Rouveen JO8-1 · Rouveen JO8-1 door in de beker
09 september 2018 10:36 - Door: Erik Dunnik - Bekeken: 95

Rouveen JO8-1 heeft zich als eerste team van de vereniging al geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB beker.

Door 2 overwinningen en het terugtrekken van Staphorst JO8-1 is men afgelopen zaterdag winnaar van de bekerpoule geworden.

Voor de talentvolle jongens van JO8-1 was het wennen om voor het eerst een wedstrijd te spelen op een groter veld met pupillendoelen en dus ook voor het eerst met keeper. Vorig seizoen bij JO7-1 in de minidivisie te Meppel waren ze gewend om 4 tegen 4 te spelen zonder keeper op het kleine (lage) trainingsdoeltje.

De 1e wedstrijd vond zaterdag 1 september plaats op ons eigen sportcomplex in Rouveen en de tegenstander deze ochtend was SVN'69 JO8-2. Na een voorzichtig begin werd er uiteindelijk een 9-3 overwinning behaald. Een goed begin dus in deze bekerpoule en de nieuwe spelregels hadden ze snel onder de knie.

Afgelopen zaterdag werd de 2e bekerwedstrijd in Zwartsluis gespeeld tegen DESZ JO8-2. Een tegenstander die een maatje te klein was voor onze jongens. Leiders Jurjan en Allard hadden daarom tijdens de wedstrijd de doelstelling uitgesproken om alle spelers van het eigen team een doelpunt te laten maken. Met als resultaat dat er heel veel en goed werd overgespeeld en daardoor de doelstelling ook behaald werd. Alle 8 jongens wisten het net te vinden en zodoende een 0-16 overwinning binnen te slepen.

Door het terugtrekken van Staphorst JO8-1 is ons team komende zaterdag vrij en daarmee ook al geplaatst voor de volgende bekerronde.

We wachten de loting met spanning af en hopen dat meerdere teams van onze vereniging ons voorbeeld gaan volgen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.