Communicatie commissie

Wat doet deze commissie?
Communicatie is belangrijk binnen onze vereniging.  Voor goede communicatie maakt de vereniging gebruik van verschillende communicatiekanalen, waaronder website en social
media (twitter). Verder is het belangrijk dat de informatie up-to-date is en achtergrondinformatie beschikbaar komt. In de laatste plaats is de communicatiecommissie ook een rol in het vorm en inhoud geven van een (digitaal) clubarchief

Wie zitten in deze commissie?
Voorzitter:     Vacant (contactpersoon Martin Vos) 
Public Relations/ Algeheel lid: Harm Hoeve
ICT: Klaasjan Kisteman 
ICT/Website: Henro Nijboer 
Affiches/programma 1e elftal: Andre Kuiper   
  
Meer informatie:
Contact :   info@scrouveen.nl
Twitter:    @scrouveen
Facebook: https://www.facebook.com/scrouveen   

Bert Konterman trainer Oranje onder 20

Nadat enkele weken geleden Erwin van de Looi werd gepresenteerd als trainer/coach van Jong Oranje, zijn nu ook alle andere vacatures bij de nationale jeugdelftallen voor mannen ingevuld. Bert Konterman is de nieuwe coach van Onder 20, Maarten Stekelenburg blijft aan als coach van Onder 19, terwijl Peter van der Veen de nieuwe coach van Onder 17 wordt.

Nieuw zijn Mischa Visser, die Onder 16 en Onder 18 jaar onder zijn hoede neemt, en Martijn Reuser, die verantwoordelijk wordt voor Onder 15. Maurice Hagebeuk blijft coach van Onder 14.

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal, en Art Langeler, directeur voetbalontwikkeling, zijn uitermate content met de invulling van de nieuwe trainersstaf. “We denken een goede en veelzijdige trainersstaf samengesteld te hebben met zowel ex-internationals als hoogopgeleide trainers, die naast veel voetbal- en trainingservaring een sociaalpedagogische achtergrond hebben”, aldus Langeler.

“Wij denken dat we een goede mix van trainers hebben gevonden die onze talenten de komende jaren verder op weg kan helpen. In de nieuwe opzet zijn alle coaches fulltime in dienst van de KNVB, hun takenpakket is dan ook divers en uitgebreid”, vervolgt Langeler. “Naast het trainen en coachen van het eigen team, gaan de coaches elkaar assisteren. Bovendien gaat de hele groep de scouting voor alle nationale teams vormgeven en komt er ruimte voor de coaches om regelmatig op bezoek te gaan bij de clubs.”

Onder 20

Bert Konterman krijgt komend seizoen Onder 20 onder zijn hoede. De twaalfvoudig international was verantwoordelijk voor Onder 18 en schuift nu door naar het team dat geldt als het voorportaal van Jong Oranje. "Ik zie dit opnieuw als een stap vooruit in mijn trainerscarrière. Ik heb er enorm veel zin in om mijn kennis en ervaringen als oud-prof te delen met de Nederlandse toptalenten die net senior zijn geworden. Dat is in veel gevallen een uitdagende stap voor topspelers.

Lees meer
 

Trainer Bert Konterman ziet toekomst bij KNVB

Bron: Meppeler Courant

Rouveen/Zeist - Bert Konterman werkt inmiddels ruim een halfjaar als bondscoach van het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar en is tevens assistent van Kees van Wonderen bij Onder 17. De geboren Rouvener voelt zich senang bij de KNVB.

Konterman: ‘Ik mag werken met de beste Nederlandse talenten. Als je zo’n groep bij elkaar hebt en in korte tijd zo’n hoog niveau haalt met z’n allen, dan is dat kicken voor een trainer.’ Het enthousiasme aan de andere kant van de lijn is duidelijk hoorbaar.

Hans van Breukelen

Konterman had afgelopen zomer ook kunnen kiezen voor een dienstverband bij PEC Zwolle, maar dat betrof een parttimebaan bij Onder 19. ‘Ik wilde graag ergens fulltime aan de slag en het telefoontje van Hans van Breukelen (destijds technisch directeur KNVB, MV) kwam als geroepen. Tussen interlands door bezoek ik profclubs om onder meer presentaties te geven en om mee te kijken in de organisatie. Een win-winsituatie. Ik vind het heerlijk om te sparren met elkaar.’

Met Onder 18 nam Konterman in november nog deel aan een vierlandentoernooi in Spanje. Waardevolle momenten voor een trainer, ook al staat hij niet elke dag op het veld. ‘Dat blijft wel trekken, maar de periodes met de nationale teams zijn ook heel intens. Je zit meestal een dag of tien op elkaars lip en dan leer je iedereen echt kennen. Dat vind ik zó waardevol. Dan weet je op een gegeven moment precies op welke knoppen je moet drukken om iemand te laten groeien. Ik ga dit jaar ook jeugdinternationals thuis opzoeken. Daadwerkelijk zien hoe een jongen in zijn eigen omgeving functioneert, is veel waardevoller dan het aanhoren van verhalen.’

Eredivisie

Konterman is in het bezit van het hoogste voetbaldiploma en mag dus in de eredivisie aan de slag. Dat blijft een droom, al staart de ex-speler van onder meer PEC Zwolle en Feyenoord zich daar niet meer blind op. ‘Ik ben nu 46 jaar en dan mag het eigenlijk wel een keer gebeuren hè? Nog niet zo lang geleden heb ik gezegd dat ik graag een van de beste Nederlandse trainers wil worden. Ik denk dat dat ook best in dienst van de KNVB mogelijk is. Een club zou wat logischer zijn, maar ik ben er wel wat anders in gaan staan. Als er iets interessants op mijn pad komt, ga ik altijd het gesprek aan. Op dit moment heb ik het gewoon heel erg naar mijn zin in Zeist. Alles is er top geregeld. We zien wel hoe het loopt. Voorlopig zit ik goed’, aldus Bert Konterman.

Lees meer