Hoofdbestuur · Overlijden Klaas Lenderink
10 oktober 2018 19:13 - Door: Rudy Klomp - Bekeken: 384
In de afgelopen bereikte ons het trieste bericht, dat oud lid Klaas Lenderink op 70 jarige leeftijd is overleden.

Voor de meeste wat oudere leden zal Klaas geen onbekende zijn. Een markant persoon, die vanaf de beginjaren van onze vereniging in meerdere functies actief is geweest bij de club. Eerst als speler en daarnaast leider, trainer, grensrechter, onderhoudsman en jarenlang als clubscheidsrechter bij de lagere senioren.

De laatste wedstrijd onder leiding van Klaas, was in februari 2003. Dit was de wedstrijd van SC Rouveen 7 en SV Nieuwleusen 7. In de 87e minuut van deze wedstrijd werd, bij een 3-3 tussenstand, de wedstrijd abrupt afgebroken door Herman Smeijers namens de scheidsrechterscommissie. De ‘rode kaart’ werd getoond en daarmee was einde carrière voor Klaas als scheidsrechter bij de SC Rouveen.

Tijdens het 40-jarig jubileum van de vereniging was er nog een eenmalige comeback als arbiter tijdens de wedstrijd tussen de gelegenheidsteams ‘oud-Rouveen’ en team ‘Ambon’.

De rode kaart bij zijn afscheid was voor Klaas, zowel de eerste als de laatste rode kaart in zijn imposante loopbaan. Als scheidsrechter heeft hij vele wedstrijden tot een goed einde gebracht zonder een prent uit te hoeven delen. Eén uitspraak zal de vele spelers, die onder zijn leiding hebben gevoetbald, altijd bijblijven: "NIET ZEUR'N, VOETBALL'N!!!"

Afgelopen weekend is Klaas geheel onverwacht op 70 jarige leeftijd overleden. Namens het bestuur en alle leden wensen we zijn vrouw, kinderen en de overige familie veel sterkte toe in het verwerken van dit verlies.


Bestuur SC RouveenFoto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.