Rouveen 3

Laatste uitslag
Rouveen 3 - Heerenveense Boys 3  ·  9-1

Volgende wedstrijd
Rouveen 3 - SVN'69 2  ·  10/03 · 14:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:45 uur
Donderdag20:30-21:45 uur

Begeleiding
Leider:Rudy Klomp
Leider:Erik Dunnik
Leider:Maarten Petter


SC Rouveen 3 komt uit in de Reserve 3e Klasse G Noord, en wordt gesponsord door:
Tegelhome / HV-Wonen 
http://www.tegelhome.nl/  http://www.hvwonen.nl/

Selectie voor seizoen 2017-2018:

Spelersoverzicht
1.Jurjan Korterink
2.Rudy Klomp
3.Erwin Balder
4.Erik Dunnik
5.Alfred Roo
6.Carlo Bonte
7.Harry Visscher
8.Wim Korterink
9.Jaap Roo
10.Jos Bouwmeester
11.Theo Huisman
12.Bas Wevers
13.Okke Jan Douma
14.Maarten Petter
15.Peter Huisman
16.Elriko Slager
17.Christian Korterink
18.Richard Dunnink
19.Patrick Tiemes
Programma
10/03Rouveen 3-SVN'69 214:30
17/03VHK 2-Rouveen 314:30
24/03Rouveen 3-Flevo Boys 414:30
07/04d' Olde Veste'54 3-Rouveen 314:30
14/04Rouveen 3-SVM 214:30

Uitslagen
17/02Rouveen 3-Heerenveense Boys 39-1
03/02Rouveen 3-SVBS'77 10-2
13/01Rouveen SC 2-Rouveen 34-2
09/12Oudehaske 3-Rouveen 33-4
02/12Rouveen 3-VVI 20-5

Spektakel en vuurwerk in Oudehaske

Dat men dingen in Friesland wat anders doet dan in de rest van Nederland wisten we al langer, het ene moment wordt een geestelijke in Dokkum in koelen bloede vermoord (Bonifatius) en de andere keer wordt een geestelijke hartelijk ontvangen (St. Nikolaas). Daarnaast verwarren de Friezen dikwijls de definitie van dialect met het woord taal, maar afgelopen zaterdag bleek zelfs dat de Friezen oudjaarsdag al op 9 december vieren...

U leest het goed beste mensen, oudjaarsdag op 9 december want daar leek het dikwijls op deze zaterdag. Het is niet Oudehaske, onder de rook van Heerenveen, maar Oudehaske, onder de rook van vuurwerk, zowel op als naast het veld.

De voorbereiding op de wedstrijd liep voor Rouveen 3 geheel volgens traditie, er werd ietwat laat vertrokken bij de kantine, vervolgens werd bij Heerenveen net als vorig jaar de verkeerde afslag genomen en uiteindelijk had Rouveen een krap kwartiertje om zich op te warmen voor de wedstrijd. Rouveen startte in een 4-3-3 opstelling met Alfred Roo als diepe spits, dit vanwege het ontbreken van Jurjen “Ballerina” Korterink en Erwin “Der Bomber” Balder(as).

Rouveen kwam goed uit de startblokken, voor de wedstrijd werd door de spelers nogmaals het ongenoegen geuit over de 2 voorgaande wedstrijden die we met 4-1 en  0-5 kansloos verloren. De negatieve spiraal moest doorbroken worden en wel met een zege tegen Oudehaske, derhalve was het Rouveen die erg fel de duels in ging en ook het beste van het spel had in het eerste kwartier. Na een aantal kleinere kansen voor Rouveen kwam de openingstreffer. Een aanval over links kon niet goed worden weggewerkt door Oudehaske, Mid-mid Harold Nijboer kon de bal nog net toucheren waardoor het half hoog door de lucht voor de voeten kwam van Gerard de Boer, die door zijn power en snelheid de bal kon meenemen en zodoende alleen voor de keeper kwam om af te drukken. 0-1!

Dat geeft de burger moed, een verdiende voorsprong en een tegenstander die geen grip kon krijgen op de snelle vleugelspelers Wim en Gerard.  Daarnaast had de achterhoede totale controle en wist het de bal goed over de verdediging te leggen van Oudehaske, waar ook de meeste ruimte lag. Uit een van die aanvallen werd Wim gelanceerd die oog had voor de opkomende Gerard en Alfred die geheel vrij naast hem stonden, de bal kon door de laatstgenoemde niet helemaal lekker worden meegenomen maar toch nog goed genoeg om op doel te schieten. De bal ging rakelings langs de paal achter maar de aanval verdiende een beter lot.

Met een voorsprong op zak, een handvol kansen gecreeerd en niks weggegeven ging Rouveen de kleedkamer in voor een lekker warm bakje thee op deze gure winterdag. Er was zowel optimisme over het vertoonde spel als bezorgdheid over het missen van de kansen, want als je em zelf niet maakt dan… En zo geschiedde, vol goede intenties mocht Rouveen aftrappen voor de 2e helft. Maar het liep niet meer, medespelers werden niet gevonden, duels werden niet gewonnen en er werd gewoon heel slecht verdedigd. Kwam het door de oodgedwongen omzettingen tijdens rust of was het angst??!  Wie zal het zeggen. De aansluitingstreffer van Oudehaske kwam na een ongelukkige strafschop tegen, Okke-Jan ging na een corner in een kopduel vol voor de bal maar kwam daarbij in botsing met een tegenstander. De tegenstander, omvergeblazen door de kracht van Bokko, ging als een stervende zwaan naar de grond en claimde zo de strafschop, die keurig werd binnengeschoten en keeper Elriko kansloos liet.

Na de 1-1 kwam er niets los bij Rouveen behalve gezeur, geslaap en gefoeter op elkaar wat overigens volledig terecht was aangezien er bij Rouveen op dat moment 11 slappe zakken op het veld stonden. Een van die 11 slappe zakken, Praaaten Petter zat bij de 2-1 niet op te letten en stond achter laatste man Bokko buitenspel op te heffen voor zijn directe tegenstander. Een dieptepass op de rechtsbuiten van Oudehaske kwam net in niemandsland tussen de verdediging en keeper, Elriko kwam nog wel uit in een poging de bal te onderscheppen maar kon er net niet bij waardoor Oudehaske op voorsprong kwam.. 1-2! Oudehaske zette door, ondanks dat Rouveen toch probeerde meer strijd te leveren door duels weer te winnen als poging om in de wedstrijd te komen. Dit gebeurde aanvakelijk dan ook maar na een schot huizenhoog over van Christian en nog een andere doelpoging van Rouveen was het Oudehaske dat op de counter nogmaals toe kon slaan. Ditmaal was het een goed uitgevoerde tegenaanval die uitmondde in een 3-1 voorsprong voor de Friezen.

Normaal gesproken is dit het moment waar Rouveen wanhoopspogingen gaat doen, een extra man naar voren stuurt en vervolgens de 4-1 en vaak ook nog 5-1 om de oren krijgt. Maar dit keer was het geheel anders, Rouveen had nog dik 25 minuten om het recht te trekken en de over mijn lijk mentaliteit kwam dan eindelijk, zei het wat laat. Met een alles of niets houding trok Rouveen ten strijde en dit pakte goed uit want Rouveen kwam al gevaarlijk dichtbij de 3-2, maar het was Harold die na een combinatie met Gerard de Boer de 3-2 maakte, nadat hij eerst de keeper uitspeelde en vervolgens in leeg doel kon scoren. Daarna ging Oudehaske nog harder spelen en werden de aanvallers een aantal keren flink onderuit geschopt, de scheids gaf een kaart aan Oudehaske en een aantal vrije trappen aan Rouveen waar normaliter gevaar gesticht kan worden door de kopsterke Bokko, echter werd die steeds niet gevonden.

Maar niet veel later werd het net wel gevonden, ditmaal door invalller en spits Christian Korterink die na goed opkomen van Richard de bal naar zijn rechtervoet bracht en hard, maar met gevoel raak schoot in de rechterhoek. De opluchting was zichtbaar en aangemoedigd door Alfred Roo vanuit de dugout, die door de Friezen werd vergeleken met John de Wolf, zette Rouveen nog 1 keer aan voor de volle winst.
Alle ballen op Gerard was het devies, en wat Oudehaske ook probeerde er was geen vat te krijgen op Gerard. Na een knietje in de maag, een por in de zij en een tackle van achter liep onze Witte Keniaan nog even snel en ongrijpbaar over de Friese steppe, het slotakkoord was dan ook voor de Man of the Match die nog eenmaal aanzette en 2 man het bos instuurde om vervolgens de bal in de verre hoek te trappen. 3-4 Een immense ontlading bij Rouveen, uit een kansloze positie toch gewonnen!

Dit seizoen viel het kwartje al 3 keer net de verkeerde kant op, eindelijk viel het nu eens de goed kant op. Een dikke vette opsteker voor het derde, dat na deze zege direct van de 10e naar de 8e plek kon klimmen op de ranglijst.  

Dit was de laatste wedstrijd van het jaar voor Rouveen 3, in 2018 speelt Rouveen voor het eerst weer op 13 januari tegen Sc Rouveen 2, een team in vorm maar Rouveen 3 heeft niets te verliezen dus hopelijk kunnen we de jongens van het 2e flink laten zweten.  

Fijne Feestdagen namens het 3e!

Lees meer
 

Tegelwijsheden...

Het is herfst. Het regent en het waait, maar toch zijn er blije gezichten bij de spelers van het derde elftal van SC Rouveen. Na een decennia, vol enerverende momenten, werd er afscheid genomen van het vertrouwde, maar uitgewoonde, Huisman Bouw tricot. Hiervoor in de plaats presenteerde het team een gloednieuw tenue van sponsor Tegelhome & HV Wonen.

"Kleding maakt de man, maar je gaat er niet beter door voetballen."

Na een fotoreportage van SC Rouveen huisfotograaf Harm Hoeve, was het aan de spelers om de daad bij het woord te voegen. Na de keurige prestatie van een week geleden (2-2 gelijkspel tegen de koploper op Urk) hadden de heren het volste vertrouwen, dat dit een succesvol vervolg zou krijgen tegen VV Delfstrahuizen 2. Deze tegenstander was in het voorgaande seizoen nog twee keer verslagen, maar resultaten uit het verleden...

"Elk nadeel heb zijn voordeel."

Nadat we vorige week nog konden beschikken over 'eerste keeper' Daan Kattenberg, moesten we dit keer weer terugvallen op Erik 'Zlatannetje' Dunnik. Hij plukt weliswaar geen ballen uit de bovenhoek met een schitterende zweefduik, maar kan daarentegen wel een tegenstander op de achterlijn passeren. Voor de rest vrijwel dezelfde namen in de selectie als op Urk.

Om klokslag half drie fluit toparbiter Dicky Meijer voor de aftrap van de wedstrijd. Deze ervaren 'character' van het scheidsrechterskorps floot overigens een keurige partij, met speciale aandacht voor smokkelende spelers bij het ingooien, die kordaat worden terechtgewezen.

"Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen."

Het voetbal in de eerste helft is van hetzelfde niveau als het weer, niet om aan te gluren. Oké, er zijn een aantal aardige combinaties, maar het gros van de passes worden keurig bij de tegenpartij ingeleverd. Dit principe wordt overigens door beide ploegen gehanteerd.

"Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet."

Na zes minuten aanmodderen is het uit met de pret. Linksback Patrick Tiemes speelt de bal naar centrale verdediger Okke Jan, die de bal nonchalant aanneemt en meteen onder druk wordt gezet. Hierbij verspeelt hij de bal aan de Friese spits, die zich niet bedenkt en direct uithaalt. De bal scheert langs een verbouwereerde 'Zlatannetje' in de goal, 0-1.

"Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite me te vergissen."

Halverwege de eerste helft gaat het nogmaals fout in de verdediging van Rouveen. Als twee Rouveense verdedigers dezelfde speler proberen af te jagen, kan deze eenvoudig zijn geheel vrijstaande medeaanvaller bedienen. De pass lijkt nog te kunnen worden onderschept door de uitgekomen doelman, maar Erik gaat te lichtzinnig het duel aan. De bal belandt via de kluts achter de doelman, waarna het voor de Friese aanvaller een koud kunstje is om de tweede treffer aan te tekenen, 0-2!!

Hierna volgen er nog wel wat mogelijkheden aan beide kanten, maar er wordt voor rust niet meer gescoord.

"De punten moeten op de i gezet worden, waar ze horen."

Volop teleurstelling in de kleedkamer tijdens de pauze. Twee ongelukkige en bovenal onnodige tegentreffers, tegenover een x-aantal gemiste kansen op eigen succes. Er moest iets veranderen. De zaken werden nog eens op scherp gezet en drie wissels moesten voor nieuw elan zorgen in de tweede helft.

"Soms moet er iets gebeuren voor er iets gebeurt."

Zo gezegd, zo gedaan. Na rust tapt Rouveen uit een ander vaatje en gaat volle bak de strijd aan. Er is echter een standaardsituatie voor nodig om de aansluitingstreffer te forceren. Een corner vanaf links wordt door Alfred Roo keurig richting het hoofd van Bokko Douma verzonden, die het leder vervolgens binnenhamert, 1-2. Hiermee heeft hij zijn eigen fout, van voor de rust, goedgemaakt, maar de achterstand nog niet.

"Je gaat het pas zien als je het doorhebt."

Met de juiste instelling is er plotseling veel meer mogelijk voor de groenhemden, zo blijkt na rust. Rouveen zet door en de Friezen komen er niet meer aan te pas. Hoewel... ze raken nog wel de lat, maar dat had Zlatannetje gewoon goed ingeschat. Het Rouveense offensief heeft wel voor de tweede maal succes. Een schot van Alfred Roo kan nog ternauwernood gekeerd worden door de keeper, maar de lange spelverdeler geeft niet op en weet de bal direct weer te heroveren. De hierop volgende voorzet belandt bij de mee opgekomen Bokko, die met een 'vallende sliding' de bal tegen de touwen werkt, 2-2!!!

"Winnen is logisch, verliezen niet."

Hierna gaan de mannen vol voor de winst. Het geloof bij Rouveen groeit meer en meer, terwijl dit bij de Friezen steeds verder wegzakt. Er komen ook kansen, maar de derde treffer blijft uit.

"Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest."

Een veelgehoord cliché in de voetbalwereld is "Op dat moment vergeten we ons te belonen". Ook in deze wedstrijd is hier sprake van en dan treed de eeuwenoude voetbalwet in werking "Als ie aan de ene kant niet valt, dan valt ie aan de andere kant". Een uittrap van de keeper kan worden onderschept op het middenveld, waarna de rechtsbuiten de diepte wordt ingestuurd. Zijn voorzet wordt met een knappe kopbal in de verre hoek gelegd, 2-3. Elf Rouveners zakken door de grond en elf Friezen gaan juichend over het veld.

"Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint."

Een aardige tweede helft bleek niet voldoende voor een punt. Laat staan de winst. Buiten de fotoreportage ging teveel fout tijdens deze wedstrijddag.

"Winnen doe je met z'n allen."

Voor verliezen geldt hetzelfde. Hoewel er individuele fouten aan de tegentreffers vooraf zijn gegaan heeft het team niet voldoende gebracht om de punten binnen te slepen.

"Je wordt beter door slechter te worden."

Laten we dit dan maar als houvast hanteren voor de volgende wedstrijd, want een slechter einde als deze wedstrijd kan ik me niet voorstellen. Op zaterdag 25 november neemt Rouveen 3 het dan op tegen Flevo Boys 4 in Emmeloord. Een pittige opponent, want het betreft de nieuwe koploper in de competitie. De eerdere bekerontmoeting ging toevalligerwijs, net als de wedstrijd tegen Delfstrahuizen, ook in de slotfase verloren (1-2). Voldoende reden om het dit keer de messen eens extra scherp te slijpen, figuurlijk weliswaar.


SC Rouveen 3 - VV Delfstrahuizen 2       2-3         18-11-2017

Doel: Erik Dunnik

Achterhoede: Karim El Mokdad, Okke Jan Douma, Harry Visscher ('46 Carlo Bonte), Patrick Tiemes

Middenveld: Richard Dunnink, Maarten Petter, Alfred Roo, Wim Korterink

Voorhoede: Martijn Timmerman ('46 Erwin Balder), Christian Korterink ('46 Theo Huisman)

Lees meer