Rouveen JO17-1 (B1)

Laatste uitslag
ST Steenwijkerwold/Willem - Rouveen JO17-1 (B1)  ·  5-1

Volgende wedstrijd
Rouveen JO17-1 (B1) - Flevo Boys JO17-2  ·  25/11 · 10:15

Trainingstijden
Maandag19:00-20:30 uur
Woensdag19:00-20:30 uur

Begeleiding
TrainerErwin Balder
LeiderElriko Slager
Ass. scheidsrechterGerko Buitenhuis
SC Rouveen B1 komt uit in de 1e Klasse K Noord, en wordt gesponsord door: Kaasspecialiteiten CZ Rouveen

Spelersoverzicht
1.Bart Trompetter
2.Vincent Harink
3.Arjen Palland
4.Jan-Danie Gunnink
5.Julian Veldman
6.Eric Bloemert
7.Roy van der Horst
8.Stefan Leeftink
9.Ruben PiŽst
10.Silvan Kompagnie
11.Gerben Pullen
12.Patrick Hulst
13.Jan ter Harmsel
14.Maik Stegeman
Programma
25/11Rouveen JO17-1 (B1)-Flevo Boys JO17-210:15
02/12FC Wolvega JO17-1-Rouveen JO17-1 (B1)14:30
09/12Rouveen JO17-1 (B1)-Olympia'28 JO17-110:15

Uitslagen
18/11ST Steenwijkerwold/Willem-Rouveen JO17-1 (B1)5-1
11/11Rouveen JO17-1 (B1)-SJO WIJC JO17-13-1
04/11Staphorst JO17-1-Rouveen JO17-1 (B1)3-1
28/10Rouveen JO17-1 (B1)-SC Emmeloord JO17-10-3
14/10SVM JO17-1-Rouveen JO17-1 (B1)0-1

Zware nederlaag Rouveen JO17-1

In slechte weersomstandigheden, op een dramatisch veld mochten wij aantreden tegen Steenwijkerwold JO17-1. Al vanaf minuut 3 liepen wij achter de feiten aan, een rare situatie voor ons doel die niet geod weggewerkt werd en in ons doel belande betekende al snel een 1-0 achterstand. Hierna kwamen we wel beter in de wedstrijd en kregen via Patrick een grote kans om op gelijke hoogte te komen, maar deze wist de keeper helaas te keren. Eric was met een vrije bal nog een keer dichtbij de gelijkmaker, maar ook deze poging wist de keeper te keren. 
Na een half uur kwam Steenwijkerwold, na een miscommunicatie bij ons, op een 2-0 voorsprong. Dit was tevens de russtand.

In de tweede helft probeerde wij de tegenstander direct vast te zetten en dit lukte de eerste 10 minuten behoorlijk. Kansen voor Jan en Joshua waren er maar het mocht helaas niet zo zijn. Na deze 10m minuten kwam Steenwijkerwold onder onze druk vandaan en wist de 3-0 te maken. Hierna ging er iets te veel mis bij ons en wist Steenwijkerwold uit te lopen naar een 5-0 voorsprong.

Vlak voor tijd wist Stefan de eretreffer nog te maken en gingen we met een 5-1 nederlaag naar huis. Een zware nederlaag waar we veel dingen van kunnen leren. Nu de rug weer rechten en op naar volgende wedstrijd, deze is komende zaterdag thuis tegen Flevo Boys JO17-2. Hierin hebben wij na deze nederlaag wat recht te zetten.
Lees meer
 

Rouveen JO17 verslaat WIJC

Na de nederlaag van vorige week, stond dit weekend WIJC thuis op het programma. WIJC stond net boven ons op de ranglijst met 7 punten. Dus een overwinning zou nodig zijn voor ons om over de tegenstander op de ranglijst te gaan en een paar plekken te klimmen.

We starten net als vorige week in een 4-4-2 opstelling en de bedoeling was om de tegenstander direct vast te zetten. Dit gebeurde ook en we hadden WIJC direct vast op hun eigen helft. Het duurde ook niet lang of de eerste mogelijkheid was een feit. Nadat Vincent de bal eerst op de keeper schoot en deze de bal niet goed weg kon werken, Vincent hierdoor weer in balbezit kwam en zo Jan kon bedienen die de bal beheerst binnenschoot. na 5 minuten spelen stond de 1-0 al op het bord, een betere start konden wij ons niet wensen.

Rouveen ging door met aanvallen en de volgende grote kans volgde al snel. Na een goede actie van Stefan die bal voorgaf op de inkomende Patrick. Hij had helaas (nog) geen geluk met de afronding want de bal belande helaas op de paal. Wij hielden de tegenstander goed onder druk en deze kwamen er dan ook maar sporadisch uit. Een vrije trap die goed door Gerben verwerkt werd was eigenlijk het enige wapenfeit van WIJC in de eerste helft. Kwam de tegenstander er wel een keer door dan was het altijd wel Jand-Danie, Maik of Arjen die hier al vroegtijdig een stokje voor stak en er geen gevaar gesticht kon worden.

Na een klein half uur spelen was het Eric die Stefan goed de diepte instuurde, Stefan die op zijn kenmerkende manier twee tegenstanders omspeelde en de bal opnieuw voorgaf op Patrick. Nu kon Parick de bal goed binnenglijden en de 2-0 aantekenen. Zo zochten wij na een prima eerste helft met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op. We hadden volledige controle in deze wedstrijd en moesten dit vasthouden en proberen direct na rust de score uit te breiden om zo de wedstrijd makkelijk uit te voetballen.

Na rust waren de eerste tien minuten iets rommeliger en kn WIJC iets meer in balbezit komen, tot kansen kwamen zij echter niet. Na deze 10 minuten namen wij de controle weer over en wedr er nadrukkelijk naar de 3de treffer gezocht. Na goed doorzetten van Maik kon hij Roy bedienen die van een meter of 20 de bal op een hele mooie wijze in het doel ramde, 3-0. Nu was het zaak om de wedstrijd uit te voetballen en de score eventueel nog verder uit te breiden. Eric was een paar mee opgekomen en was opzoek naar een treffer, hij had echter geen geluk vandaag wat betreft het vinden van zijn doelpunt. Bart was nog een keer dichtbij een 4-0 voorsprong maar zijn schot belande helaas op de lat.

De wedstrijd was gespeeld en de teugels werden iets losgelaten. Ook kwam de vermoeidheid er een beetje in, wat absoluut geen schande is, want de manier hoe de jongens deze wedstrijd gespeeld hadden vergt veel energie. Zo kon WIJC 10 minuten voor het einde nog een gevaarlijk doorkomen over rechts, de voorzet die kwam hadden wij helaas geen antwoord op en zo werd het nog 3-1.

Na 80 minuten spelen floot scheidsrechter Meijer voor het einde van de wedstrijd, een dik en dik verdiende overwinning was een feit. De manier van spelen geeft ons veel goede energie na de volgende wedstrijden. Volgende week wacht ons wederom een lastige wedstrijd, Steenwijkerwold is dan de tegenstander en zij staan met precies 3 punten meer net boven ons op de ranglijst.
Lees meer