Communicatie commissie · UPDATE Oranje O19
24 juli 2018 12:16 - Door: Erik Dunnik - Bekeken: 228
UPDATE: Oranje O19 is uitgeschakeld op het EK in Zwitserland.

PEC Zwolle-speelsters Rebecca Doejaaren, Jeslin Niens en Shanel Smid en Dayna Schra (Heerenveen) zijn dinsdag met Oranje onder 19 op heel vervelende wijze uitgeschakeld op het EK in Zwitserland.

De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny verloor met 3-1 van Denemarken en kwam daarmee één doelpunt te kort voor de halve finale.

Via Dajan Heshemi kwam Denemarken al in de achtste minuut op voorsprong. Kayleigh van Dooren bracht Oranje acht minuten later weer op gelijke hoogte.

Heshemi herhaalde haar kunstje in de 20e minuut: 2-1. Dit bracht echter nog geen problemen voor Oranje, de ploeg mocht verliezen met één doelpunt verschil.

Het werden uiteindelijk twee doelpunten, nadat Janni Thomsen in de 51e minuut de 3-1 op het scorebord zette. Nederland kreeg kansen, maar wist die niet te verzilveren.

Daardoor zit het EK erop voor de jonge Leeuwinnen, die in de groepsfase wel wisten te winnen van Italië (3-1) en Duitsland (1-0).

ORANJE O19 WIL VANAVOND DE HALVE FINALE BEREIKEN!

Een belangrijke dag voor Oranje O19. De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny met daarin onze Dayna Schra kan vanavond de halve finale van het EK in Zwitserland bereiken. Een punt tegen Denemarken is genoeg.

Eerder won Oranje al van Italië (3-1) en Duitsland (1-0, assist van Dayna). Nederland heeft al enige ervaring met het verslaan van Denemarken. Er werd al zes keer eerder gewonnen.

Zo ook in maart 2018 op La Manga, toen Oranje met 4-0 te sterk was. Ashleigh Weerden (2) en Fenna Kalma zorgen al na zes minuten voor een 3-0 voorsprong. Beide speelsters zijn er echter nu niet bij; zij zitten in de WK-selectie van Oranje O20.

De wedstrijd tussen Denemarken en Nederland vindt plaats in de Biel Arena en begint om 18:15 uur. Het EK wordt gehouden van 18 tot en met 30 juli. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Zwitserland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK voor Vrouwen onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA.

Afgelopen seizoen nam het Nederlands elftal voor de zevende keer mee aan het toernooi. In 2014 werd de Europese titel gewonnen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.