Hoofdbestuur · Overlijden Jan Konterman
12 september 2018 20:36 - Door: Rudy Klomp - Bekeken: 427
Afgelopen maandag bereikte ons het trieste bericht, dat voormalig bestuurslid en medeoprichter Jan Konterman op 73 jarige leeftijd is overleden.

In het voorjaar van 1971 nam Jan Konterman zitting in het zogenaamde stichtingsbestuur, oftewel het voorlopige bestuur, dat onderzocht of er voldoende belangstelling was voor voetbal in Rouveen. Na een succesvolle ledenwerving werd Jan tijdens de algemene ledenvergadering gekozen voor het bestuur van de voetbalvereniging Rouveen. Hiermee was hij een bestuurslid van het eerste uur van onze vereniging.

Jarenlang was hij penningmeester binnen het bestuur en daarnaast was hij ook actief als jeugdleider. Een actieve carrière als voetballer op het veld zat er niet in vanwege de knieën. In het gezin Konterman werd volop gevoetbald door zijn vrouw Alie, aanvoerder van het eerste vrouwenteam van SC Rouveen, en zoon Bert, die later prof werd bij o.a. PEC Zwolle en Feyenoord.

Daarentegen was Jan een onmisbare schakel bij alle klussen en (ver-)bouw werkzaamheden. Door zijn achtergrond vanuit de bouw en niet aflatende enthousiasme was hij de ideale kartrekker.

Hij was de man die de lijnen uitzette, want voordat de krijtkar over het groene tapijt kon worden gereden, werden de diverse maten en richtpunten aan het begin van elk seizoen uitgezet door Jan Konterman.

In de jaren tachtig werden, onder leiding van Jan, de noodlokalen van de gereformeerde basisschool afgebroken en weer opgebouwd op het terrein van de voetbalvereniging. Uiteindelijk heeft dit jarenlang dienst gedaan als jeugdhonk, inclusief massageruimte en ballenhok.

Ook de verbouwing in de jaren negentig, met 2 extra kleedkamers, een nieuwe bestuurskamer en uitbreiding van de kantine, had Jan een grote bijdrage. Op verzoek van het toenmalige bestuur had Jan hiervoor een verbouwingsplan uitgewerkt, dat in 1996 werd afgerond.

De nieuwbouw van de onlangs in gebruik genomen accommodatie trok zijn belangstelling. Uiteindelijk zou er, met de komst van dit nieuwe gebouw, ook een stukje historie verdwijnen, waar veel arbeid en vlijt in is gestoken, door een grote groep vrijwilligers.

Vlak voor de afbraak kwam hij nog even samen met een aantal oudgedienden van onze club, die betrokken zijn geweest bij de bouw en het kantineverleden van SC Rouveen, werden de verhalen en anekdotes uit het verleden weer opgehaald.

De laatste jaren werd zijn gezondheid wat minder, maar toch was Jan nog regelmatig op de club te vinden. Even komen aanwaaien tijdens een rondje fietsen. Een kop koffie en een praatje met de vrijdagochtendploeg of samen met Alie kijken naar een wedstrijd van het eerste elftal.

Met het overlijden van Jan verliezen we een betrokken lid, die onze club vanaf het eerste begin letterlijk heeft ‘opgebouwd’.  Als vereniging zijn we hem veel dank verschuldigd voor zijn inzet rond de velden en in de bestuurskamer van SC Rouveen!

Namens het bestuur en alle leden wensen we zijn vrouw, kinderen en de overige familie veel sterkte toe in het verwerken van dit verlies.


Bestuur SC RouveenFoto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.