Algemeen · ALGEMENE LEDENVERGADERING GOED BEZOCHT.
10 oktober 2017 20:12 - Door: Harm Hoeve - Bekeken: 362
Ruim honderd aanwezigen op ALV.

Hoewel er geen echte spannende zaken op de agenda stonden, vonden ruim honderd personen de weg  naar het sportcomplex aan de Korte Kerkweg om de Algemene Ledenvergadering van de club bij te wonen.

Of….kwam men af op een van de toch wel bijzondere agendapunten op deze avond ?

In ieder geval stonden er een aantal standaard punten op de agenda, zoals de verantwoording van het bestuur over het gevoerde beleid in de afgelopen periode , zowel op financieel als organisatorisch vlak. Over beide zaken was de vereniging tevreden en konden deze punten dan ook vlot afgehandeld worden. Ook de vooruitzichten naar “de stip op de horizon” werden door de aanwezigen geaccepteerd.

Een tweetal agendapunten welke meer tijd in beslag namen waren de huldiging van de leden welke respectievelijk 25 en 40 jaar lid van de club zijn en de bestuursverkiezing.

Door (op dat moment nog) voorzitter Jan Carlo Bos werden de volgende leden gehuldigd. Voor het 40-jarig lidmaatschap Harm Hoeve, Luuk Kin, Harry Kooiker en Klaas Mijnheer en voor het 25 jarig lidmaatschap Allard Bouwmeester, Wilco Knoll, Andre Mussche (niet aanwezig), Theo Bolks en Henry de Haan (niet aanwezig).

Het hoofditem van deze ALV was het agendapunt “Bestuursverkiezing”. Na de maximale zittingstermijn van 2x3 jaar moest voorzitter Jan Carlo Bos het veld ruimen. In het afgelopen jaar is het bestuur erin geslaagd om een opvolger voor hem te vinden.  Rudy Klomp, geboren en getogen in Rouveen, wonende op korte afstand van het sportcomplex is bereid gevonden om de voorzittershamer van Jan Carlo over te nemen. In de afscheidsspeech (welke middels een apart item op de website van de club integraal zal worden weergegeven) bedankte hij niet alleen de club voor het gestelde vertrouwen, maar ook zeker zijn vrouw Linda, die Jan Carlo de mogelijkheid bood om in de afgelopen “hectische” zes jaren telkens weer zijn tijd mocht steken in de club.

Wat in deze tijd de meeste tijd heeft opgeslokt was o.a. het opzetten van een nieuwe bestuursstructuur, de aanleg van het zo lang gewenste kunstgrasveld, alsmede het nog langer gewenste nieuwe clubgebouw.  Deze zaken zijn momenteel alle voltooid en kan er de komende tijd door de nieuwe voorzitter gebouwd worden aan “voetbal”-zaken.  De bedoelingen van Rudy Klomp heeft hij in zijn “openings”-speech (welke ook integraal zal worden weergegeven op de site) gemeld.

Ook mede-bestuurslid Jan Dunnink heeft nog even het woord gevoerd om zijn nu ex-collega te bedanken voor de samenwerking en voor al hetgeen hij heeft gedaan voor de SC Rouveen.  Jan deed dit weer op de zijn gebruikelijke, duidelijke maar wel “lekker in het oor liggende” terminologie.

Jan memoreerde o.a. nog even aan de wijze waarop Jan Carlo zijn toespraken hield. JC had namelijk de gewoonte om zijn toespraak te beginnen met een metafoor (=een verhaaltje om iets duidelijk te maken) en daarmee ook te eindigen. Zo herinnerde Jan zich  een toespraak die begon met een verhaal over de melkfabriek, of over een oorlogsvlieger en een verzekeringsmaatschappij (als je maar lang genoeg jezelf blijft wordt je vanzelf bijzonder) kwam ook nog een keer langs.

Om toch in deze stijl te blijven startte Jan zijn bedankspeech ook met een metafoor en eindigde met de  metafoor:  “Bij de kroning van Karel de 7e in 1422 in Frankrijk (na de dood van zijn vader, u raad het al Karel de 6e) bij die kroning werd voor het eerst de kreet gebruikt : Le Roi est mort, vive la roi. Vertaald: De koning is dood…….leve de koning.  (vat dit in het kader van de huidige voorzitters- wisseling graag niet letterlijk maar figuurlijk op) Jan Carlo stopt, leve Rudy. Kijk niet achterom maar kijk vooruit!”Foto's bij dit berichtReacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Reactie plaatsen

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.