron Balder
11. Mandy Slag
12. Marleen Kwakkel
13. Rebecca Braamskamp
14. Emma Petter
15. Jolien Dunnink
16. Lara Mijnheer
17. Jasmijn Slag

MO17-1
1. Debby Petter
2. Stefanie Boermans
3. Iris Kuiper
4. Iris Harink
5. Lisanne Dunnink
6. Melissa Nijboer
7. Jasmijn Spijker
8. Kim Korterink
9. Lodé Lindeboom 
10. Ilse Hulst
11. Michelle Tiemes
12. Avithal Veerman
13. Marijke Trompetter
14. Vera Schra
15. Tessa Mulder
16. Anna Knoll
17. Jody Stam
18. Susanne Trompetter
19. Merel Holterman

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn, neem dan contact op met Theo Bolks of Ilse van Lente.
Lees meer