Algemeen · "START"-SPEECH RUDY KLOMP
10 oktober 2017 20:19 - Door: Harm Hoeve - Bekeken: 306
Hier de integrale tekst van de speech.

“OPENINGS”-SPEECH NIEUWE VOORZITTER SC ROUVEEN.

Allereerst wil ik de aanwezige leden van SC Rouveen bedanken voor het vertrouwen, dat jullie in mij hebben uitgesproken. Want je weet het maar nooit. Kijk naar Zweden tegen Luxemburg, dat had Dick Advocaat ook niet kunnen bevroeden… Voor hetzelfde geld was dit stuk papier linea recta in de prullenbak verdwenen.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Om u een beeld te geven van de totstandkoming van deze benoeming, neem ik u mee naar het begin van dit jaar. Het was ergens in januari, toen ik, op een avond, een telefoontje kreeg. Het was Jan Carlo Bos. Hij wou graag een keer langskomen voor een gesprek en, oh ja, Jan Dunnink kwam ook mee. Prima, waarom niet. Dus de afspraak was snel gemaakt.

Een week later, op een regenachtige avond, stond de delegatie van het bestuur voor de deur. Na een kop koffie en een gevulde koek kwam het hoge woord eruit. De heren waren op zoek naar een opvolger voor Jan Carlo en Rudy Klomp was de aangewezen persoon voor deze klus.

Nou ben ik niet helemaal van gisteren, dus er was allang een lichtje te branden bij het telefoontje van Jan Carlo, en daarbij rees bij mij de vraag: Waarom moeten ze mij hebben?

Tot een jaar geleden achtte ik de kans op het voorzitterschap nog vele malen kleiner, dan kwalificatie van het Nederlands elftal voor het WK in Rusland. Maar nu de sportieve successen als actief speler steeds verder uit het zicht raken (...wat afgelopen zaterdag nog op pijnlijke wijze is gebleken, na een iets te korte terugspeelbal...) is het tijd om op een andere manier te werken aan het succes van deze vereniging. Dus ik heb me laten overtuigen en ben ingegaan op het verzoek. Zodoende mag ik vanaf vandaag, met trots, een tijdje de voorzittershamer van deze mooie club ter hand nemen.

En wie is nou die nieuwe voorzitter? De meesten van u zullen mij kennen als trainer, leider en speler van het 3e elftal en de rest van Nederland, heel misschien, vanwege de 2 seconden waarin ik in beeld was bij 'De Wereld Draait Door', als organisator van de Klompenrace.

Voor de overigen nog even een korte introductie.

Mijn naam is Rudy Klomp. Een geboren en getogen Rouvener en in het dagelijkse leven werkzaam als werkvoorbereider bij een bouwonderneming. Mijn carrière bij SC Rouveen begon al op 6 jarige leeftijd, toen ik mijn eerste groene, katoenen voetbalshirt kreeg, uit handen van wijlen Bonne Flokstra. Een heuglijk moment, waarna ik alle jeugdteams heb doorlopen, vanaf de F-jes tot de A-junioren. Vervolgens doorgestoten naar de seniorenteams, waar ik in alle teams heb mogen spelen, van het 1e t/m het 6e, en daarbij zelfs de nodige kampioenschappen heb mogen vieren.

Ondertussen ook nog actief buiten de lijnen, onder meer als leider van het 2e elftal, jeugdleider en trainer en de afgelopen jaren in de nieuwbouwcommissie. Kortom, vrijwel alle geledingen binnen de vereniging zijn mij bekend.

En nu sta ik hier achter het spreekgestoelte, als voorzitter, in onze mooie kantine. Een gezellig onderkomen, waar vele kritische voetbalgesprekken over tafel en bar gaan, onder het genot van een hapje en een drankje. En ik moet zeggen, ik doe er zelf graag aan mee. De laatste tijd is mij daarbij ook de vraag gesteld, welke doelen ik mezelf als voorzitter heb gesteld.

Wat ik daarover kan zeggen is, dat mijn voorganger, samen met zijn bestuursleden, al een mooi stukje gras voor mijn voeten heeft weggemaaid. En dat is wel zo prettig, want als voetballer is het altijd heerlijk voetballen op een kort gemaaid grasveld. Dan rolt het balletje haast vanzelf.

De accommodatie staat als een huis, de commissies zijn ingevuld en er wordt hard gewerkt aan het   plan 2021 om het voetbal naar een hoger niveau te krijgen.

Maar, we weten ook allemaal, dat gras (en dan bedoel ik écht gras en geen kunstgras) altijd weer uitloopt. Er zit leven en beweging in. En net als de perfecte grasmat heeft een vereniging, en haar beleid, onderhoud nodig. We zullen moeten blijven toezien hoe en waar we als vereniging kunnen groeien en verbeteren. En daar ga ik mij, in het bestuur, de komende jaren voor inzetten.

Dit is trouwens niet een taak voor het bestuur alleen, maar voor de hele vereniging, leden en vrijwilligers, want wij hebben allemaal een verantwoordelijkheid om deze mooie club succesvol draaiende te houden.

Tot slot wil ik Jan Carlo nogmaals bedanken voor zijn inzet als voorzitter in de afgelopen jaren en de prettige samenwerking in de nieuwbouwcommissie.

Verder hoop en verwacht ik, dat we de komende jaren weer vele mooie momenten met elkaar mogen beleven, met de nodige sportieve successen op het veld.

Want laten we eerlijk zijn een mooiere club als deze bestaat er niet!

Dank u.Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.