Rouveen JO15-2 · Een goed spelend Rouveen C2 wint op zwaar terrein.
07 oktober 2017 20:49 - Door: Arjan Dunnewind - Bekeken: 225
Een goed spelend C2 laat zich niet aan de kant zetten.
FC Oldemarkt JO15-1 - SC Rouveen JO15-2

Vorige week had SC Rouveen thuis zijn eerste overwinning weten te behalen op FC Kraggenburg JO15-1G.
Met een 7 – 1 nederlaag, was FC Kraggenburg huiswaarts gekeerd. Vandaag onze 2de uitwedstrijd tegen FC Oldemarkt, die momenteel koploper was. Uit de twee wedstrijden die ze gespeeld hadden, was het hun gelukt, om de maximale score te behalen. 20 doelpunten voor, en 0 tegen. Met andere woorden, we konden onze borst wel nat gaan maken. Op zich ook niet moeilijk, doordat het eigenlijk de gehele wedstrijd miezerde. De paraplu, was vandaag geen overbodige luxe. Klokslag 12:00 blies de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit. Vanaf het begin, zat SC Rouveen er vol op, en gaf FC Oldemarkt niet de kans om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Via Damian Slag en Rody Ubak, had SC Rouveen de score eigenlijk al moeten openbreken, maar helaas stond het vizier van deze beide heren nog niet helemaal scherp. Tot aan de 20ste minuut, was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht, en mocht het een wonder heten, dat de stand nog 0 – 0 stond. Een stand, waar de gastheren hun handjes voor mochten dichtknijpen. Helaas kreeg SC Rouveen de rekening gepresenteerd in de 22ste minuut voor het slordig omgaan met de geboden kansen. Door slecht uitverdedigen aan de kant van SC Rouveen wist FC Oldemarkt opeens alleen voor keeper JoŽl Witte te verschijnen. Tegen de verhouding in, wist FC Oldemarkt de 1 – 0 op het scorebord te prikken. SC Rouveen was even een beetje van slag, maar gaf gelukkig geen doelpunten meer weg. Langzaam herpakte SC Rouveen zich. Uit een aanval uit het boekje wist Rouveen kort voor het rustsignaal via Rody Ubak langszij te komen. 1 – 1 ruststand hierdoor.

Rust, tactisch overleg, elkaar scherp houden, kort op de man, kansen afmaken.

FC Oldemarkt kwam beter uit de kleedkamer dan SC Rouveen. Gelukkig was dit maar van korte duur, en na een minuut of 10 in de tweede helft, was SC Rouveen weer bij de les. Nadat Aron Mussche en BjŲrn Trompetter de kans hadden laten liggen om op voorsprong te komen, lukte het even later Rody Ubak wel om iedereen die Rouveen een warm hart toedraagt te laten juichen. Opnieuw een aanval om van te dromen. Aron Mussche werd gelanceerd vanuit het middenveld. Hij kapte zijn tegenstander uit, en wist BjŲrn Trompetter te bereiken, die vervolgens zag dat Rody Ubak er veel beter voorstond dan hijzelf. Met een subliem tikkie wist hij Rody vrij voor de keeper te zetten. Met zijn 2de van deze middag zette Rody de tussenstand op 1 – 2 in het voordeel van SC Rouveen. Even later had RaffaŽl Compagner de pech dat zijn vrije trap van grote afstand boven op de lat uiteen spatte. Was dit een doelpunt geweest, dan deed deze goal zeker mee aan de verkiezing “doelpunt van het jaar”. FC Oldemarkt gaf zich nog niet gewonnen, en deed er alles aan om langszij te komen, maar de verdediging van SC Rouveen, stond als een huis. Met nog een minuut of vijf op de klok, kreeg Roy Eekhoorn de bal ongelukkig op zijn arm na een poeier van ťťn van de voorwaartsen van FC Oldemarkt. Ondanks, dat er van opzet geen sprake was, floot de scheids voor een penalty. Deze penalty werd onberispelijk binnen geschoten, hierdoor leek de wedstrijd te zullen gaan eindigen in een 2 – 2 gelijkspel. Gelukkig bleek niets minder waar. SC Rouveen gaf de moed niet op. Geoffrey Braamskamp wist de bal te ontfutselen, en stuurde Rody Ubak de diepte in. Rody keek goed om zich heen, en wist de bal haarscherp bij BjŲrn Trompetter te bezorgen. En hij was het die vervolgens de keeper van FC Oldemarkt het nakijken gaf. 2 – 3 eindstand hierdoor. Over de gehele wedstrijd genomen, was SC Rouveen zeker de verdiende winnaar

De ziekenboeg van Rouveen C2 loopt langzaam leeg , en we hopen om over een aantal weken met onze eigen spelers verder te gaan, maar we willen Bjorn Trompetter bedanken voor zijn perfecte inzet vanmorgen.

Onze vaste reporter Henrie Mussche bedankt voor het verslagReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.