Rouveen JO17-1 · 3 punten blijven in Rouveen
08 april 2018 09:32 - Door: Erwin Balder - Bekeken: 210
Na het gelijkspel van vorige week tegen DZOH, moest er vandaag wat recht gezet worden tegen WIJC. Een tegenstander die we voor de winter ook al hadden gehad en toen met 3-1 wisten te winnen. Vandaag moest die overwinning er opnieuw komen.

Na een wat aftastend begin waarin WIJC de eerste 10 minuten de betere ploeg was en ook een paar kleine kansjes kreeg, namen we het heft in handen. Er werd makkelijk gevoetbald en er paar mooie aanvallen werden uitgevoerd. Vooral met de opkomende Arjen op links en Rafael op rechts had WIJC moeite. Tot aan de 20ste minuut waren er een paar speldenprikjes van onze kant en een paar schoten van grote afstand die de juiste richting (nog) misten.

In de 22ste minuut kwam de 1-0 wel op het scorebord, na een prachtige lange bal van Eric, die hem over de verdediging heen legde, was Bart goed doorgelopen en kwam alleen voor de keeper te staan. Bart wist de bal op fantastiche wijze af te ronden door de bal met veel gevoel over de keeper heen te tillen. En door was de bedoeling! 3 minuten later kregen we een corner, deze werd niet al te best genomen, maar de afvallende bal kwam op zo'n meter of 30 voor de voeten van Arjen. op de training wil Arjen (zoals hij het zelf noemt) een knoepert produceren, en zo besloot hij vandaag dit ook maar eens in de wedstrijd te doen. De bal ramde hij precies in de verre kruising, een wereldgoal bracht ons zo op 2-0.

Dit was tevens de ruststand, in de rust doorgenomen om zo door te gaan en zo snel mogelijk uit lopen en WIJC niet het gevoel geven dat er iets te halen viel vandaag in Rouveen.

Zo'n 10 minuten na rust kwamen geheel volgens plan op 3-0. Na een prima corner an Vincent wist Roy de bal binnen te werken. Maar na deze goal kantelede het spel volledig, WIJC kwam vrij snel na deze goal op 3-1. Een speler bij WIJC dacht, wat Arjen kan dat kan ik ook. zo'n beetje vanaf de middellijn ramde hij de bal over Gerben heen. 5 minuten later werd het nog erger voor ons, want de spits van WIJC wist alleen op Gerben af te komen en zelfs de 3-2 te maken. Die 10 minuten die hierna volgde waren billenknijpen aan onze kant. WIJC kreeg nog een hele goede kans, echter kopte een speler, gelukkig voor ons, de bal van dichtbij bij Gerben in de handen.

De laatste 10 minuten kreeg we weer iets meer controle, er waren nog een paar kansen voor ons via Arjen, Jan en Rafael maar gescoord werd er niet meer.

Zo bleven de 3 punten vandaag in Rouveen en zijn wij op de ranglijst naar de 4de plaats gestegen. Nu op naar volgende week, dan spelen we om 12:00 in Coevorden tegen Raptim

Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.