Communicatie commissie · Bert Konterman trainer Oranje onder 20
12 juni 2018 14:38 - Door: Erik Dunnik - Bekeken: 245

Nadat enkele weken geleden Erwin van de Looi werd gepresenteerd als trainer/coach van Jong Oranje, zijn nu ook alle andere vacatures bij de nationale jeugdelftallen voor mannen ingevuld. Bert Konterman is de nieuwe coach van Onder 20, Maarten Stekelenburg blijft aan als coach van Onder 19, terwijl Peter van der Veen de nieuwe coach van Onder 17 wordt.

Nieuw zijn Mischa Visser, die Onder 16 en Onder 18 jaar onder zijn hoede neemt, en Martijn Reuser, die verantwoordelijk wordt voor Onder 15. Maurice Hagebeuk blijft coach van Onder 14.

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal, en Art Langeler, directeur voetbalontwikkeling, zijn uitermate content met de invulling van de nieuwe trainersstaf. “We denken een goede en veelzijdige trainersstaf samengesteld te hebben met zowel ex-internationals als hoogopgeleide trainers, die naast veel voetbal- en trainingservaring een sociaalpedagogische achtergrond hebben”, aldus Langeler.

“Wij denken dat we een goede mix van trainers hebben gevonden die onze talenten de komende jaren verder op weg kan helpen. In de nieuwe opzet zijn alle coaches fulltime in dienst van de KNVB, hun takenpakket is dan ook divers en uitgebreid”, vervolgt Langeler. “Naast het trainen en coachen van het eigen team, gaan de coaches elkaar assisteren. Bovendien gaat de hele groep de scouting voor alle nationale teams vormgeven en komt er ruimte voor de coaches om regelmatig op bezoek te gaan bij de clubs.”

Onder 20

Bert Konterman krijgt komend seizoen Onder 20 onder zijn hoede. De twaalfvoudig international was verantwoordelijk voor Onder 18 en schuift nu door naar het team dat geldt als het voorportaal van Jong Oranje. "Ik zie dit opnieuw als een stap vooruit in mijn trainerscarrière. Ik heb er enorm veel zin in om mijn kennis en ervaringen als oud-prof te delen met de Nederlandse toptalenten die net senior zijn geworden. Dat is in veel gevallen een uitdagende stap voor topspelers.Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.