Rouveen 5

Laatste uitslag
VENO Za 3 - Rouveen 5  ·  1-3

Volgende wedstrijd
Rouveen 5 - FC Meppel 6  ·  21/04 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:30 uur
Donderdag20:30-21:30 uur

Begeleiding
LeiderErwin Harink
LeiderJasper Dunnewind


Klik hier voor spelers foto's seizoen 2008/2009

SC Rouveen 5 komt uit in de Reserve 6e Klasse Noord,
en wordt gesponsord door: Groenrecycling Rouveen BV.

Website: http://www.groenrecyclingrouveen.nl
 
Selectie voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.RenÚ Mijnheer
2.Ibrahim Hooikammer
3.Frank Laan
4.Gernand Vos
5.Jasper Dunnewind
6.Robert Korterink
7.Erwin Harink
8.Kristiaan van Reel
9.Matthijs Bouwmeester
10.Marc Kuiper
11.Jarno Visscher
12.Ron Dunnink
13.Bart Douma
14.Robert van Reel
15.Martijn Boldewijn
16.Robin Oldeman
17.Mark Korterink
18.Christian Veijer
Programma
21/04Rouveen 5-FC Meppel 614:30
28/04SVBS'77 2-Rouveen 514:30
12/05Ens 3-Rouveen 514:30
26/05Alcides 2-Rouveen 514:30
31/05Rouveen 5-Staphorst 819:45

Uitslagen
14/04VENO Za 3-Rouveen 51-3
24/03Flevo Boys 6-Rouveen 51-3
17/03Rouveen 5-vv Steenwijk 13-2
10/03SVM 4-Rouveen 51-0
13/01Rouveen 5-BSC'68 84-6

Het weekend van schwalbes, kaarten en startkabels

Na twee voetbalvrije zaterdagen stond er op zaterdag 14 april 2018 een uitwedstrijd in Vollenhove tegen VENO 3 op het programma voor Rouveen 5. VENO werd in de eerste competitiewedstrijd met 5-0 verslagen, maar zette na de winterstop een goede reeks neer waardoor ze aansluiting met de top 3 hebben weten te vinden.

Door afwezigheid van Ibrahim Hooikammer, Rene Mijnheer, Frank Laan en Christian Veijer werden Marco Timmerman en Rinus Spijkerman van Rouveen 4 opgetrommeld en was het aan leider Gernand Vos de taak om met enige creativiteit een opstelling te maken, hij kwam met de volgende namen:

Doel: Robin Oldeman
Verdediging: Robert van Reel, Bart Douma, Jasper Dunnewind, Matthijs Bouwmeester
Middenveld: Marc Kuiper, Erwin Harink, Martijn Boldewijn
Aanval: Mark Korterink, Ron Dunnink, Jarno Visscher

Wissels: Robert Korterink, Marco Timmerman, Rinus Spijkerman


Voorafgaand aan de wedstrijd bleek dat de vrijwilligers van VENO de doelnetten hadden vervangen en deden ze via Facebook een verzoek aan het 3e van de vereniging om deze veelvuldig te testen vanmiddag. Om 14:30 floot scheidsrechter Leytens af en kon de wedstrijd beginnen.

Het duel begon saai en mede door het slechte veld werden er veel fouten gemaakt en slechte passes gegeven. Maar na loop van tijd had Rouveen in de gaten dat VENO het lastig had wanneer er druk werd gezet. Na een half uur kwam VENO slecht onder de druk van Rouveen uit en leverde het de bal erg gemakkelijk in, zodoende kwam de bal voor de voeten van Marc Kuiper terecht en hij probeerde het eens van een meter of 25, helaas leek de bal ver over te gaan en liep hij terug naar zijn positie. Wat hij niet in de gaten had was dat de bal door de wind heel snel daalde en per pardoes in de goal viel: 0-1 Rouveen. Vlak na de 0-1 viel een van de spelers van VENO uit en viel ene Pieter in, dit is natuurlijk niet heel bijzonder, maar onthoud deze naam toch nog maar even. Er was in de eerste helft nog 1 spraakmakend moment: Robert van Reel kreeg het aan de stok met de linksbuiten van VENO en werd licht geraakt, het daarop volgende acteerwerk van Robert zorgde voor een verdeling van hilariteit en frustratie bij de veldspelers. De scheidsrechter was duidelijk en zat niet op zijn acteerwerk te wachten, dus Robert van Reel ging als een gewaarschuwd man de rust in.

Na rust kwamen Robert Korterink, Marco Timmerman en Rinus Spijkerman in de ploeg voor Erwin Harink, Jarno Visscher en Mark Korterink.

Vlak na rust werd het al gauw 0-2: Robert Korterink kwam op via de rechterkant en wist de vrijstaande Ron Dunnink te vinden, hij wist vervolgens de bal langs de keeper en in het net te krijgen.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan was Martijn Boldewijn het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter en liet hem dit duidelijk weten: de scheidsrechter stelde dit niet op prijs een gaf hem geel, maar door aanhoudelijk commentaar kreeg de rechtshalf nogmaals geel en dus rood. Rouveen zag de bui al hangen en ging vol in de verdediging, echter werd er weer slecht uitverdedigd door VENO en kreeg Rouveen nogmaals een kans. De bal werd recht in de voeten van Ron Dunnink gespeeld, hij stuurde vervolgens Marco Timmerman weg die in eerste instantie op de keeper stuitte, maar in 2e instantie was het Rinus Spijkerman die Rouveen op 0-3 zette. Na de 0-3 begon het slotoffensief van VENO, helaas konden zij dit niet lang in overtalsituatie doen, want de invaller ‘Pieter’ (niet de meest wenselijke naam voor een voetballer) onderbrak een uitbraak van Rouveen door Jasper Dunnewind onderuit te halen en werd met nog 10 minuten te spelen met geel van het veld gestuurd.

Vlak voor tijd wist VENO er nog eens gevaarlijk uit te komen, gelukkig wist Bart Douma met een faire tackle op de bal in de 16 de aanval te stoppen. De scheids die 40 meter van de situatie af stond dacht hier anders over en wees onmiddelijk naar de stip, de goed genomen penal was onhoudbaar voor Robin Oldeman en zo stond het dus 1-3 met nog 5 minuten te gaan. Na deze goal gebeurde er weinig spraakmakends meer en zodoende gingen de 3 punten mee naar Rouveen.

Door deze overwinning is VENO zo goed als zeker geen kanshebber meer voor de titel en is Rouveen (voor even) weer koploper in de competitie.

Na de wedstrijd hunkerden de spelers van het 5e naar de helft die hen het meest dierbaar is, helaas ging deze wat later van start aangezien de BMW van Erwin Harink niet wilde starten. Nadat de conclusie getrokken was dat niemand startkabels had moest er ter plekke gezocht worden naar een setje. Gelukkig was er een Vollenhovenaar in de buurt die net een setje startkabels van zijn vrouw had gekregen en deze nog niet getest had, deze splinternieuwe kabels deden hun werk en zodoende kon er richting de kantine in Rouveen gereden worden om de overwinning te vieren.

De stand in de competitie is als volgt:

  1. SC Rouveen        13 wedstrijden – 31 punten
  2. SVBS                 13 wedstrijden – 30 punten
  3. Staphorst           11 wedstrijden – 29 punten

Volgende week speelt Rouveen thuis tegen nummer 8 FC Meppel en spelen SVBS en Staphorst tegen elkaar, wat het belang van deze wedstrijd des te groter maakt.

Tot langs de lijn!

 

PS: achteraf bleek een scherpe VENO-supporter de overtreding op Robert van Reel gefilmd te hebben en plaatste deze op youtube onder de titel ‘beste schwalbe ooit’. De video is te vinden via: https://www.youtube.com/watch?v=N9kIGw5YJnI

Lees meer
 

Er zit een luchtje aan 2018

Aangezien de tweede seizoenshelft inmiddels weer een paar weken onderweg is en de correspondent van Rouveen 5 zich schuldig heeft gemaakt aan een belofte is het weer tijd voor een (korte) update. Na de eerste seizoenshelft was de situatie bovenin dat SVBS, Staphorst en Rouveen allen binnen 2 punten van elkaar stonden en leek het tweede bedrijf van de competitie in het teken van een bloedstollende titelrace te gaan staan.

Het eerste competitieduel van 2018 stond gepland op 10 maart 2018 in Marknesse tegen SVM. Vol goede moed kwam de selectie van Rouveen 5 aan in de polder maar kwam het in de kleedkamer al snel voor een Kelderklassiaanse verrassing te staan (om het maar even zo te noemen). Want tussen de competitiewedstrijden door was op 13 januari het 8e team van BSC ’68 uit Benthuizen (Zuid-Holland) op trainingskamp in Rouveen en wilde graag een oefenwedstrijd tegen het 5e spelen. Dit was natuurlijk geen enkel probleem voor de welgemanierde spelers maar helaas had de wasvrouw deze liefdadigheidsactie niet in haar schema opgenomen, want op 10 maart kwamen de kleren in dezelfde staat uit de tas als dat deze er op 13 januari in waren gegaan. Hoe letterlijker wil je stank voor dank nog hebben? ;)

Om 14:30 stonden er dus 11 stinkende Rouveners in tenues onder de zwarte vegen aan de aftrap. Naast de smerige tenues had het overgrote deel van de selectie niet getraind in de winterstop, dus over een goede voorbereiding was er in ieder geval niet te spreken. Deze ‘voorbereiding’ koste Rouveen al na 5 minuten een tegendoelpunt. De rechtsback van de Poldenaren stoomde op en probeerde zijn geluk te vinden met een schot vanaf een meter of 30 en vond dat ook, zijn bal scheerde langs de goede kant van de paal en liet keeper Oldeman kansloos, 1-0 SVM. Maar vlak voor rust trok Rouveen de stand gelijk: het was Rene Mijnheer die aan de verdedigers ontsnapte en de ruststand op 1-1 bepaalde. Na de rust had Rouveen het betere van het spel maar wist het de kansen niet te verzilveren en zoals zo vaak treed dan de voetbalwet ‘maak je hem zelf niet, dan valt hij aan de andere kant wel’ in werking, en zo geschiedde. De ‘rechtsback van de 1-0’ wist na een aanval van Rouveen een counter op te zetten en zijn teamgenoot met een voorzet op maat te bereiken, deze aanvaller wist vervolgens met een fraaie kopbal de 2-1 einstand te bepalen.

Door het verlies van Rouveen en winst van Staphorst trad Rouveen 7 dagen later met een achterstand van 4 punten op Staphorst aan tegen Steenwijk. De scouts van Rouveen hadden dit team eerder bekeken in en tegen Staphorst en de conclusie van het scoutingsrapport luidde: ‘die gasten kunnen er niks van’. Daarentegen had Steenwijk de week voorafgaand 5-0 weten te winnen van nieuwkomer SCN 3, dus enige scherpte was vandaag wel vereist. Al snel bleek dat de door de scouts getrokken conclusie de prullenbak in kon want de mannen uit Steenwijk maakten het Rouveen bijzonder lastig. Dit was een reden voor Erwin Harink om zelf het heft in handen te nemen. Naast de looks van Marouane Fellaini blijkt er ook een Messiaanse dribbel in de mid-mid verscholen te zitten, want zonder enige moeite soleerde hij tussen de verdedigers door en als kers op de taart zette hij Rouveen op 1-0. Vlak voor rust kwam Steenwijk op 1-1 en met nog een half uur te gaan zelfs op een 1-2 voorsprong, wat betekende dat Rouveen alle zeilen bij moest zetten om niet vroegtijdig al de titelstrijd op te moeten geven en dat gebeurde! 20 minuten voor tijd belandde een schot vanaf 40 meter van Bart Douma op de lat, de hiervan terug kaatsende bal was voor Martijn Boldewijn die de stand weer gelijk wist te trekken. Na de 2-2 begon Rouveen te voetballen en wist het via Frank Laan en Ron Dunnink een fatsoenlijke aanval op te zetten, de laatst genoemde wist de doorgelopen Marc Kuiper te bereiken die vervolgens de 3-2 overwinning voor Rouveen uit het vuur wist te slepen.

Afgelopen zaterdag mocht Rouveen wederom naar de polder, ditmaal naar Emmeloord om het hier op te nemen tegen Flevo Boys. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen, mede dankzij 2 doelpunten van Ibrahim Hooikammer alias Tup. Voorafgaand aan deze wedstrijd toverde leider Jasper Dunnewind een verrassende opstelling uit zijn hoge hoed: hij zette zichzelf op de bank, aanvaller Frank Laan centraal achterin en durfde het aan om topscoorder Tup op het middenveld te zetten. Deze wisselingen bleken daadwerkelijk een goede zet te zijn, want het voetbal van Rouveen was vanaf de aftrap verzorgt en rustig. Helaas zat het geluk niet mee, want via een scrimmage belandde de bal achter Robin Oldeman en keek Rouveen voor de 3e wedstrijd op rij tegen een achterstand aan. Na de 1-0 wist Rouveen door het rustige spel het tij te keren en wist superspits Tup ook als middenvelder 2 keer doel te treffen en zijn totaal alweer op 13 te zetten voor dit seizoen. Het slotakkoord was voor Ron Dunnink, want hij wist na een doelpuntendroogte van 129 dagen weer eens een doelpuntje mee te pikken en de eindstand op 1-3 te bepalen.

Rouveen heeft door het verlies tegen SVM de touwtjes omtrent een mogelijke titel niet meer in eigen hand en is dus afhankelijk van de resultaten van VV Staphorst. De komende 2 weken is het 5e vrij dus zal het rondom de verslagen weer rustig zijn.

Rouveen 5 wenst iedereen alvast fijne Paasdagen toe en hoopt jullie binnenkort weer langs de lijn te zien.

Tot dan!

Lees meer