Rouveen JO17-1 · Rouveen JO17 komt niet verder dan gelijkspel
12 maart 2018 15:01 - Door: Erwin Balder - Bekeken: 197
Afgelopen zaterdag begon dan eindelijk de competitie weer voor ons, onder mooie weersomstandigheden was Nieuw Buinen JO17-1 onze tegenstander. Deze tegenstander was voor ons totaal onbekend en we wisten dus niet wat we konden verwachten. 
Al snel in de eerste helft was duidelijk dat het een goede tegenstander voor ons was, fysiek erg sterk en met snelle buitenspelers hadden we het voor de eerste helft erg lastig. 

Nieuwe Buinen was de ploeg in de eerste helft met het meeste balbezit, maar kansen waren er niet te melden, zowel voor hun als voor ons. Zo zochten we met een 0-0 tussenstand de kleedkamer op. Daar besloten we om het iets anders neer te zetten in de tweede helft, aangezien we het lastig hadden op de vleugels met vooral hun backs die alle ruimte kregen om mee op te komen.

Deze omzetting pakte direct erg goed uit en in het begin van de tweede kregen we veel meer grip op onze tegenstander. Dit resulteerde al heel snel in een hele grote kans voor ons. Na een goede actie van Roy aan de linkerkant, kon hij de bal voorgeven op Jan, zijn poging werd helaas geblokt en in tweede instantie kon Vincent de bal er helaas ook niet in krijgen. Maar de toon was gezet voor wat betreft een ander beeld in de tweede helft. We konden tot nog toe de aanvallers van Nieuw Buinen van onze goal afhouden en zelf meer en meer in de aanval gaan opzoek naar een goal. Zo kregen we halverwege de tweede helft de uitgelezen kans om de score te openen. Joshua was op rechts doorgebroken en sneed zo het strafschop gebied in, de verdediger van Nieuw Buinen was zowel handen als voeten nodig om Joshua te stoppen en dit lukte hem ook nog. Alleen was de manier waarop niet geheel volgens de regels en kon de scheidsrechter niet anders dan ons een strafschop toe te kennen. Normaal gesproken is dit een kolfje naar de jand van Eric, alleen was hij iets hiervoor geblesseerd uitgevallen. Vincent nam de verantwoordig als aanvoerder opzich en ging achter de bal staan, helaas schoot hij de bal net aan de verkeerde kant van de paal.

Na dit moment kregen we het even erg lastig en mogen Gerben bedanken voor zijn optreden van deze wedstrijd, door twee fabuleuze reddingen wist hij zijn door schoon te houden. Vooral zijn redding op een doelpoging binnen de 5 meter was fantastisch. Zo golfde het spel de laaste minuten over en weer met enkele grote kansen voor Nieuw Buinen en wat speldeprikjes van ons en floot de scheidsrechter na 80 enerverende minuten af met een 0-0 stand op het scorebord.

Gezien het spelbeeld en de kansen verhouding is dit een uitslag die wel terecht is, natuurlijk hoop je op winst en dat had ook gekund deze wedstrijd, maar we hadden hem ook net zo goed kunnen verliezen. Dus moeten we uiteindelijk tevreden zijn over deze uitslag. Nu op naar 24 maart waneer een wederom totaal onbekende tegenstander, SVV uit Schoonebeek op ons wacht, aftrap is om 10:15 in Rouveen

Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.