Rouveen JO19-1 · Prijzenregen voor Rouveen O23
25 juni 2018 12:11 - Door: Bart Kattenberg - Bekeken: 241
Hollandscheveld - Zaterdag 23 juni vond de 8ste editie van het Nico Blokzijl-toernooi voor teams O23 plaats. Met 4 elftallen die redelijk gelijkwaardig aan elkaar bleken, was het een spannend toernooi. Gastvereniging VV Hollandscheveld hield de wisselbeker op eigen bodem door eerste te worden en SC Rouveen ging er met een knappe tweede plaats vandoor. Tevens werd de prijs voor beste keeper van het toernooi gewonnen door Daan, waardoor Rouveen met 2! prijzen huiswaarts keerde.
In alle vroegte begon het toernooi in Hollandscheveld met de groepswedstrijden. In de groepsfase verloor Rouveen achtereenvolgens van HODO, Hollandscheveld en Hoogeveen. Daardoor was de eindstand in de poule als volgt:

1. VV Hoogeveen - 9 punten
2. VV Hollandscheveld - 4 punten
3. SV HODO - 4 punten
4. SC Rouveen - 0 punten

Dat betekende dat Rouveen in de kruisfinale moest aantreden tegen Hoogeveen, de ploeg waarvan eerder nog kansloos met 3-0 werd verloren. Hoogeveen was torenhoog favoriet, maar niks was minder waard: Rouveen speelde een goede wedstrijd en won met 2-0. En zo stond Rouveen, na slechts 1 gewonnen wedstrijd, plots in de finale. De finale-wedstrijd tegen Hollandscheveld was spannend, maar beide ploegen forceerden weinig. Daardoor bleef het 0-0 en kwam het aan op strafschoppen. De eerste 8 penaltys waren allen raak, waarna Hollandscheveld miste.. de kans voor Jean-Paul om de strafschoppenserie te beslissen. Echter schoot hij mis, waarna ook Dylan zijn penalty miste. Dat betekende een 5-4 einstand na strafschoppen in het voordeel van Hollandscheveld. 

Rouveen sloot het seizoen, met de tweede plaats, toch goed af en mocht zich na het toernooi gaan opmaken voor het afsluitende teamuitje bij aanvoerder Bouwmeester. Ook het teamuitje bleek een daverend succes, evenals de speeches van trainer en aanvoerder waarin er veel lovende woorden waren voor dit geslaagde seizoen. Het bleef nog lang onrustig in Rouveen en er werd tot in de late uurtjes doorgefeest..

------------

Namens JO19 danken wij eenieder voor de support dit seizoen, in het bijzonder Bert Troost, die elke wedstrijd langs de kant te vinden was. Ook bedanken we Willeke Dunnink en Judith van Keulen voor de fotoverslagen van dit seizoen. En als laatste willen wij ook de spelers en staf van JO17 nog bedanken voor de goede samenwerking, waardoor het ons beiden (bijna) altijd lukte om een elftal op de been te krijgen. 

Een speciale vermelding voor Joshua Avant: bedankt voor je inzet in de vele wedstrijden dit seizoen!

Selectie JO19
Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.