Rouveen JO17-1 · Rouveen JO17-1 wint van HH'97
09 september 2018 10:17 - Door: Erwin Balder - Bekeken: 160
Na de nederlaag tegen de Weide van vorige week, mochten wij nu aantreden tegen HH'97 in de beker. Dat dit een lastige wedstrijd zou gaan worden was wel duidelijk. Zij wisten namelijk de eerste bekerwedstrijd met 4-1 te winnen van staphorst. Jan-Danie en Rafael ontbraken vandaag nadat zij nog niet hersteld waren van de blessure's die zijn vorige week hadden opgelopen.

Al snel was duidelijk dat we te maken hadden met een fysiek sterke tegenstander en de eerste 15 minuten hadden wij het dan ook heel erg lastig. Het was HH'97 wat steeds in de aanval was en wij hadden daar in het begin geen antwoord op. Zo kwam HH'97 in de 16de minuut dan ook terecht op voorsprong. Na een goede aanval over de rechterkant wist de spits een lage voorzet simpel binnen te tikken, 0-1.

Toch wist Rouveen na deze treffer zich te herpakken en kwamen we meer en meer in de wedstrijd. Vooraf hadden we al gezegd om vooral op het middenveld in balbezit uit de duels te blijven en te gaan voetballen, dit begon steeds meer en meer te lopen en zo kregen we zelfs enkele kansje, Zo kon Roy een corner net niet binnen kopen en kopte Wilco een voorzet net over. In de 20ste minuut besloot Eric mee te gaan naar voren, hij sneed de 16 in en werd van achter aangetikt, de scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Eric wist we raad met de buitenkansje en zo was het al weer 1-1.

Hierna volgde 20 hele sterke minuten van onze kant en kregen we meer en meer kansen. Zo stuurde Jshua in de 23ste minuut Wilco weg en waar hij vorige week in een 1 tegen 1 duel met de keeper de paal wist te raken, wist hij hij deze kans nu wel af te ronden en zo stond wij op een 2-1 voorsprong. 10 minuten later kwamen we zelfs op een 3-1 voorsprong! na een goede counter en een paar prima combinaties zette Joshua dit keer Aron vrij voor de keeper en de kleinste man o het veld wist hier goed mee om te gaan en schoof de bal heel rustig het doel in.  Nog geen twee minuten later wist Joshua zijn sterke wedstrijd ook nog te belonen met een goal. Na een goede combinatie met Jan kon hij de 4-1 binnen schieten. Nu volhouden tot aan de rust want deze voorsprong hadden wij niet verwacht. Helaas wist HH'97 vlak voor rust nog te scoren. Na een communicatiefout tussen Joshua en Eric wist de rechtsbuiten de bal op mooi wijze achter bas te schieten.

Zo zochten we de kleedkamers op met een 4-2 voorsprong. Een hele sterke eerste helft an onze zijde en nu dit volhouden was het advies. Bart kwam er in voor Aron en zo starte we aan de tweede helft.

De tweede helft was een redelijk eenrichtingsverkeer. HH'97 was constant in de aanval en wij konden niets anders dan tegenhouden. Maar onze veredediging stond vandaag als een huis. Eric stuurde de man goed aan en Bas verkeerde in een bloedvorm, hij wist ons een paar keer op fantastiche wijze op de been te houden met zijn goede reflexen. Stefan kon na 10 minuten in de tweede helft helaas niet verder vanwege een pijnlijke enkel en zo kwam Ruud op de rechtsbkc te spelen. Kosrt hierna wist HH'97 toch te scoren. Een hoge voorzet vanaf rechts kwam bij de tweede paal waar de linksbuiten slim bij Ruud was weggelopen kon zo de 4-3 op het bord schieten.

Wij kregen hierna twee grote kansen, helaas was de keeper van HH'97 in een een tegen duel de baas over Bart en kwam een voorzet van Jan net niet bij Roy. Met nog 20 minuten te gaan kreeg Eric helaas weer last van zijn hamstring en moest noodgedwongen naar de kant. Björn kwam erin en Joshua nam de positie van Eric over. HH'97 probeerde van alles maar wij wilden niet van wijken weten en hielden knap stand.

Na dik 80 minuten spelen floot de prima leidende scheidsrechter Vos voor het einde en wisten wij op zeer knappe wijze de 3 punten in Rouveen te houden.
Volgende week komen de buren uit staphorst op visite bij ons. Zij zijn al uitgeschakeld in de beker en wij kunnen bij winst en een gunstig resultaat bij de wedstrijd de Weide - HH'97 nog door in de beker. Om 10:15 zal er afgetrapt worden, komt dat zien.


Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.