Rouveen 5

Laatste uitslag
Rouveen 5 - ZZVV 5  ·  7-1

Volgende wedstrijd
Rouveen 5 - FDS 2  ·  26/01 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:30 uur
Donderdag20:30-21:30 uur

Begeleiding
LeiderErwin Harink
LeiderJasper Dunnewind


SC Rouveen 5 komt uit in de Reserve 6e Klasse Noord,
en wordt gesponsord door: Groenrecycling Rouveen BV.

Website: http://www.groenrecyclingrouveen.nl
 
Selectie voor seizoen 2018-2019:

Spelersoverzicht
1.RenÚ Mijnheer
2.Ibrahim Hooikammer
3.Frank Laan
4.Gernand Vos
5.Jasper Dunnewind
6.Robert Korterink
7.Erwin Harink
8.Kristiaan van Reel
9.Matthijs Bouwmeester
10.Marc Kuiper
11.Jarno Visscher
12.Bart Douma
13.Robert van Reel
14.Martijn Boldewijn
15.Robin Oldeman
16.Mark Korterink
17.Stefan Vos
Programma
26/01Rouveen 5-FDS 214:30
09/02VVAK 3-Rouveen 514:30
16/02Rouveen 5-Nieuw Balinge 214:30
23/03Noordscheschut 5-Rouveen 514:30

Uitslagen
15/12Rouveen 5-ZZVV 57-1
08/12Vitesse'63 3-Rouveen 51-2
01/12Rouveen 5-Elim 34-0
24/11Rouveen 5-Noordscheschut 511-1
03/11Tiendeveen 3-Rouveen 52-1

Rouveen 5 wint eenvoudig van Noordscheschut

Op zaterdag 24 november trad Rouveen 5 aan tegen Noordscheschut 5, een tegenstander welke op papier zwaar leek te zijn gezien de stand op de ranglijst, maar niets bleek minder waar

Door een karrenvracht aan blessures was de selectie van SC Rouveen nogal al mager, met 13 spelers begon het 5e aan de warming up. De opvallendste aanwezige was Rene Mijnheer, die na een afwezigheid van 3 weken in verband met een reis naar Taiwan weer te vinden was op de Rouveense velden. De kale raket van het 5e begon weer op zijn vertrouwde positie als rechtsbuiten en werd vergezeld door de volgende spelers:

Doel: Robin
Verdediging: Matthijs, Bart, Jarno, Martijn
Middenveld: Marc, Erwin, Stefan
Aanval: René, Ibrahim, Robert K
Wissels: Mark en Frank

Rouveen begon voortvarend en liet de bal de eerste 10 minuten lekker rond gaan en maakte van Noordscheschut een figurant in de rondo.

In de eerste 10 minuten bleef het bij kleine kansjes, maar werd het hierdoor al wel snel duidelijk dat de keeper van Noordscheschut een Lingo fanaat bleek te zijn aangezien hij meerdere malen een masterclass grabbelen gaf. Dit was voor Stefan Vos de reden om zijn geluk maar eens te zoeken met een schot vanaf 25 meter en met succes: de keeper van de Drenthenaren zat volledig mis en zodoende kwam Rouveen op 1-0.

Dit was het begin van een spervuur op de Noordscheschutse goal met als resultaat dat Rouveen enkele corners mee kreeg, maar hier echter weinig mee deed. Op de bank brak hierdoor de discussie los of er wel koppers in het 5e rond liepen, de mening van Frank Laan was dat Rene toch de beste en misschien wel de enige goede kopper van dit team was en bleef zijn voet bij stuk houden. Nog geen 2 minuten later bevestigde Rene dit, want de meest ervaren man van het 5e kopte een corner van Marc Kuiper binnen en zette Rouveen op 2-0.

Deze 2-0 was het begin van een kwartiertje prijs schieten voor Rouveen want in een tijdsbestek van 15 minuten (26e tot 41e minuut) liep de score op van 2-0 naar maar liefst 7-0 wat uiteindelijk ook de ruststand zou zijn. Rene maakte op aangeven Tup de 3-0, Tup op aangeven van Stefan Vos de 4-0 en op aangeven van Rene de 7-0, Erwin Harink op aangeven van Marc Kuiper de 6-0, maar het hoogtepunt was toch wel de 5-0. Erwin Harink (die knul met de looks van een profvoetballer) dribbelde als een pakezel vol met verdedigers door de achterhoede van Noordscheschut het vijandelijke doelgebied in en wist de keeper in de verre hoek te passeren.

 

In de rust was het doel duidelijk: de 0 houden er nog een paar maken en hopen dat het huidige record (0-13 overwinning op SCN) verbroken kon worden. Daarnaast zag speler/vlagger/leider Edwin Bisschop ook de kans om zijn kunsten binnen de lijnen te vertonen en sprong tijdens de theepauze in de auto om de voetbaltas bij moeder Bisschop op te halen en de selectie versterken. Inmiddels was Mark Korterink vlak voor rust ingevallen voor broer Robert en werd Erwin Harink afgelost door Frank Laan.

 

6 minuten na rust kon het eerste deel van de doelstelling al in de prullenbak: Noordscheschut maakte de eretreffer en zo stond het 7-1.

Weer 6 minuten later was daar het antwoord van Rouveen: rechtsback Martijn die de hele wedstrijd kon freewheelen door alle ruimte die hij kreeg en zich geregeld als extra aanvaller meldde was ook in de 57e minuut in de 16 te vinden en na een scrimmage wist hij de 8-1 binnen de volleren.

2 minuten later was het Stefan Vos die een slechte uitworp van de keeper van Noordscheschut wist op te vangen en zelf in de korte hoek deze zelfde man te passeren: 9-1 en Rouveen kon opzoek naar de dubbele cijfers.

De 10-1 viel zo’n kwartier later en was bijzonder pijnlijk voor de keeper die al geen fijne middag had: Rene Mijnheer was weer pijlsnel vertrokken en gaf een voorzet bij de 1e paal, de keeper leek deze bal te kunnen vangen, maar liet de bal als een hete kroket glippen en zorgde zo voor de dubbele cijfers op het scorebord.

Dit was voor Rouveen het moment om het strijdplan aan te passen en op jacht te gaan naar de gewenste monsterscore. Het strategisch plan (zie foto) werd meegegeven aan Erwin Harink die Ibrahim Hooikammer afloste. Voordat Erwin dit bericht doorgaf besloot hij eerst een bal panklaar op het hoofd van Rene Mijnheer te leggen welke nogmaals het standpunt van Frank Laan bevestigde door de 11-1 binnen te koppen. Dit was meteen zijn laatste actie, want hij werd afgelost door Edwin Bisschop die na het vertellen van grote verhalen over avonturen in het bos en backs die pressie moeten zetten nu zijn voeten mocht laten spreken.

De spelers van Noordscheschut snakten naar de 3e helft en deden in de 77e minuut het vriendelijke verzoek aan scheidsrechter Knoll om af te fluiten, hun verzoek werd verhoord wat betekende dat de eindstand op 11-1 werd bepaald.

Met deze stand staat Rouveen 5 op een gedeeld 2e plek met Rouveen 6 in navolging op Vitesse ’63. Voor de winterstop ontvangt Rouveen 5 Elim en ZZVV en gaat het nog op bezoek bij koploper Vitesse. Tot dan!

Lees meer
 

Rouveen 5 - Staphorst 8 AfgelastOnderstaande tektst staat op de site van VV Staphorst:


***UPDATE***
Wegens een tragisch voorval binnen de VV Staphorst is in goed overleg met het bestuur van Staphorst en Rouveen besloten om de kampioenswedstrijd te verplaatsen naar volgende week donderdag 7 juni, 19:45. Voetbal is in dit geval bijzaak en wij als Staphorst 8 wensen de nabestaanden veel sterkte toe!

We hopen op jullie begrip en verwelkomen jullie graag volgende week donderdag op het Sportpark van Rouveen!Lees meer