Rouveen 3

Laatste uitslag
Rouveen 3 - Staphorst 3  ·  2-1

Volgende wedstrijd
HZVV 4 - Rouveen 3  ·  27/10 · 12:30

Trainingstijden
Maandag20:30-21:45 uur
Donderdag20:30-21:45 uur

Begeleiding
Leider:Erik Dunnik
Leider:Maarten Petter


SC Rouveen 3 komt uit in de Reserve 3e Klasse Noord, en wordt gesponsord door:
Tegelhome / HV-Wonen 
http://www.tegelhome.nl/  http://www.hvwonen.nl/

Selectie voor seizoen 2018-2019:

Spelersoverzicht
1.Jurjan Korterink
2.Erwin Balder
3.Erik Dunnik
4.Alfred Roo
5.Wilco Knoll
6.Marnix Korterink
7.Carlo Bonte
8.Arjan Compagner
9.Harry Visscher
10.Jaap Roo
11.Jos Bouwmeester
12.Theo Huisman
13.Bas Wevers
14.Okke Jan Douma
15.Maarten Petter
16.Peter Huisman
17.Elriko Slager
18.Richard Dunnink
Programma
27/10HZVV 4-Rouveen 312:30
03/11Rouveen 3-d' Olde Veste'54 314:30
10/11Rouveen 3-Willemsoord 213:00
17/11SVM 2-Rouveen 315:00
24/11Rouveen 3-Flevo Boys 314:30

Uitslagen
18/10Rouveen 3-Staphorst 32-1
13/10Rouveen 3-FC Wolvega 25-4
06/10Tonego 2-Rouveen 31-3
29/09Rouveen 3-Oudehaske 20-2
22/09VHK 2-Rouveen 31-1

Oktoberfest voor Rouveen 3

Na een wisselvallige voorbereiding in Augustus en een matige start van de competie in September is het een waar Oktoberfest voor Rouveen 3 tot dusver. Na de eerste zege van het seizoen vorige week tegen Tonego 2 (3-1 winst) stond vandaag een kraker op het programma tegen "La Viola" FC Wolvega 2. Een spektakelstuk tot en met, zeker ook met een Duits tintje.

13 Oktober thuis om half 3 is normaal gesproken een moment voor spelers om te bedenken of het thermo ondershirt wel of niet mee moet in de tas. Moeders de vrouw (of vriendin) denkt: zou ik nou wel of niet het trainingsjasje in de tas stoppen van manlief (of vriendlief).  13 oktober, de metereologische herfst is al lang begonnen, we trekken dikke truien aan, drinken bokbier, stoken de kachel nog een keer op en klagen over het blad in de tuin. Zo niet deze zaterdag 13 Oktober 2018 in Rouveen, de mussen vallen dood van het dak, het hemd al nat voordat we bij de voetbal zijn aangekomen op het stalen ros en zij die met lange broek gekomen zijn vloeken binnensmonds vanwege hun stupiditeit.

Nadat het 3e door voormalig leider Rudy is gewezen op het wel een wee binnen de club was er vervolgens een moment voor de teamfoto. De dit seizoen eerder gemaakte teamfoto (zie foto onder) bleek niet representatief volgens de kenners. Of dit te maken had met de wuifkuif van Pab, de vieze baard van Balder, de grijze haren van Maurits of het semi Chineze uiterlijk van Wilco op deze foto laten we in het midden. Wel heeft Harm inmiddels een nieuw kiekje gemaakt, gelukkig maar, even werd er gedacht om een nieuwe FC Knudde tekening te maken. Het was wel een bijzonder moeilijke keuze om de de definitieve keuze te maken. Beide voorstellen zijn dan ook bij dit bericht geplaatst.

Dan nu beste lezers waar het echt om gaat, de wedstrijd. Rouveen 3 liet de gastheren aftrappen en startte in een onwennige 4-4-2 opstelling. Dit plan kwam uit de koker van leider Maarten en leek in het begin van het eerste bedrijf nog geen gelukkige keuze. Ondanks de goede voetballende intenties, waaronder een Blitzkrieg van Rouveen in de eerste 5 minuten, kwam Rouveen 3 na 7 minuten speeltijd al op 0-1 achterstand na dom balverlies. Gelukkig duurde het niet te lang voordat Rouveen langszij kwam, in de 16e minuut volleerde rechterspits Boom Boom Theo de bal prachtig in het dak van het doel. Vervolgens was het tot het eind van de eerste helft vooral spannend, beide ploegen hadden ondanks veel balverlies zo af en toe een kans. Nadat Wolvega een aanval had onderschept probeerden de paarshemden via hun rechterkant door te breken. Gelukkig wist Peter Huisman kordaat in te grijpen, en besloot hij om richting vijandig doel te dribbelen (met hele kleine pasjes) over de linkerflank. Zijn voorzet was op maat voor linkerspits Jos Bouwmeester maar viel niet heel gelukkig tussen Jos, de keeper en de verdediger. Ondanks alles wist Jos de bal binnen te moffelen en kwam Rouveen 3 minuten voor rust op voorsprong.

In de rust gingen middenvelders Jarold en Alfred naar de kant en werden vervangen door Arjan en Balder, die ondanks bedenkelijk weinig kilometers, nog een hoofdrol zou opeisen in de tweede helft.
Rouveen mocht aftrappen en ging met aanvallende intenties van start, Wolvega was nogal mak uit de rust gekomen waardoor Rouveen circa 8 minuten na rust de 3-1 kon maken nadat Balder eerst op de lat kopte en Theo de bal binnen liep. Deze weelde zou niet lang duren omdat 13 minuten na rust de slechtste fase in de wedstrijd zou aanbreken. Rouveen gaf in 10 minuten Wolvega volledig de gelegendheid om een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-4 voorsprong. Een bekeken vrije bal langs de muur, geklungel in de opbouw van Rouveen en een doelpunt met een luchtje van buitenspel bleek voldoende voor Wolvega om op voorsprong te komen.

Maar gelukkig is het Oktober en dat betekend Oktoberfest, dames in de Dirndl en heren in de Lederhosen en maar hossen Hoempapa. Zo zou het ook gaan in de nog resterende 20 minuten speeltijd voor Rouveen 3 in de tweede helft. Torjager Der Bomber Balderas, een spits die sowieso op papier niet kan renderen in een 4-4-2 systeem tarte met alle wetten der natuur. Nadat Marnix de bal op het midden wist te onderscheppen zette hij met een achteloze pass Der Bomber Balderas alleen voor de keeper. Balder was na een felle sprint reeds losgekomen van zijn man en wist de bal door de benen van de keeper van Wolvega in het net te leggen. 4-4! Met nog een kwartier te gaan was nog alles mogelijk voor beide partijen. Dat goals deze middag makkelijk werder gemaakt en weggegeven was aan de stand al te lezen, dus er was genoeg reden voor opportunisme. Naar voren pompen die bal was het devies, en gelukkig gaf Wolvega ook voldoende Spielraum voor Rouveen.

Zoals reeds beschreven zou Erwin de hoofdrol opeisen in de tweede helft, dit deed hij door 3 minuten voor het eindsignaal een lange bal over de uitstormende keeper van Wolvega te tillen met het hoofd. 5-4! Wat een euforie, niet zozeer om de winnende goal maar meer nog om het feit dat Erwin kan scoren met zijn hoofd. En zo was het eind goed, al goed voor Rouveen 3, een heerlijke zege op z’n Duits. Op een kansloze 10 minuten na was Rouveen beter dan Wolvega, dit resulteerde in de verdiende eindzege. Dit verslag wil ik dan ook afsluiten met de woorden van half mens, half filosoof Jos Bouwmeester: “Voetbal is een spel van wie de minste fouten maakt, uiteindelijk hebben we 1 fout minder dan de tegenstander gemaakt.”

 

Lees meer
 

Rouveen 3 zelfs met doping niet voorbij VHK 2

Na een hoopvolle oefencampagne en bekerwedstrijden tegen onder andere Swift '64 2, FC Meppel 3, Loosdrecht 3, Ens 2 en ZZVV 2 stond vandaag de eerste wedstrijd van de competitie op het programma tegen VHK 2 in St. Jansklooster. Voor Rouveen was het al vroeg in het seizoen duidelijk, met deze groep moet er gestreden worden om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Ja zelfs het woord kampioenschap is al gevallen in de kleedkamer, als dan ook nog topscoorder van de voorbereiding Der Bomber Balderas mee doet dan weet je dat het menens is.

Met een uitgedunde selectie van 14 spelers vetrok het konvooi van het 3e naar ’t Klooster. Het 3e mag van geluk spelen dat een aantal spelers geblesseerd waren of niet konden, anders waren we met 17 spelers op stap. Linksbuiten Jos had voor de wedstrijd nog een verrassing voor de mannen in petto, Jos had namelijk via zijn werkgever een aantal trays Caffeine shots weten te bemachtigen. Deze shot aka semi doping ampullen staan nog net niet op de lijst van verboden middelen van de WADA. Of dit nu komt omdat de WADA een log orgaan is die niet op de hoogte is, of omdat het echt legaal is liet Jos in het midden. Wel ging het verhaal dat het voor leider Maarten niet noodzakelijk was om een shot te nemen. Want die was naar verluid vroeger al eens in een ketel van dit spul gevallen, waardoor hij sindsdien enorm veel praat.

Met de caffeine shots in de mik ging Rouveen voortvarend van start, al vroeg werd het duidelijk dat de tegenstander moeilijk onder druk kon uitverdedigen, zodoende dat het derde steeds verder naar voren kroop. Daarnaast konden eventuele uitbraken vaak makkelijk worden onderschept waardoor Rouveen het betere van het spel had. Na een minuut of 10 werd de bal onderschept op eigen helft en wist centrale middenvelder Jarold onze Pantani Jos weg te sturen, die in de voorbereiding ook al een constante plaag was voor de tegenstander. Jos stond alleen voor de keeper en zag tot zijn verbazing dat Bomber Balderas als een hazewindhond mee was gekomen. Geheel belangenloos stond Jos de bal af zodat Balder de eerste van het seizoen kon aantekenen. 0-1!

Het leek een makkelijke middag te worden voor de groenhemden en dat besef sloop er ook langzaam in. Ondanks de goede voornemens werden toch onnodig vaak te moeilijke ballen gegeven of niet geluisterd naar de coaching van medespelers. Erger nog het derde kakte gewoon finaal in. VHK leek opgelucht dat ze meer ruimte kregen om te combineren en het duurde dan ook niet lang dat een bal in de kluts voor VHK de goede kant opging. De rechtsbuiten van VHK kreeg hierdoor een vrije schietkans iets voor de zestien meter. Met een bekeken schot wist VHK de gelijkmaker te maken, zo sta je met gemak voor en zo sta je uit het niets weer gelijk.

In de tweede helft moesten de wissels Martijn Bossie, Theo Huisman en Nestor Jurjan voor nieuw elan zorgen en dit leek in eerste instantie ook te gebeuren. Weer wisten we het VHK knap lastig te maken en kwamen er serieuze doelpogingen, echter de grote kansen bleven uit. Zo kabbelde het spel voort en kon VHK alleen een vuist maken in de dode spelmoment door een aantal boomlange spelers naar voren te sturen. Na een penaltymoment voor Rouveen, die de scheidsrechter overigens niet gaf, kwam er nog 1 dot van een kans in de 89e minuut. Ballerina Korterink wist na veel draaien, kappen en met een beetje geluk met de bal de 16 meter van VHK in te dribbelen. Geslepen als hij is zag hij de opkomende rechtshalf Arjan al vrij lopen schuin voor het doel van de kloosternaren. Arjan deed alles goed, hij controleerde de bal, keek waar de keeper stond, zette zijn vizier op scherp... keek naar de klok 89e minuut, dit kan de winnende zijn... schoot de bal... net naast. Een hele mooie aanval helaas niet gepromoveerd tot een doelpunt.

Mede door deze kansen en doordat Rouveen nog geloofde in de overwinning vlogen spelers soms blind naar voren. VHK werd door het opportunisme  ook nog 2 keer gevaarlijk door een snelle counter. Gelukkig wist keeper Elriko de aanvallers voldoende af te schrikken waardoor ze de ballen hoog over plaatsten. Uiteindelijk floot de scheids af en mochten beide partijen niet mopperen, al had er toch nog iets meer in gezeten voor Rouveen. 
Lees meer